Honorair chef-kok Hirochika Midorikawa wint Franse prijs “La Coupe d’Or Internationale d’Art Culinaire Marius Dutrey”

Honorary Executive Chef Midorikawa is a heavyweight in the world of French cuisine in Japan, having received many honors such as the French Republic Officier du Merite Agricole in 2006, Academie Culinaire De France Gold Medal in 2005 and 2011, and many others. (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--Honorair chef-kok Hirochika Midorikawa van het Keio Plaza Hotel Tokyo is de eerste Japanse chef die de Franse prijs “La Coupe d’Or Internationale d’Art Culinaire Marius Dutrey” wint. Hij heeft de onderscheiding gekregen voor zijn bijzondere culinaire prestaties in de hotelbranche. De prestigieuze prijs is in 1958 in het leven geroepen door Marius Dutrey, die als chef-kok werkzaam was in de vermaardste Franse en Britse hotels van de 20e eeuw en chefs een nieuwe status gaf. Leden van de Académie Culinaire de France zien erop toe dat Dutreys wensen worden nageleefd. Ze adviseren daarom dat slechts om de paar jaar een Franse chef-kok wordt verkozen. Eerder wonnen Paul Bocuse, in 1994, en Joël Robuchon, in 2014.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keio Plaza Hotel Tokyo
Sunaho Nakatani, +81-3-5322-8113
Public Relations Manager
s-nakatani@keioplaza.co.jp

Contacts

Keio Plaza Hotel Tokyo
Sunaho Nakatani, +81-3-5322-8113
Public Relations Manager
s-nakatani@keioplaza.co.jp