A Mary Kay Inc. közzétette a bőrápolásban elért legújabb kutatási eredményeit, valamint bőrérzékenységet vizsgáló számítógépes eszközöket mutatott be

Mary Kay Inc. recently revealed the results of two breakthrough research studies at the 2024 Society of Investigative Dermatology. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A Mary Kay Inc., az innovatív bőrápolással foglalkozó, világszinten vezető szerepet betöltő vállalat nemrégiben nyilvánosságra hozta két, áttörést jelentő kutatásának eredményeit: az első egy olyan antioxidáns kezelés, amellyel csökkenthetők a környezetszennyezés és az öregedés látható hatásai az emberi bőrön, a második pedig olyan számítógépes eszközök alkalmazásával foglalkozik, amelyek előre jelzik a kozmetikai összetevők biztonságosságát, illetve azok lehetséges reakcióit a bőrön. Ezeket az eredményeket a Mary Kay tudósai a Society of Investigative Dermatology (SID) 2024-es találkozóján osztották meg Dallasban (Texas). A vállalat az esemény ezüst fokozatú támogatója volt.

„A Mary Kay tudósai a bőrápolási kutatások élvonalához tartoznak, és örömmel osztják meg a legújabb kutatási eredményeket a szélesebb tudományos közösséggel” – mondta Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay termékekért és tudományért felelős innovációs igazgatója. A Society of Investigative Dermatology társasággal való folyamatos együttműködés bizonyítja a Mary Kay elkötelezettségét a bőrápolás tudományos fejlesztése iránt. Az együttműködési törekvések fenntartása is bizonyítja, hogy a vállalat továbbra is határozottan kitart amellett, hogy jelentős áttöréseket érjen el a bőrgyógyászat területén, ezáltal biztonságosabb és hatékonyabb bőrápolási megoldásokat kínáljon a vásárlóknak.

„A Mary Kay hosszú távú elköteleződése a kutatás és fejlesztés iránt tökéletesen illeszkedik a Society for Investigative Dermatology céljaihoz” – mondta Dr. Rebecca Minnillo, a társaság program-, kommunikációs és fejlesztési igazgatója. „A hosszan tartó együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy a bőrgyógyászat új területeit fedezzük fel, és közelebb kerüljünk azokhoz az áttörő eredményekhez, amelyek átalakíthatják a bőrápolást és a kezelési lehetőségeket.”

A Mary Kay 2016 óta több tudományos együttműködés keretében végzett, a légszennyezés bőrre gyakorolt hatásait vizsgáló kutatásaiból kiderült, hogy a rezveratrol, niacinamid és oligopeptid-1 antioxidáns keverék védi a természetes bőrfelszíni lipideket a részecskék és az UV-sugárzás által együtt és külön is okozott oxidatív károsodástól. Ezen kívül ez a keverék megakadályozza, hogy a kék fény miatt szabad gyökök képződjenek, ami bizonyítja, hogy képes enyhíteni a környezeti stresszfaktorok bőrre gyakorolt káros hatásait.

A Mary Kay emellett számítógépes toxikológiai eszközöket is használ annak érdekében, hogy javítsa a kozmetikai és testápolási összetevők biztonsági értékelését. Ez az innovatív megközelítés magában foglalja a fejlett számítástechnikai módszerek alkalmazását az összetevők biztonságosságának és lehetséges mérgező hatásának korai előrejelzésére, ami jelentősen csökkenti a kiterjedt laboratóriumi vizsgálatok szükségességét. A virtuális szűrés lehetővé teszi a vegyületek korai vizsgálatát, aminek köszönhetően csak biztonságos összetevők kerülhetnek tovább a fejlesztési folyamatba. Ez a módszer nemcsak időt és erőforrásokat takarít meg, hanem megfelel az etikai és szabályozási előírásoknak. A fejlett eszközök használata is azt bizonyítja, hogy a Mary Kay elkötelezetten alkalmazza a legmodernebb technológiákat a termékfejlesztés során, ezzel biztosítja vásárlóinak a legmagasabb szintű biztonságot és hatékonyságot.

Dr. Gildea „A szennyezés bőrre gyakorolt hatásai: a legújabb eredmények és perspektívák” címmel izgalmas panelbeszélgetést tartott, amelyen a bőrgyógyászat és a molekuláris biológia különböző területeiről érkező szakemberek vettek részt. A beszélgetés résztvevői között volt Dr. Thomas Haarmann-Stemmann, a Leibniz környezeti szempontokat figyelembe vevő gyógyászati kutatóintézet csoportvezetője, aki az emelkedett környezeti hőmérséklet és a bőr öregedése közötti kapcsolatot tárgyalta. Dr. Elma Baron, a Case Western Reserve University bőrgyógyász professzora a helyi antioxidánsok jelentőségét hangsúlyozta az oxidatív stressz mérséklésében és a bőr egészségének javításában. Dr. Hong Sun, a NYU Grossman School of Medicine adjunktusa a környezeti stresszhatásoknak kitett bőrsejtek molekuláris változásait vizsgálta, és bemutatta, milyen hatékonyak lehetnek az antioxidáns kezelések a génexpressziós változások visszafordításában, amelyek az UV és a szennyezés okozta bőrkárosodással függnek össze.

A 2024-es SID-találkozón támogatása és az ott bemutatott eredmények bizonyítják a Mary Kay újabb és újabb erőfeszítéseit, amelyek erősítik a márka hosszú távú elkötelezettségét a bőr egészségének és szépségének kutatása és fejlesztése iránt. A Mary Kay a globális portfóliójában több mint 1600 termék, technológiai és csomagolástervezési szabadalommal rendelkezik, ezzel továbbra is élen jár a bőrápolási innovációban.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes:
Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen vagy aTwitteren.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com