Alsym Energy komt uit stealth-modus om goedkope, hoogwaardige oplaadbare batterijen te leveren

De inherent niet-ontvlambare batterijen van Alsym, gemaakt van gemakkelijk verkrijgbare materialen zonder lithium of kobalt, zullen worden geproduceerd voor EV's, stationaire opslag en maritieme toepassingen

WOBURN, Mass.--()--Alsym™ Energy, een ontwikkelaar van oplaadbare batterijen van de volgende generatie, heeft vandaag aangekondigd dat het uit de stealth-modus komt om energieopslagoplossingen voor elektrische voertuigen (EV's), stationaire opslag en maritieme toepassingen aan te bieden. De batterijtechnologie van Alsym belooft de prestaties van lithium-ionbatterijen te leveren tegen een fractie van de kosten en zonder het inherente risico op brand. De batterijen van het bedrijf zijn ook minder gevoelig voor grondstoftekorten en prijsvolatiliteit vanwege het gebruik van goedkope materialen met robuuste toeleveringsketens.

Om de ontwikkeling van deze betaalbare batterijsystemen te versnellen, werkt Alsym samen met een toonaangevende autofabrikant uit India in een gezamenlijke inspanning om de batterijen van Asylum voor EV's te ontwikkelen. Op voorwaarde dat aan de belangrijkste prestatieniveaus wordt voldaan, zal de autofabrikant een contract sluiten met Alsym voor de levering van minimaal 3 gigawattuur (GWh) per jaar aan batterijsystemen voor gebruik in zijn producten. Alsym is ook in gesprek met bedrijven in de zeescheepvaart en elektrische tweewielermarkten om soortgelijke samenwerkingsverbanden te ontwikkelen.

"Lithium is van nature ontvlambaar en er zijn talloze risico's verbonden aan alle op lithium gebaseerde batterijtechnologieën," aldus Mukesh Chatter, CEO en medeoprichter van Alsym Energy. “Alsym Energy is op een missie om de wereld te voorzien van kosteneffectieve oplossingen voor energieopslag met behulp van geavanceerde, inherent niet-ontvlambare batterijmaterialen die verder gaan dan lithium, gemaakt van niet-giftige, gemakkelijk beschikbare bronnen om de groeiende mobiliteits- en stationaire opslagindustrieën aan te drijven. We zijn verheugd om met industriële partners samen te werken om de volgende generatie batterijen te produceren en om de innovaties te valideren die wijdverbreide toegang tot schone elektriciteit op wereldwijde schaal mogelijk zullen maken."

Het team van wetenschappers en productontwikkelaars van Alsym werkt aan het leveren en opschalen van schone, energierijke batterijen die beschikbaar zullen zijn tegen prijzen die voor bijna iedereen over de hele wereld betaalbaar zijn. Alsym, opgericht in 2015, heeft tot op heden $ 32 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, waaronder Helios Climate Ventures.

“We zien wereldwijde concurrentie om nieuwe batterijen op de markt te brengen. De meeste bedrijven zijn primair gericht op prestaties en besteden er weinig aandacht aan om hun batterijen ook veiliger en kosteneffectiever te maken, vooral voor de derde wereld waar consumenten prijsgevoeliger zijn,” stelde Nitin Nohria, Ph.D., voorzitter van de Board of Business Advisors van Alsym Energy en voormalig decaan van de Harvard Business School. “Het team van Alsym Energy werkt eraan om ervoor te zorgen dat hun batterijen niet alleen voldoen aan de prestatieverwachtingen tegen lagere kosten, maar ook de meeste uitdagingen in de toeleveringsketen vermijden die gepaard gaan met op lithium gebaseerde technologieën. Niet alleen zijn de batterijen van Alsym duurzaam, ook het bedrijfsmodel van het bedrijf is duurzaam.”

Het bedrijf schat dat Alsym-batterijen minder dan de helft van de huidige op lithium gebaseerde batterijen zullen kosten, waardoor autofabrikanten EV's kunnen aanbieden tegen lagere prijzen dan vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Door niet-ontvlambare, niet-giftige materialen te gebruiken, worden veel zorgen over het einde van de levensduur die vaak met batterijen worden geassocieerd, weggenomen. Verder zijn Alsym-batterijen veel gemakkelijker te recyclen, waardoor de last van afvalverwerkers, stortplaatsen en anderen die belast zijn met het beheer van batterijafval, wordt verlicht.

Alsym is momenteel bezig met de ontwikkeling van een prototypefabriek van 500 kWh in Massachusetts. Omdat de gebruikte materialen niet-ontvlambaar en niet-toxisch zijn, kunnen Alsym-batterijen eenvoudig op bijna elke industriële locatie worden gebouwd. Ze kunnen ook worden gemaakt in bestaande lithium-ionbatterijfabrieken waarbij praktisch geen aanpassing vereist is, tegen lagere bedrijfskosten en zonder de noodzaak van dure droge ruimtes, brandsloten en systemen voor het terugwinnen van oplosmiddelen.

Over Alsym Energy
Alsym™ Energy is een toonaangevende ontwikkelaar van geavanceerde, goedkope, hoogwaardige oplaadbare batterijen gemaakt van gemakkelijk verkrijgbare materialen die inherent niet-ontvlambaar en niet-toxisch zijn, en een economisch haalbaar alternatief bieden voor op lithium gebaseerde technologieën. Het bedrijf richt zich op commerciële ontwikkeling en massaproductie van batterijen voor gebruik in toepassingen zoals elektrische passagiersvoertuigen en tweewielers, zeescheepvaart en stationaire energieopslag om een koolstofvrije toekomst mogelijk te maken. Ga voor meer informatie www.alsym.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Cassandra Sweet
Antenna Group voor Alsym Energy
alsym@antennagroup.com

Contacts

Media
Cassandra Sweet
Antenna Group voor Alsym Energy
alsym@antennagroup.com