Rakuten TV lanceert zijn AVOD-service in Europa

 Het eerste pan-Europese VOD-platform met door advertenties ondersteunde kanalen die gratis Hollywood-, lokale en exclusieve content aanbiedt

CANNES, Frankrijk--()--Rakuten TV, een van de toonaangevende video-on-demand platforms in Europa, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn eerste AVOD-kanalen (door advertenties ondersteunde video-on-demand) binnen het platform. Met dit nieuwe bedrijfsmodel kunnen kijkers een breed scala aan inhoud gratis bekijken.

Het “free” gedeelte van Rakuten TV wordt gelanceerd met een eerste aanbod inclusief Hollywood- en lokale content die in de volgende maanden wordt uitgebreid met exclusieve Rakuten-content, tv-series, documentaireseries, nieuws- en sportkanalen - met een gecombineerd lineair en on-demand aanbod.

Als onderdeel van de exclusieve content zal Rakuten TV op zijn AVOD-kanaal Matchday - Inside FC Barcelona presenteren, de nieuwe documentaireserie over FC Barcelona gezien van binnenuit, met voorheen ongeziene en exclusieve scènes uit het privéleven van de spelers. “Matchday – Inside FC Barcelona “ wordt van commentaar voorzien door John Malkovich en is een creatie van Barça Studios, het eigen productiehuis van FC Barcelona, in samenwerking met Kosmos Studios, Rakuten, Inc. in samenwerking met Rakuten H Collective Studio en Producciones del Barrio.

Rakuten TV breidt zijn bedrijfsmodelpropositie uit en zal de eerste zijn om TVOD- en AVOD-producten in heel Europa te combineren om aan de veranderende behoeften van kijkers te voldoen. De gratis, door advertenties ondersteunde kanalen zullen de oorspronkelijke propositie van Rakuten TV - Your Cinema at Home - verrijken en Smart TV-kijkers de beste filmervaring bieden met de nieuwste releases in de beste audiovisuele kwaliteit. Dankzij de aanwezigheid van een knop op de afstandsbediening die directe toegang tot de app biedt op de voornaamste Smart tv's zal de content van Rakuten TV slechts een klik verwijderd zijn voor meer dan 30 miljoen huishoudens in heel Europa.

In een tijd waarin de streaming-industrie steeds meer verandert en manieren zoals AVOD verkent, is Rakuten TV er trots op om het voortouw te nemen in deze trend in Europa, als het belangrijkste VOD-platform dat verschillende bedrijfsmodellen combineert - TVOD, AVOD en SVOD - die gericht zijn op het voldoen aan alle behoeften van het publiek.

Jacinto Roca, oprichter en CEO van Rakuten TV, verklaarde: “We zijn ongelooflijk trots om deze stap te zetten nadat we onze aanwezigheid in Europa nog maar een paar maanden geleden hebben verdrievoudigd. Rakuten TV blijft zich snel ontwikkelen, in lijn met de consumententrends in de industrie. Daar is een duidelijke trend zichtbaar dat adverteerders afstappen van lineaire tv naar VOD. Dit is een unieke kans voor Rakuten TV dat al directe toegang heeft tot miljoenen Europese huishoudens via zijn merkknop op de afstandsbediening van de belangrijkste Smart tv-merken. Dit is slechts het begin van een enorm project waarvoor de komende maanden extra kanalen en exclusieve content gelanceerd zullen worden”.

De service zal beschikbaar zijn in de bètaversie voor het gehele 2019 SMART TV-assortiment en wordt geleidelijk uitgerold op andere platforms, waaronder mobiel en desktop.

De advertentieverkoop wordt beheerd door Rakuten Marketing, een dochteronderneming van Rakuten Inc. Nick Stamos, CEO van Rakuten Marketing, stelde: “Adverteerders en bureaus staan te popelen om als een van de eersten hun merken onder de aandacht te brengen op dit exclusieve en baanbrekende advertentieplatform. Terwijl VOD zich ontwikkelt als een krachtig mediakanaal, hebben onze klanten ingespeeld op deze lancering van Rakuten TV, dus we zijn erg enthousiast om deze nieuwe propositie op de markt te brengen in heel Europa.”

Rakuten Viber, de instant messaging-service van Rakuten, zal ook bij het project worden betrokken en zijn community van 2 miljoen Barça-fans inzetten om Matchday te promoten.

Nielsen wordt de datapartner (DMP-datamanagementplatform) die wordt gebruikt om advertenties op digitaal niveau te targeten.

Dit nieuws komt tegelijk met een vernieuwd platformontwerp voor Rakuten TV, met een aantrekkelijker uiterlijk, een intuïtievere gebruikersinterface en een eenvoudiger gebruikerstraject. Binnen de nieuwe interface zullen de kijkers het nieuwe kanaalaanbod met door advertenties ondersteunde content ontdekken in het gedeelte “free” dat in het hoofdmenu is geïmplementeerd.

De aankondiging vond plaats tijdens de conferentie “AVOD on the Rise” op MIPCOM 2019, waar oprichter en CEO van Rakuten TV, Jacinto Roca, sprak over de AVOD-industrie en de evolutie ervan met andere topspelers op het gebied van entertainment.

Rakuten TV
Rakuten TV is een van de toonaangevende Video On-Demand platforms in Europa. Het biedt een TVOD-service (Transactional VOD) die kijkers een bioscoopwaardige filmervaring biedt met de nieuwste releases in de beste audiovisuele kwaliteit. Het bevat ook een AVOD-sectie (Advertising VOD), Rakuten TV Free, in een mix van thematische kanalen met Hollywood-klassiekers en lokale, exclusieve en thematische content, allemaal gratis.
Rakuten TV is beschikbaar in 42 landen en maakt deel uit van Rakuten, Inc., een van 's werelds toonaangevende internetbedrijven, met een breed scala aan diensten voor consumenten en bedrijven en een focus op e-commerce, fintech en digitale inhoud. Rakuten, met hoofdkantoor in Japan, staat ook bekend om zijn partnerschappen met FC Barcelona, de NBA, de Golden State Warriors, Davis Cup en Spartan Race.

www.rakuten.tv

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Neem voor meer informatie contact op met:
Premier PR – Rakuten TV
Charlie Wainwright - Premier PR namens Rakuten TV
charlie.wainwright@premiercomms.com
0207 292 7372

Rakuten TV
Fabiana Cumia – Communication Director – fabiana.cumia@rakuten.com
Iraia Arza – PR & Communication Specialist – iraia.arza@rakuten.com

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Neem voor meer informatie contact op met:
Premier PR – Rakuten TV
Charlie Wainwright - Premier PR namens Rakuten TV
charlie.wainwright@premiercomms.com
0207 292 7372

Rakuten TV
Fabiana Cumia – Communication Director – fabiana.cumia@rakuten.com
Iraia Arza – PR & Communication Specialist – iraia.arza@rakuten.com