A Midea-csoport egy váratlan VIP látogatás segítségével mutatja be első ESG-márkatörténetét, amely a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét hangsúlyozza

Download

Loading media player...

Midea’s new ESG brand film tells the story of a factory visit from their most important VIP guests. They get to see first-hand the brand’s impressive commitment to sustainability and responsible practices with initiatives that continue to embrace a greener and brighter future together. Join them on their tour via this charming film. #ForTheNextGeneration #ESG #Midea

FOSHAN, Kína--()--Midea-csoport:

Háttérinformáció:

A Midea-csoport (Midea Group), a világ egyik vezető globális technológiai vállalatcsoportja nemrégiben tette közzé 2023-as Környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (Environmental, Social, and Governance - ESG) jelentését, amely ambiciózus fenntartható fejlődési célok elérését tűzte ki 2030-ra.

Ezek közé tartozik a több mint 500 megawatt fotovoltaikus energiatermelés elérése, az üvegházhatású gázok kibocsátási intenzitásának (1. és 2. hatókör) 0,040-el való csökkentése, a Biztonságos energiagazdálkodási rendszertanúsítvány (Energy Management System Certification) megszerzése 50 gyár számára, valamint az intelligens háztartási készülékek főbb kategóriáiban a 100%-os szénlábnyom elérése.

Ez összhangban áll a Global Reporting Initiative (GRI) Globális Jelentési Szabványainak (Global Report Standards) a Fenntartható fejlődésről szóló jelentési szabványaival (Sustainable Development Report Standards).

Az új jelentés és kampány négy dimenzióra fókuszál: Védjük meg a kék bolygót, építsünk harmonikus közösséget, gyakoroljuk a „nagy innovációk életre keltését”, illetve teremtsünk virágzó ökológiát közösen.

A kampány:

A Midea környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) ajánlásai átfogóak, de ezek szélesebb közönséghez történő eljuttatása bonyolult lehet, és fennáll annak a veszélye, hogy száraznak tűnhetnek.

Az első ESG-márkafilm esetében egyszerű lett volna követni a prózai hangvétellel átitatott montázs hagyományát az óceánokról, esőerdőkről és a megújuló energiáról, ám a siker érdekében a szórakoztatás kulcsfontosságú volt.

Ezt szem előtt tartva egy narratív alapú filmet készítettek, amely egy gyárlátogatás történetét meséli el a Midea legfontosabb VIP-tagjaival: a következő generációval.

Ez a kreatív összeállítás a gyerekeket VIP-személyekként mutatja be, mint az ESG-kezdeményezések jövőbeni haszonélvezőit. Karaktereik olyan melegséget, egyszerűséget és bájt árasztanak, amire csak a gyerekek képesek, lehetővé téve a márka számára, hogy a kemény tényeket lágy formában közölje.

A filmet világszerte 2024. március 28-án mutatták be a Linkedin, Facebook, X, és Youtube platformokon.

A fenntarthatóság iránti megingathatatlan elkötelezettségével a Midea-csoport jó helyzetben van ahhoz, hogy továbbra is vezesse a zöldebb és fenntarthatóbb jövő felé vezető utat.

További Midea ESG-tények:

- Jelenleg a Midea 5 olyan Global Lighthouse üzemmel és 28 gyárral büszkélkedhet, amelyek nemzeti szintű zöld gyár címmel rendelkeznek.

- Ezenkívül 190 000 alkalmazottja számára többcsatornás tehetségfejlesztési rendszert biztosít, és rendszeresen kultúrák közötti csereprogramokat szervez.

- Továbbá, a vállalat felfedte, hogy 140 millió RMB-t kíván befektetni a helyi közösségek oktatásának fejlesztésébe.

- Globálisan felelős polgárként a Midea-csoport célja az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlesztési Céljainak (Sustainable - Development Goals -SDG támogatása, és csatlakozott az ENSZ Global Compact szervezetéhez. Emellett a Midea Building Technology az SBTi (Science-based Carbon Targets Initiative) részévé vált.

- A fenntarthatóság iránti elkötelezettsége elismeréseként a Midea-csoport 2023-ban felkerült a Forbes által minősített listára, amely a világ legjobb vállalatait foglalja magában a nők számára.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Lori luo, luory17@midea.com

Contacts

Lori luo, luory17@midea.com