GameStop maakt tweedekwartaalcijfers bekend

GRAPEVINE, Texas--()--GameStop Corp. heeft donderdagavond haar tweedekwartaalcijfers bekendgemaakt. De detailhandelaar verkocht in de drie maanden die eindigden op 2 augustus 2014 wereldwijd voor meer dan 1,73 miljard dollar (1,3 miljard euro) aan computerspellen, consumentenelektronica en draadloze diensten. Hiermee groeide de omzet met 25,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De verkoop in bestaande vestigingen van de keten steeg ten opzichte van het vorige kwartaal met 21,9 procent.

Grote vraag naar de spelcomputers Xbox One van Microsoft en PlayStation 4 van Sony zorgde voor een stijging van 124,8 procent in GameStops verkoop van hardware. Nieuwe software ging ook iets vaker over de toonbank. De verkoop hiervan groeide met 15,6 procent. Herverkoop van gebruikte producten groeide met 5,5 procent.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Hodges
Vice President,
Public and Investor Relations
GameStop Corp.
817-424-2130

Contacts

Matt Hodges
Vice President,
Public and Investor Relations
GameStop Corp.
817-424-2130