Denis DELVAL jmenován generálním ředitelem LFB SA

Denis DELVAL, CEO of LFB S.A. (Photo: Business Wire)

LES ULIS, Francie--()--Dne 20. prosince byl ve věstníku Le Journal Officiel* publikován výnos francouzského prezidenta ve kterém jmenoval Denise DELVALA generálním ředitelem společnosti LFB S.A. Tento výnos následuje po valné hromadě společnosti LFB SA a schůzi správní rady, která se uskutečnila 4. prosince 2017.

Denis DELVAL byl rovněž jmenován generálním ředitelem společnosti LFB BIOMEDICAMENTS a prezidentem firmy LFB BIOTECHNOLOGIES od 4. prosince po odchodu Christiana BC CHONA a Denise SOUBEYRANA.

Denis DELVAL, který absolvoval obchodní školy ESSEC a INSEAD a získal titul PhD v oboru farmacie, má rozsáhlé zkušenosti ve farmaceutickém průmyslu. Zastával významné marketingové, obchodní a strategické pozice ve Francii, Evropě a po celém světě a řídil mezinárodní spolupráci s různými farmaceutickými skupinami (Bayer, Fournier Pharma, ALK). V roce 2006 byl jmenován hlavním manažerem společnosti ALK France. V roce 2012 se stal rovněž senior viceprezidentem dánské farmaceutické společnosti specializované na léčení alergií a imunoterapii. Denis DELVAL přednáší na obchodní škole ESSEC a byl prezidentem Lecrip.org, výzkumné skupiny pro zdravotnictví.

„Jsem velmi pyšný na to, že jsem byl jmenován generálním ředitelem společnost LFB Group a budu pracovat pro tuto společnost, která se pohybuje ve strategickém sektoru. Společnost LFB vyrábí léky nezbytné pro životy tisíců pacientů, trpících zejména vzácnými chorobami. Jsem si plně vědom výzev, které jsou před námi, a těším se na to, jak využiji svou energii k tomu, aby byla tato farmaceutická společnost úspěšná ve Francii i mezinárodním měřítku.“

* Úřední věstník Francouzské republiky.

O společnosti LFB Group

LFB je biofarmaceutická skupina, která vyvíjí, vyrábí a prodává léčivé přípravky z živých látek pro léčbu závažných a často vzácných onemocnění v několika hlavních terapeutických odvětvích, včetně hemostázy, imunologie a intenzivní péče. LFB je přední výrobce léčiv z plazmy ve Francii a sedmý na světě a patří rovněž mezi přední evropské společnosti zaměřené na vývoj léčiv nové generace nebo léčbu založenou na biotechnologiích. Díky soustavnému výzkumu zavádí společnost LFB strategii rozvoje a rozšiřuje své aktivity na mezinárodních trzích. V současné době společnost LFB prodává své produkty v téměř 60 zemích na celém světě a v loňském roce dosáhla obratu 518,9 milionů EUR. Společnost LFB zaměstnává více než 2300 lidí na celém světě. www.groupe-lfb.com

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

LFB SA
Sandrine Charrieres, Tel : +33-(0)1-6982-7280