Mevion ontvangt 510(k)-goedkeuring voor HYPERSCAN Pencil Beam Scanning

LITTLETON, Mass.--()--Mevion Medical Systems heeft de 510(k)-goedkeuring ontvangen van de FDA voor het MEVION S250i Proton Therapy System®, inclusief de HYPERSCAN™ Pencil Beam Scanning (PBS)-technologie. HYPERSCAN PBS introduceert nieuwe systemen voor de overschakeling tussen energielagen en geautomatiseerde collimatie. Dankzij deze voordelen kan het S250i™-systeem snellere, scherpere en robuustere PBS-protonenbestralingsbehandelingen leveren.

“Het S250i-systeem vertegenwoordigt de volgende generatie intensiteitsgemoduleerde protonentherapie (IMPT) die wordt geleverd in het meest compacte protonentherapieplatform,” aldus Joseph Jachinowski, CEO van Mevion Medical Systems. “We zijn er trots op dat het MEVION S250i-systeem nu zowel FDA-goedkeuring als CE-markering heeft ontvangen. Dit is een zeer belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om precisie-protonentherapie beschikbaar te maken voor meer patiënten in de strijd tegen kanker.”

Volgende generatie intensiteitsgemoduleerde protonentherapie (IMPT)
Het MEVION S250i™-systeem is een compact protonentherapiesysteem dat in staat is om conforme radiotherapiebehandelingen te bieden met behulp van de HYPERSCAN Pencil Beam Scanning-technologie. Het ontwerp van de HYPERSCAN PBS-technologie overwint klinische uitdagingen waarmee de PBS-systemen van de eerste generatie voorheen geconfronteerd werden.

Pencil Beam Scanning-systemen vormen de afgegeven stralingsdosis door tumoren punt voor punt en laag voor laag te 'verven' met subatomaire deeltjes. Voorafgaand aan HYPERSCAN PBS hadden de protonensystemen gebruikt voor scanning problemen met de afgiftesnelheid. Lange afgiftetijden kunnen de hoge precisie van de behandeling ondermijnen doordat de tumor die het doelwit is verschuift als gevolg van de normale beweging van organen, zoals ademhalen.

HYPERSCAN PBS maakt gebruik van een compact afgiftepad voor bestraling, waardoor de afgiftetijden voor sommige velden korter zijn dan 5 seconden. Deze 'hyper-snelle' behandelingsafgifte vermindert behandelingsfouten als gevolg van de gevoeligheid ten aanzien van beweging waarmee de huidige PBS-technologieën te maken hebben bij de behandeling van tumoren die worden beïnvloed door orgaanbeweging.

Daarnaast maakt HYPERSCAN PBS gebruik van de Adaptive Aperture™ proton multileaf collimator (pMLC). Deze technologie maakt gebruik van een robotgestuurd collimatiesysteem dat in staat is om de randen van de straal bij elke afgiftelaag af te snijden. Dit vermogen zorgt voor een drie maal scherpere daling in bestraling aan de rand van het afgifteveld. Zo wordt er meer gezond weefsel bespaard en wordt onnodige bestraling op gevoelige plekken beperkt.

's Werelds eerste HYPERSCAN PBS-installatie
MedStar Georgetown University Hospital in Washington, D.C. zal het eerste ziekenhuis ter wereld zijn dat deze nieuwste generatie HYPERSCAN PBS aanbiedt zodra de laatste tests op locatie deze maand zijn afgerond.

“We zijn verheugd om niet alleen het eerste en enige protonentherapiesysteem in de regio Washington, D.C. te zijn, maar ook de eerste ter wereld die deze geavanceerde behandelingsmogelijkheden voor protonentherapie aan onze patiënten en de gemeenschap biedt. Op dit moment moeten patiënten die op zoek zijn naar protonentherapie het metropolitaanse gebied van D.C. verlaten, wat een aanzienlijke last voor families kan zijn,” stelde Brian T. Collins, MD, Clinical Director van MedStar Georgetown Proton Therapy Center. “We gaan nu geavanceerde protonentherapie leveren, volledig geïntegreerd in onze brede reeks met uitgebreide aanbiedingen voor kankerzorg. Dit is essentieel voor de patiënten die we van dienst zijn.”

Gebouwd op toonaangevende compacte protonentherapietechnologie
Het MEVION S250i-systeem is gebaseerd op het zeer efficiënte S250™-serie platform met laag financieel risico van Mevion. De kerntechnologie van de S250-serie is 's werelds enige op een brug gemonteerde supergeleidende synchrocyclotron. Dit compacte, volledig geïntegreerde platform heeft jarenlange succesvolle klinische ervaring en bewezen financiële levensvatbaarheid.

Hoewel protonentherapie duidelijke dosimetrische voordelen heeft, zijn de kosten van de vroegere systemen een belangrijke barrière geweest voor aanvaarding. De MEVION S250i vermindert deze barrière door lagere kapitaalkosten, minder bedrijfskosten en een hogere doorstroom van de behandelingen. Klanten van Mevion hebben de snelste stijging van patiënten per kamer in de geschiedenis van protonentherapie bereikt. Aantonen dat compacte protonentherapie een haalbare optie is voor kankercentra van elke grootte is de kern van de missie van Mevion om protonentherapie toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk patiënten.

Over Mevion Medical Systems®
Mevion Medical Systems, Inc. is een toonaangevende leverancier van protonentherapiesystemen voor gebruik in bestralingsbehandeling voor kankerpatiënten. Mevion is gevestigd in Littleton, Massachusetts, en is ook aanwezig in Europa, Japan en China. Ga voor meer informatie naar www.mevion.com.

Volg Mevion op Twitter: https://twitter.com/mevionmedical

Maak contact met Mevion op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mevion-medical-systems

LPR180103

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mevion
Melanie Benton, 978-540-1551
mbenton@mevion.com

Contacts

Mevion
Melanie Benton, 978-540-1551
mbenton@mevion.com