Putnam Investments benoemt Oliver Grimson om leiding te geven aan institutionele activiteiten in de regio's Scandinavië en Benelux

Benoeming versterkt institutioneel team van Putnam in belangrijke Europese markten

Oliver Grimson, Director of Investment Management for the Nordics and Benelux regions for Putnam Investments. (Photo: Business Wire)

BOSTON--()--Putnam Investments heeft vandaag aangekondigd dat Oliver Grimson toegetreden is tot het bedrijf als Director Investment Management voor de regio's Scandinavië en Benelux, en verantwoordelijk zal zijn voor de leiding van de werkzaamheden van het bedrijf met de institutionele markt in de regio. Grimson is gevestigd in Londen en rapporteert direct aan Daniel Melley, die toezicht houdt op de uitgebreidere inspanningen van de onderneming om de institutionele klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) voor Putnam te bedienen.

“In ons doorlopende werk om toonaangevende beleggingsstrategieën te bieden aan institutionele klanten in heel Europa, zijn we verheugd om een getalenteerde professional zoals Oliver aan boord te brengen om de inspanningen van de onderneming in twee zeer belangrijke regio's aan te sturen,” aldus Melley. “Olivers diepgaande kennis en ervaring met werken in Noord-Europa zal de benadering voor het opbouwen van succesvolle relaties in de markt van Putnam zelfs nog verder verbeteren op basis van de nauwkeurige afstemming van de beleggingsdoelstellingen van klanten.”

Grimson voegt zich bij een EMEA-team onder leiding van Melley, die in 2016 toetrad tot Putnam als onderdeel van de groeiende Europese aanwezigheid van het bedrijf. Melley rapporteert direct aan Jeffrey L. Gould, hoofd van Putnam Global Institutional Management.

Melley gaf aan dat een andere opmerkelijke nieuwe benoeming van Putnam de aanstelling was van Katherine Collins als hoofd Sustainable Investing eerder dit jaar. Collins leidt de integratie van het geavanceerde ESG-gedachtegoed van het bedrijf binnen de investeringsplatforms en zal de ontwikkeling van nieuwe strategieën voor de markt verkennen.

Over Oliver Grimson

Voordat hij toetrad tot Putnam diende Grimson als Client Relationship Manager, EMEA Institutional Sales, voor Dimensional Fund Advisors in Londen van 2011 tot 2017. Naast het beheren van klantenrelaties en het bijdragen aan de zakelijke ontwikkeling, heeft Grimson ook toezicht gehouden op klantenserviceprogramma's en leidde hij personeel op binnen het team. Hij begon zijn loopbaan als investeringsanalist voor Xafinity Consulting in het Verenigd Koninkrijk.

Grimson heeft een Bachelor of Arts-diploma in de economie van Sheffield University en een Master of Finance-diploma met een specialisatie in International Wealth and Asset Management van de International University of Monaco.

Over Putnam Institutional

Via kantoren in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië heeft Putnam momenteel relaties met meer dan 100 institutionele klanten wereldwijd. Putnam biedt meer dan 50 institutionele strategieën voor klanten, waaronder multi-asset absoluutrendementproducten en alternatieve vastrentende en aandelenproducten. Putnams klanten omvatten soevereine vermogensfondsen, liefdadigheidsinstellingen en stichtingen, overheidspensioenfondsen, de toegezegdpensioenregelingen van grote bedrijven en andere instellingen.

Over Putnam Investments

Putnam Investments is opgericht in 1937 en is een wereldwijd financieel beheerbedrijf met 80 jaar ervaring op het gebied van beleggingen. Eind september 2017 had Putnam $ 168 miljard in beheerde activa. Putnam heeft vestigingen in Boston, Londen, Frankfurt, Tokyo, Singapore en Sydney. Ga voor meer informatie naar putnam.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Putnam Investments
Jon Goldstein, 617-760-1127 (kantoor)
516-946-5598 (mobiel)
jon_goldstein@putnam.com
of
Laura McNamara, 617-760-1108 (kantoor)
978-505-0524 (mobiel)
laura_mcnamara@putnam.com

Contacts

Putnam Investments
Jon Goldstein, 617-760-1127 (kantoor)
516-946-5598 (mobiel)
jon_goldstein@putnam.com
of
Laura McNamara, 617-760-1108 (kantoor)
978-505-0524 (mobiel)
laura_mcnamara@putnam.com