Kolmar Korea wint zaak tegen Italiaanse cosmeticaproducent Intercos wegens diefstal van zonbeschermingstechnologie

- De Koreaanse dochteronderneming van Intercos genereerde een ongekende omzet in zonbeschermingsproducten ter waarde van een totaalbedrag van 46 miljard KRW, met behulp van illegaal verkregen technologie

Kolmar Korea wint de zaak tegen de Italiaanse cosmeticaproducent Intercos wegens het stelen van zonnebrandtechnologie (Kolmar Korea R&D Complex) (Foto: Kolmar Korea Holdings)

SEOUL, Zuid-Korea--()--Kolmar Korea (KRX:161890), een Koreaans ODM-cosmeticabedrijf (Original Development Manufacturing), heeft de overwinning bekendgemaakt in een rechtszaak tegen Intercos Korea, de Koreaanse dochteronderneming van de Italiaanse cosmeticafabrikant Intercos. Onthuld werd dat Intercos zich de belangrijkste technologie voor zonbeschermingsproducten (zonnebrandmiddelen), oorspronkelijk ontwikkeld door Kolmar Korea, had verduisterd en ervan had geprofiteerd. Kolmar Korea had honderden miljarden KRW in deze technologie geïnvesteerd.

Kolmar Korea heeft juridische stappen ondernomen wegens 'inbreuk op bedrijfsgeheimen' tegen zijn voormalige werknemers die de technologie hebben gelekt, en tegen Intercos Korea, wat heeft geleid tot gunstige uitspraken in zowel civiele als strafrechtelijke zaken. De Koreaanse rechtbanken hebben Intercos Korea in augustus vorig jaar in de eerste rechtszaak in de civiele procedure veroordeeld tot het betalen van 200 miljoen KRW schadevergoeding. Voorafgaand hieraan werden in de tweede rechtszaak van de strafzaak twee voormalige werknemers, geïdentificeerd als A en B, schuldig bevonden aan technologielekken. A werd veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf, terwijl B een gevangenisstraf van 6 maanden en een proeftijd van 2 jaar kreeg.

Volgens goed geïnformeerde bronnen over de Koreaanse juridische kwesties waren A en B in 2018 naar Intercos Korea overgestapt en hebben ze de zonnebrandtechnologie illegaal zonder toestemming openbaargemaakt. A, die vanaf 2008 tien jaar cosmetisch onderzoeker was bij Kolmar Korea, nam onmiddellijk na zijn vertrek bij Kolmar Korea in januari 2018 de rol van General Manager voor de ontwikkeling van cosmetica bij Intercos Korea op zich. B, die als onderzoeker voor de ontwikkeling van basiscosmetica bij Kolmar Korea werkte, was ook betrokken bij de ongeoorloofde openbaarmaking van de technologie.

Van maart tot en met december 2018 voltooide Intercos Korea in een korte periode van tien maanden 44 audits van zonbeschermingsproducten van het ministerie van Voedsel- en Geneesmiddelenveiligheid van Korea met slechts drie werknemers. De rechtbank concludeerde dat dit ongebruikelijk is in de cosmetica-industrie en het bedrijf gebruikte de van Kolmar Korea gestolen technologie. Opvallend is dat de omzet van Intercos Korea uit alleen al zonnebrandproducten in 2018 een duizelingwekkende 46 miljard KRW bereikte.

Kolmar Korea, opgericht in 1990, bedient meer dan 900 klanten met een jaarlijkse productie van 1,5 miljard eenheden. Op de markt voor zonbescherming is het onmogelijk om over productontwikkeling en productie te praten zonder Kolmar Korea te noemen, dankzij zijn toonaangevende technologieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eun-Jeong Lee
+82-2-3459-5552
wooju@kolmar.co.kr

Contacts

Eun-Jeong Lee
+82-2-3459-5552
wooju@kolmar.co.kr