A Brookfield és a Katari Befektetési Hatóság vegyesvállalatot hoz létre a 8,6 milliárd USA dolláros Manhattan West beruházás megvalósítása céljából

Brookfield and Qatar Investment Authority Form Joint Venture on $8.6 Billion Manhattan West Development (Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--A Brookfield Property Partners L.P. (NYSE: BPY) (TSX: BPY.UN) ma bejelentette, hogy egyik leányvállalata és a Katari Befektetési Hatóság (Qatar Investment Authority [QIA]) vegyesvállalatot hozott létre, amelynek feladata a New York City-ben megvalósításra kerülő Manhattan West fejlesztési projekt keretében felhúzott épületegyüttes vegyes célú hasznosítása. Az ügylet részeként a Brookfield 44%-os tulajdonrészt adott el a QIA-nak. A fejlesztés teljes értéke a befejezéskor és a hasznosítással kapcsolatban felmerülő feladatok elvégzését követően becslések szerint 8,6 milliárd USA dollár.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. Tekintse meg a teljes közleményt a következő internetes címen: http://www.businesswire.com/news/home/20151028006358/en/

"A Brookfield régóta fennálló, sikeres kapcsolatot ápol a QIA-val, és nagy örömünkre szolgál, hogy a QIA osztja nézeteinket erről a fontos, egy egész városrészt átalakító projektről" - nyilatkozta Bruce Flatt, a Brookfield Asset Management vezérigazgatója.

"Nagyon örülünk, hogy elmélyíthetjük kapcsolatunkat a Brookfielddel, és befektetőként részesei lehetünk ennek a világszínvonalú projektnek. E vegyesvállalat létrehozása megfelel stratégiánknak, miszerint erős partnerekkel együttműködve magas minőséget képviselő ingatlanokba szeretnénk befektetni, és ugyanakkor demonstrálja a QIA bizalmát is az amerikai piac hosszú távú fejlődését illetően" - fejtette ki őméltósága, Abdulla Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani sejk, a Katari Befektetési Hatóság vezérigazgatója.

A Manhattan West egy öt épületet magában foglaló, Manhattan nyugati részén, a 31. és 33. utca és a 9. és 10. sugárút által határolt mintegy 650000 m2-es területen megvalósításra kerülő fejlesztési projekt. A projekt szakaszai a következők:

- Manhattan West 1 - A 67 emeletes, 186000 m2 alapterületű, jelenleg az építési szakaszban lévő, várhatóan 2019-ben elkészülő irodaépület legfontosabb bérlői a Skadden, az Arps, a Slate és a Meagher & Flom LLP lesznek.

- Manhattan West 2 - A területre tervezett második irodatorony építése akkor kezdődik meg, amikor az első toronyépület teljes területét elfoglalták a bérlők.

- Manhattan West 3 - A 62 emeletes, jelenleg építés alatt álló toronyban összesen 844 luxuslakást alakítanak ki, és az első lakók már 2017-ben beköltözhetnek. A torony építése a tervek szerint 2018-ban fejeződik be.

- Manhattan West 4 - Az erről a szakaszról készült tervekben egy szálloda és további lakóépületek szerepelnek.

- Manhattan West 5 - Ez a 167000 m2 alapterületű irodaépület egy, a nyugati 33. utca 450. szám alatt található meglévő épület átalakításával jön létre: már megkezdődtek a 350 millió USA dollárba kerülő átalakítási munkálatok, amelyek során az épületet modernizálják, és külsejét a Manhattan West épületkomplexum képéhez igazítják. Az elmúlt 12 hónapban a Brookfield mintegy 37000 m2 bérbeadásáról írt alá szerződést különböző technológiai és médiaszektorba tartozó cégekkel, így az épület jelenlegi kihasználtsága már 90%-os.

- Központi Pláza / Kereskedelmi egységek - A Manhattan West negyedet egy körülbelül 8000 m2-en elterülő közpark szeli majd ketté, amely tágas zöld terekkel veszi körbe az új sétálóövezetté váló 32. utcát, ahol összesen mintegy 18000 m2-en várják üzletek, éttermek és különféle szórakoztató létesítmények az arra járókat.

"A Manhattan West a legjobb úton van ahhoz, hogy az első számú vegyes hasznosítású épületegyüttes-fejlesztési projekt legyen a várhatóan New York City legújabb kedvenc negyedévé váló Hudson Yards kerületben" - mondta el Ric Clark, a Brookfield Property Group vezérigazgatója.

"A Manhattan West projekt egyik tulajdonrészének értékesítése összhangban van a vezető intézményi tőkebefektetőkkel való partnerkapcsolatok létesítése révén megvalósítandó aktív tőkevisszaforgatást célzó stratégiánkkal."

Amit a Brookfield Property Partners-ről tudni kell…

A Brookfield Property Partners a világ egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlanokat forgalmazó vállalata, amely eszközeinek összértéke több mint 60 milliárd USA dollár. Cégünk vezető szerepet tölt be a kereskedelmi célú ingatlanok forgalmazásával, működtetésével és ilyen ingatlanokba való befektetésekkel foglalkozó vállalatok közt. Rendkívül szerteágazó portfóliónkba több mint 130, a világ különböző országaiban található prémiumkategóriás irodaépület és több mint 150 csúcskategóriás üzletközpont tartozik. Az általunk bérbeadott ingatlanok közt ugyanakkor megtalálhatók több család által ún. "tripla nettó" szerződés* alapján bérelt ingatlanok, valamint ipari és vendéglátóipari ingatlanok is. A Brookfield Property Partners a New York-i és a Torontói Értéktőzsdén egyaránt jegyzett vállalat. További információkat lásd a következő internetes címen: www.brookfieldpropertypartners.com. Előfordulhat, hogy bizonyos fontos információkat kizárólag a honlapunkon közlünk, ezért a befektetőket arra kérjük, minden esetben látogassanak el honlapunkra a megfelelő tájékozódás érdekében.

A Brookfield Property Partners a több mint 200 milliárd USA dollár értékű eszközt kezelő vezető globális alternatív vagyonkezelő cég, a Brookfield Asset Management csoport legnevesebb, tőzsdén jegyzett ingatlanforgalmazó vállalata.

* Olyan bérleti szerződés, melynek értelmében a bérleti díjon felül a bérlő köteles megfizetni az ingatlanadó, a biztosítás- és a fenntartási/karbantartási költségek nettó összegét is.

Melissa Coley
Tel: (212) 417-7215
Email: melissa.coley@brookfield.com
Matthew Cherry
Tel: (212) 417-7488
Email: matthew.cherry@brookfield.com

Amit a The Qatar Investment Authority-ről (QIA) tudni kell…

A Katari Befektetési Hatóság 2005-ben őfennsége Hamad bin Khalifa Al Thani sejk elképzelésének megfelelően az ország gazdaságát újabb eszközkategóriákba való befektetésekkel erősíteni hivatott, állami alapítású szervezet. A több mint három évtizedes katari befektetési hagyományokra építkező QIA hosszú távú stratégiai befektetéseket tartalmazó, folyamatosan bővülő portfóliója kiegészíti az állam természeti erőforrások képviselte hatalmas vagyonát.

A katari kormány az ország, az állampolgárok és az intézmények egyetértésével célul tűzte ki, hogy az egyik legfontosabb nemzetközi pénzügyi és befektetéskezelési központtá váljon.

A QIA-t, amelynek székhelye Doha városában található, és amely ma már irodát működtet New Yorkban, szervezeti felépítése alkalmassá teszi a legmagasabb szintű globális befektetések megvalósítására. Globális befektetői tevékenységét a QIA a legszigorúbb pénzügyi és kereskedelmi szabályok betartásával végzi. Az összes fő tőkepiacon, valamint a feltörekvő országok piacain egyaránt számos sikeres befektetést hajtott végre különféle eszközkategóriákban, ideértve a tőzsdei forgalomban lévő értékpapírokat, ingatlant, alternatív eszközöket és magántőke-beruházásokat is.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.qia.qa vagy lépjen érintkezésbe kapcsolattartónkkal:

UK: +44 20 7251 3801
US: +1 646 805 2043

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

a Qatar Investment Authority esetében
Egyesült Királyság: +44-20-7251-3801
USA: +1-646-805-2043
vagy
a Brookfield Property Partners L.P. esetében:
Melissa Coley, 212-417-7215
melissa.coley@brookfield.com
Matthew Cherry, 212-417-7488
matthew.cherry@brookfield.com

Release Summary

Brookfield Property Partners L.P. announced today that one of its subsidiaries has entered into a joint venture with Qatar Investment Authority on the mixed-use Manhattan West development project.

a Qatar Investment Authority esetében
Egyesült Királyság: +44-20-7251-3801
USA: +1-646-805-2043
vagy