Andersen Global otwiera nowe biuro w Gurgaon

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłasza rozszerzenie swojej działalności w Indiach poprzez utworzenie nowego biura w Gurgaon (Indie) przez spółkę Nangia Advisors LLP współpracującą z Andersen Global. Nangia Advisors ustanowiła współpracę z Andersen Global w maju 2018 r., co zapoczątkowało ekspansję międzynarodowego stowarzyszenia w Indiach. Gurgaon stanowi piątą indyjską lokalizację biura Nangia Advisors, odzwierciedlając stabilny wzrost jej działalności na terenie tego kraju.

Obok Gurgaon, Nangia Advisors LLP posiada już biura w takich miastach, jak New Delhi, Bombaj, Noida i Dehradun. Firma zatrudnia blisko 300 specjalistów, szczycąc się blisko 38-letnim doświadczeniem w branży. Świadczy ona szereg usług na rzecz podmiotów międzynarodowych prowadzących działalność w Indiach, w tym usługi z zakresu strategii wejścia, reorganizacji, opodatkowania w transakcjach międzynarodowych, cen transferowych, doradztwa podatkowego, procesów sądowych w sprawach podatkowych, fuzji i połączeń, oraz bankowości regulacyjnej i inwestycyjnej w rozlicznych sektorach działalności.

„Utworzenie nowej siedziby w Gurgaon stanowi krok strategiczny, wpisując się w podejmowane przez nas działania zmierzające do zwiększenia dynamiki w międzynarodowym środowisku biznesowym - powiedział Rakesh Nangia, założyciel i wspólnik Advisors LLP. - To niezwykle ekscytujące, że nowe biuro zostało otwarte w tak krótkim czasie od ogłoszenia naszej współpracy wiosną 2018 r. Z niecierpliwością czekam na chwilę, w której będziemy mogli zaproponować klientom najwyższej klasy usługi w nowej lokalizacji”.

Mark Vorsatz, prezes Andersen Global oraz dyrektor generalny Andersen Tax LLC, dodał: „Ekspansja Nangia Advisors stanowi element szerszej strategii mającej na celu zwiększanie naszej obecności w regionie, stwarzając nowe możliwości w zakresie współpracy z klientami i umacniając pozycję spółki na lokalnym rynku”.

Andersen Global to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające odrębne prawnie, niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od 2013 r., kiedy to stowarzyszenie zostało założone w USA przez spółkę członkowską Andersen Tax LLC, w zrzeszonych i współpracujących z nim kancelariach w ponad 126 lokalizacjach zatrudnienie znalazło prawie 4 tys. specjalistów

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym/sporządzono wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Megan Tsuei
Andersen Tax