A teamLab Planets TOKYO tengerentúli jegyértékesítése 136%-kal bővült 2019 azonos hónapjához (vagyis a Covid19-világjárvány előtti időszakhoz) képest – látogatóinak harmada a tengerentúlról érkezik

A világjárvány alatt új terek nyíltak meg a nagyközönség előtt, például egy több mint 13 ezer lebegő orchideából álló műalkotás a díszkertben és egy vegán ramen étterem, ahol a látogatók a teamLab által kialakított művészi környezetben fogyaszthatják el ételeiket.

TOKIÓ--()--A teamLab Planets egy múzeum, amelyben a látogatók vízben sétálhatnak, díszkertjében pedig eggyé válhatnak a virágokkal. Az érzékeket és a tapasztalást középpontba állító múzeum 2018 júliusi megnyitása óta összesen több mint 3 millió látogatót fogadott.

[A világjárvány alatt több új tér nyílt meg a látogatók előtt]

A koronavírus-világjárvány okozta 2020. évi mélyrepülés ellenére a múzeum a járvány alatt több új teret is megnyitott, amiről olyan neves hírcsatornák is beszámoltak, mint a CNN. Elkészült többek között két nagyszabású műalkotás a díszkertben, és közvetlen szomszédságában egy eredetileg Kiotóból származó ramen étterem.

[A Japánba irányuló egyéni utazásokat érintő tilalom feloldásának és az új terek kialakításának köszönhetően megugrott a külföldi látogatók száma]

2022. október 11-én a japán kormány jelentős mértékben enyhített a Covid19-világjárvány nyomán bevezetett határellenőrzési intézkedéseken. Feloldották a Japánba irányuló egyéni utazásokat érintő tilalmat, helyreállították a vízumkötelezettség alóli mentességeket, és eltörölték a Japánba utazók létszámára vonatkozó napi korlátozást. Az intézkedéseknek köszönhetően a Japánba irányuló idegenforgalom két és fél év óta először kapott jelentősebb lendületet.

Mintegy egy hónappal azután, hogy október 11-én feloldották a Japánba irányuló egyéni utazást érintő tilalmat, a tengerentúli látogatók által vásárolt belépőjegyek száma 136%-kal növekedett 2019 azonos hónapjához (a világjárvány előtti időszakhoz) képest, így a látogatók harmada immár a tengerentúlról érkezik. (*1)
A tengerentúli látogatók több mint fele még Japánba érkezése előtt megvásárolta belépőjegyét, így kirajzolódni látszik az a tendencia, hogy a múzeum Tokió egyik fő vonzerejévé vált. (*2)
A látogatók által kitöltött kérdőíveken a tengerentúlról érkezők pozitívan nyilatkoznak, például: „a felújítás óta szerettem volna eljutni a múzeumba”.

(*1) A teamLab Planets hivatalos weboldalán szereplő jegyvásárlási adatok szerint – a vizsgált időszakok: 2022. október 11. keddtől november 6. vasárnapig és 2019. október 11. péntektől november 6. szerdáig
(*2) A teamLab Planets hivatalos weboldalán szereplő jegyvásárlási adatok szerint – a vizsgált időszak: 2022. október 11. keddtől november 6. vasárnapig

[Kiváló értékelés utazási magazinoktól]

Az elmúlt években a múzeum több neves kiadványban is szerepelt, például a világhírű útikalauzban, a Lonely Planetben, amely úgy aposztrofálta a múzeumot, mint a „7 legjobb tokiói múzeum egyike, amelynek megtekintéséért még a tokióiak is sorban állnak”, a Condé Nast Traveler magazin pedig felvette „A 26 legjobb tokiói program” listájára.

A nemrégiben új, művészien kialakított terekkel bővült múzeum örömmel fogadja a Tokióba látogató turistákat.

A múzeum a világ minden szegletéből érkező látogatóinak a teamLab Planets koncepcióján alapuló élményt nyújt, amely így foglalható össze: „Merülj bele teljes testeddel, és másokkal együtt válj eggyé a világgal”.

Díszkert

A 2021. júliusában megnyitott díszkert két nagyszabású műalkotásnak ad otthont: egy több mint 13 ezer élő orchideából álló kertnek és egy szürreális művészeti térnek, ahol valódi mohával borított ovális formák hevernek művészi összevisszaságban a padlón. A csak ezen a helyszínen megtekinthető új művészeti terek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy digitális technológián keresztül feltárják a természethez és a világhoz fűződő kapcsolatukat. Mivel az alkotók a természetes fényt is beengedték a térbe, a műalkotások más arcukat mutatják nappal és naplemente után.

Lebegő virágoskert; A virágok és én azonos gyökérből származunk, a kert és én egyek vagyunk
Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/ffgarden_planets/

A rezonáló mikrokozmosz mohás kertje – A megszilárdult fény színe, napfelkelte és naplemente
Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/resonating_microcosms_mossgarden_planets/

A kulináris élvezetek és a művészet találkozása: vegán ramen művészi környezetben

A Vegan Ramen UZU Tokyo, egy eredetileg Kiotóból származó vegán ramen étterem 2021 októberében nyitotta meg kapuját a teamLab Planets területén. Vendégei a teamLab Visszafordítható forgás – nem objektív tér művészeti terében, valamint az éttermen kívül elhelyezett Ég és tűz asztalánál és az Egy vonás padnál fogyaszthatják el ételeiket. A Vegan Ramen UZU Tokyo kínálatában a ramenen kívül szerepelnek még vegán fagylaltok és csak Tokióban kapható különleges teák. Az étterembe beülhetünk úgy is, hogy nem váltunk belépőjegyet a teamLab Planets múzeumba.

Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo

Közkinccsé tett műalkotás, amelyet mindenki megcsodálhat

Az Égből aláhulló lángnyelvek univerzuma egy köztéren elhelyezett, lángokat ábrázoló műalkotás, amely 2021 áprilisában került kiállításra. Az alkotás az égés során keletkező fény- és hőjelenséget, a lángokat a gyúlékony gáz áramába elegyedő vonalak együtteseként ábrázolja. A szabadtéri műalkotás múzeumi belépőjegy megvásárlása nélkül is megtekinthető.

Az Égből aláhulló lángnyelvek univerzuma
Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/universe_fireparticles_falling/

[ teamLab Planets TOKYO DMM ]

A teamLab Planets múzeum négy hatalmas kiállítóterében és két díszkertjében a látogató átkel a vízen, majd elérkezik egy kertbe, ahol eggyé válik a virágokkal.

Azáltal, hogy teljes testünkkel, másokkal együtt belemerülünk ezekbe a végtelen műalkotásokba, feloldódnak a testet a műalkotásoktól elválasztó határvonalak. Saját lényünk összeolvad másokkal és a világgal, így feltárul egy új, határok nélküli kapcsolat önmagunk és a világ között.

Lépjen be mezítláb, másokkal együtt merüljön el teljes testével a műalkotásokkal teli terekben, és váljon eggyé a világgal.

[A kiállításról]

teamLab Planets TOKYO DMM
Helyszín: teamLab Planets TOKYO, 6-1-16 Toyosu, Koto-ku, Tokió

[Nyitvatartási idő]

(Novembertől januárig)
Hétfőtől péntekig: 10:00–20:00
Szombat, vasárnap és ünnepnapokon: 9:00–21:00
* December 26. hétfő és december 30. péntek között, valamint január 2. hétfő és január 6. péntek között: 9:00–21:00
* December 31. szombat és január 1. vasárnap: 9:00–20:00
* Utolsó belépés zárás előtt 1 órával

Zárvatartás:
December 8. csütörtök és január 11. szerda

* A nyitvatartási idő változhat. Az aktuális nyitvatartási időről a múzeum hivatalos weboldalán tájékozódhat.

Hivatalos weboldal: https://planets.teamlab.art/tokyo/jp/
A teamLab Planets bemutatkozó videója: https://youtu.be/oiQoe9Ow9o0

* A teamLab Planets 2023 végéig tekinthető meg Tokió Toyosu kerületében.

[Belépőjegyek]

Felnőtt: 3200 jen
Diák: 2000 jen
Gyermek (4-től 12 éves korig): 1000 jen
3 éves és fiatalabb gyermekek: ingyenes
Fogyatékkal élők kedvezménye: 1600 jen

A teamLab Planets TOKYO DMM jegyirodája: https://teamlabplanets.dmm.com

[A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedések]

Kérjük, az alábbi hivatkozáson keresztül tájékozódjon a teamLab Planets múzeumban bevezetett fertőzés elleni intézkedésekről:
https://teamlabplanets.dmm.com/covid-19

[Hivatalos weboldal/közösségimédia-oldalak]

Hivatalos weboldal: https://planets.teamlab.art/tokyo/
Instagram: https://www.instagram.com/teamlab.planets/
Facebook: https://www.facebook.com/TL.Planets/
Twitter: https://twitter.com/teamLabPlanets
#teamLabPlanets

[Étterem és üzlet]

Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo
teamLab virágüzlet és művészbolt
* Kérjük, a nyitvatartási időről tájékozódjon a hivatalos weboldalon
* Zárva tart, amikor a teamLab Planets múzeum is zárva van

[Új koronavírus elleni intézkedések (az étteremben és az üzletben)]

  • Rendszeres takarítás és fertőtlenítés
  • Ülőhelyek fertőtlenítése minden látogató után
  • Belépést követő kézfertőtlenítés
  • Zárt térben tartózkodók számának korlátozása
  • Kellő távolság biztosítása az ülőhelyek között
  • Alkalmazottak számára kötelező maszkviselés
  • Asztali díszítőelemek eltávolítása
  • Testhőmérséklet mérése

[Sajtóanyag]

https://goo.gl/tQXMLm

[PLANETS Co., Ltd.]

Alapításának éve: 2017. Üzemelteti és igazgatja a teamLab Planets TOKYO létesítményeit.
Címe: Tokyo Nihonbashi Tower 10F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokió
Képviselője: Takumi Nomoto

[teamLab]

A teamLab (2001) egy nemzetközi művészeti kollektíva. Tagjai egymással szoros együttműködésben navigálnak a művészet, a tudomány, a technológia és a természet határmezsgyéjén. A művészekből, programozókból, mérnökökből, animátorokból, matematikusokból és építészekből álló interdiszciplináris csoport a művészeten keresztül igyekszik feltárni az önvaló és a világ közötti kapcsolatot, valamint az észlelés új formáit.

Annak érdekében, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot, mi, emberek különálló entitásokká bontjuk univerzumunkat, amelyeket érzékelhető határok választanak el egymástól. A teamLab arra törekszik, hogy áthágja a világ, a világ és az önvaló közötti összeköttetés, valamint az idő folytonosságának észlelése során tapasztalt határokat. Minden egy hosszú, törékeny, ugyanakkor varázslatos és határtalan folytonosságban létezik.

A teamLab a világ számos nagyvárosába elvitte már kiállítását, többek között New York-ba, Londonba, Párizsba, Szingapúrba, a Szilícium-völgybe, Pekingbe és Melbourne-be. A teamLab múzeumai és nagyszabású állandó kiállításai között említhetjük a teamLab Borderless és a teamLab Planets tokiói kiállítást, a sanghaji teamLab Borderless és a makaói teamLab SuperNature kiállítást, és a tervek között szerepel továbbiak megnyitása is Abu-Dzabiban, Pekingben, Hamburgban, Dzsiddában és Utrechtben.

Emellett a teamLab műalkotásai megtalálhatók több múzeum állandó kiállításában: Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Art Gallery of New South Wales, Sydney; Art Gallery of South Australia, Adelaide; Asian Art Museum, San Francisco; Asia Society Museum, New York; Borusan Contemporary Art Collection, Isztambul; National Gallery of Victoria, Melbourne; és Amos Rex, Helsinki.

teamLab: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
Facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
Twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

[Sajtóközleményekkel és interjúkkal kapcsolatos megkeresések]
PLANETS Co., Ltd. Public Relations Department
E-mail: pr-info@planets.art
Interjú: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9

Contacts

[Sajtóközleményekkel és interjúkkal kapcsolatos megkeresések]
PLANETS Co., Ltd. Public Relations Department
E-mail: pr-info@planets.art
Interjú: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9