Lancering van Out of Bounds: TFAM Expansion

Voorbij de grenzen van de verbeelding, met kunst het onbekende opzoeken

TFAM en de nieuwe collectiekluis (weergave). Met dank aan het Taipei Fine Arts Museum.

TAIPEI, Taiwan--()--Na meerdere jaren van voorbereiding kondigt het Taipei Fine Arts Museum de start aan van een tweefasig uitbreidingsproject onder de naam Out of Bounds: TFAM Expansion. De collectie- en tentoonstellingsruimtes van het museum - het eerste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Taiwan - waren hard toe aan uitbreiding als gevolg van de tientallen jaren van groei die de rijke en energieke kunstgemeenschap van Taiwan heeft doorgemaakt. Het in 1983 voltooide museum, de nieuwe opslagruimte voor collecties en het bijgebouw gaan het panorama van de hedendaagse kunst in Taiwan stap voor stap uitbreiden.

De nieuwe kelder voor de collectie, bestaande uit twee ondergrondse niveaus, wordt geïntegreerd met de bestaande opslagruimte voor de collectie. De collecties worden opgeslagen in afzonderlijke ruimtes die zijn voorzien van speciale klimaatregelingen om geschikte en stabiele opslagcondities te creëren voor elk werk. Met de bouw van deze nieuwe opslagruimtes voor de collectie levert het museum een actieve bijdrage aan onderzoek en conserveringseducatie en aan de bescherming van de rijke collectie moderne en hedendaagse kunstwerken die het museum in bezit heeft.

In de tweede fase van de uitbreiding van het museum wordt ook een nieuw ondergronds tentoonstellingsgebouw gebouwd, naast het bestaande museum. Op de begane grond komt een stadspark waar kunst en natuur samenkomen en een nieuw stedelijk oriëntatiepunt wordt gecreëerd voor kunsteducatie en openbare recreatie. Inspelend op de dynamiek van hedendaagse kunst, omvat het nieuwe gebouw ‘black boxes’ en andere galerieën die zijn gewijd aan het faciliteren van interdisciplinaire samenwerking en het creëren van nieuwe kunstmethodologieën. Verder wordt een interactieve educatieve ruimte ingericht met als doel een voedingsbodem voor innovatieve kunsten te zijn, alsmede een centrum van kunsteducatie voor toekomstige generaties. Na voltooiing van de uitbreiding wordt het hoofdgebouw gepositioneerd als een strategisch centrum voor onderzoek naar de geschiedenis van de Taiwanese kunst, met permanente en thematische tentoonstellingen van historisch belangrijke Taiwanese kunstwerken uit de collectie.

Van witte kubussen tot zwarte dozen, van modernistische architectuur tot ondergrondse en onzichtbare gebouwen, TFAM Expansion doorbreekt niet alleen vaste conventies over de uitbreiding van gebouwen, maar is ook een duidelijke expressie van de baanbrekende en omvangrijke beweging van het museum naar hybride en onbekende kunst. Het Taipei Fine Arts Museum heeft de intentie actief verschillende werkwijzen te verkennen, geleidelijk nieuwe methodologieën te ontwikkelen, gezamenlijk met kunst het onbekende op te zoeken, en tegelijkertijd een belangrijk centrum voor de ontwikkeling van Aziatische kunst te worden.

Meer informatie: http://expansion.tfam.museum/index_en.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Yumei Sung
TEL: +886-2595-7656#107
E-mail: yumei-tfam@mail.taipei.gov.tw

Contacts

Media: Yumei Sung
TEL: +886-2595-7656#107
E-mail: yumei-tfam@mail.taipei.gov.tw