Wereldwijde volatiliteit stuwt de vraag naar Europese woonprogramma’s

LONDEN--()--Brexit, Bolsonaro, en de aanhoudende protesten tegen de regering in Hongkong dragen allemaal bij aan een aanzienlijke piek in de belangstelling voor het Portugal Golden Residence Permit Program en het Greece Golden Visa Program, aldus Henley & Partners, een toonaangevend wereldwijd opererend investeringsmigratiebedrijf.

De belofte van de nieuwe Britse premier Boris Johnson om Brexit voor 31 oktober af te leveren – met of zonder een EU-deal – in combinatie met de bezorgdheid over de inzet van de Braziliaanse rechtse president Jair Bolsonaro voor de democratie en acht weken van toenemende onrust in Hongkong, heeft veel rijke investeerders en families ertoe aangezet om op zoek te gaan naar alternatieve verblijfsmogelijkheden buiten de landsgrenzen.

Portugal blijft de belangrijkste bestemming van de keuze, waarbij het Portugese consulaat-generaal in Macau en Hongkong vorige week een stortvloed aan vragen bevestigde. Ook rijke Brazilianen behoren nu tot de top vijf van nationaliteiten die investeren in het Portugese woonprogramma, dat een minimale vastgoedinvesteringsoptie van 350.000 euro omvat.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Paddy Blewer
Group Public Relations Director
paddy.blewer@henleyglobal.com

Contacts

Paddy Blewer
Group Public Relations Director
paddy.blewer@henleyglobal.com