Elavon en payleven faciliteren mobiele betalingen

Het kleine en onafhankelijke bedrijven mogelijk maken om kaartbetalingen efficiënt, snel en kosteneffectief te accepteren via hun smartphone of tablet

WATFORD, Engeland--()--Elavon, een volledig dochterbedrijf van U.S. Bancorp (NYSE: USB) en een vooraanstaand wereldwijd leverancier van betalingsoplossingen, en payleven, pionier op het gebied van mobiele betalingen in Europa, hebben de handen ineengeslagen om mobiele debit- en creditcardacceptatie door kleine en onafhankelijke bedrijven in Europa te stimuleren.

payleven’s innovatieve oplossing verandert smartphones en tablets in mobiele debit- en creditcardverwerkingsterminals met gebruikmaking van hun gratis software-app (verkrijgbaar voor Apple iOS in de App Store en voor Android toestellen in de Googleplay store) plus een gratis kaartlezer (of “dongle”). Elavon levert end-to-end betalingsverwerkings- (verkrijgings-) diensten – mobiele betalingen kunnen zonder deze functionaliteit niet worden uitgevoerd. De oplossing wordt momenteel met succes gebruikt in Duitsland, Italië, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. payleven heeft onlangs ook de introductie aangekondigd van hun nieuwe Chip & PIN-lezer overal in Europa. Deze zal alle bedrijven, ongeacht hun omvang, in staat stellen om veilige betalingen te accepteren van alle grote credit- en debitcardverstrekkers.

payleven sprak in eerste instantie met verscheidene kaartverkrijgende bedrijven, maar trok snel de conclusie dat Elavon de juiste keus was vanwege hun internationale verwerkingsmogelijkheden, samen met hun snelle en flexibele benadering. "Elavon is de perfecte partner voor een innovatief project zoals dit," aldus Alexander Zumdieck, mede-oprichter van payleven. "Er is geen andere kaartbetalingsdienstverlener beter gepositioneerd over geheel Europa dan Elavon. Met hun krachtige, internationale betalings- en dienstverleningsinfrastructuur kiezen we een leverancier die onze diensten professioneel, snel en veilig realiseert."

De oplossing is met name relevant voor kleine en onafhankelijke bedrijven die vaak door de eigenaar worden geleid en vaak mobiel zijn, zoals mobiele schoonheidsspecialisten, kappers, marktkooplui, elektriciëns, loodgieters, hoveniers, bezorgdiensten, taxibedrijven, etc. De oplossing is snel, gemakkelijk en kosteneffectief in het gebruik en omvat transactieacceptatie, -autorisatie en -goedkeuring, facturering en online rapportage en klantenservice, alle geleverd door Elavon.

“Elavon zet zich in voor de levering van oplossingen die de mogelijkheden die bedrijven van elke omvang hun klanten bieden verbeteren, wat hen helpt om efficiënter en winstgevender te werken. payleven’s oplossing is perfect voor de duizenden zeer kleine, vaak mobiele, bedrijven die vandaag de dag in Europa actief zijn. Dergelijke bedrijven waren voorheen niet in staat om kaartbetalingen gemakkelijk en kosteneffectief te accepteren,” aldus Jan Reinink, Head of Business Development in Duitsland.

Over Elavon (www.elavon.com): Elavons Global Acquiring Solutions organisatie levert end-to-end betalingsverwerkingsdiensten aan meer dan 1,2 miljoen handelaars in de VS, Europa, Canada, Mexico, Puerto Rico en Brazilië. Elavon marktoplossingen bestaan uit credit- en debitcardverwerking, dynamische valuta-omrekening, ondersteuning in meerdere valuta en internationale aankopen via meerdere alliantiekanalen en diensten op maat om te voldoen aan de behoeften van klanten in kleinbedrijf, retail, horeca, gezondheidszorg, onderwijs en de publieke sector. De Europese activiteiten worden uitgevoerd via Elavon Financial Services Limited, een Ierse geregistreerde bank die zijn hoofdkantoor in Dublin heeft en een volledig dochterbedrijf is van de U.S. Bancorp (NYSE: USB) groep bedrijven.

payleven: payleven, Europa’s pionier op het gebied van mobiele betalingen, is een starter die zijn hoofdkantoor heeft in Berlijn en Londen en werd opgericht in maart 2012. payleven werd opgericht door een groep jonge ondernemers die dingen anders willen doen dan de manier waarop grote bedrijven werken. Onze teamleden komen uit de betalingen- en financiële dienstverleningsbranche (waaronder bedrijven zoals American Express, Travelex en Visa, alsmede kleine starters op het gebied van betalingen) en ook uit de software- en de technologiesector. Het bedrijf wordt geleid door de medeoprichters Rafael Otero, Alston Zecha, Konstantin Wolff en Dr. Alexander Zumdieck en heeft momenteel ongeveer 70 medewerkers. Aanvullende informatie en persmateriaal zijn beschikbaar op www.payleven.com/press.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Voor Elavon
Claire Gajeckyj (Europa)
claire.gajeckyj@elavon.com
Directe lijn: + 44 (0) 1923 651542
of
Jessica Dixon (Agentschap, Europa)
jessica.dixon@spider-pr.com
Telefoon: + 44 (0) 20 7403 6900
of
Louise Mulherin (Americas)
louise@mulherinpr.com
Directe lijn: +1 404-607-7459

Contacts

Voor Elavon
Claire Gajeckyj (Europa)
claire.gajeckyj@elavon.com
Directe lijn: + 44 (0) 1923 651542
of
Jessica Dixon (Agentschap, Europa)
jessica.dixon@spider-pr.com
Telefoon: + 44 (0) 20 7403 6900
of
Louise Mulherin (Americas)
louise@mulherinpr.com
Directe lijn: +1 404-607-7459