Aymium, leider in cleantech, sluit $ 210 miljoen financiering af met wereldwijde investeerders voor geavanceerde biokoolstofproductiefaciliteit in Williams, Californië

Eerste installatie ter wereld vervangt op grote schaal kolen door hernieuwbare biokoolstof voor energieopwekking

Investeerders zijn onder andere ECP ForeStar, Copenhagen Infrastructure Partners, Japan Green Investment Corp. for Carbon Neutrality, Hokuriku Electric en Nippon Steel Trading

Aymium's reactor being delivered to the new biocarbon production facility in Williams, CA. The biocarbon will replace coal in power generation around the world and reduce greenhouse gas emissions by more than 500,000 metric tons per year, equivalent to removing 120,000 cars annually. (Photo: Business Wire)

ST. PAUL, Minn.--()--Aymium, de toonaangevende producent van hernieuwbare biokoolstofproducten, heeft vandaag bekendgemaakt dat het 210 miljoen dollar aan financiering heeft afgesloten voor de bouw van een biokoolstofproductiefaciliteit in Williams, Californië. De faciliteit zal het eerste grootschalige continue gebruik van geavanceerde biokoolstof ter vervanging van steenkool in de energieopwekking ter wereld ondersteunen. Met het steenkoolvervangende product van de Williams-fabriek daalt de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 500.000 ton per jaar. Dit komt overeen met jaarlijks 120.000 minder auto's op de weg. Volgens de planning is de bouw van de faciliteit klaar in 2025.

"We zijn heel blij met deze steun van zo'n ervaren groep investeerders uit Azië, Noord-Amerika en Europa," zegt James Mennell, CEO van Aymium. "Samen delen deze groepen een diepgaande toewijding aan decarbonisatie met als missie deze technologie te bevorderen. Hierdoor kunnen de broeikasgasemissies gedurende vele jaren worden teruggedrongen."

De faciliteit wordt gefinancierd door een wereldwijde groep investeerders die zich toelegt op de volgende generatie koolstofarme technologieën. ECP ForeStar en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) verstrekken hiervoor senior schuld, in de vorm van groene obligaties via hun Green Credit Fund. De achtergestelde schuld zal worden voorzien door Japan Green Investment Corp. for Carbon Neutrality ("JICN") en Aymium. Hokuriku Electric Power Company, Nippon Steel Trading en Aymium zullen eigen vermogen voor het project bijdragen.

De Amerikaanse ambassadeur in Japan Rahm Emanuel zei: "Een wereldwijde dreiging als klimaatverandering vraagt om een wereldwijde oplossing. We kunnen een uitdaging van deze omvang alleen aanpakken door grensoverschrijdend te denken en samen te werken. De Verenigde Staten en Japan werken samen op een groot aantal gebieden met betrekking tot energie en het milieu. Aymium's baanbrekende faciliteit voor de biokoolstofproductie is het nieuwste project dat wij dankzij deze uitstekende relatie hebben opgezet."

Reiner Boehning, Managing Partner van ECP ForeStar zei: "Aymium heeft samen met zijn partners een bewezen productieproces ontwikkeld dat een belangrijke bouwsteen is om industriële processen, zoals staalproductie en energieopwekking, koolstofvrij te maken. Wij zijn verheugd om deel uit te maken van de investeerdersgroep die de bouw van Aymium's volgende productiefaciliteit in Williams, Californië financiert."

Jakob Groot, Partner bij CIP en mede-hoofd van het Green Credit Fund, zei: "We zijn er trots op om met dit ervaren kredietconsortium de bouw van het Williams-project en Hokuriku Electric mede te financieren en Aymium te ondersteunen bij haar niet-aflatende inzet voor een koolstofvrij milieu. Deze financiering is voor ons en onze investeerders een aantrekkelijke kans om nog een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de groene transitie."

Aymium produceert het enige commercieel aangetoonde koolstofnegatieve product ter vervanging van steenkool in de energieopwekking. Het hernieuwbare product van Aymium wordt gemaakt via een niet-verbrandingsproces waarbij afvalbiomassa in zeer zuivere biokoolstof wordt omgezet. Het product is speciaal ontworpen om fossiele steenkool onmiddellijk te vervangen zonder dat er investeringen in de fabriek of procesaanpassingen nodig zijn. Het product heeft een betere energiewaarde, verwerking en milieueigenschappen dan steenkool. Het proces maakt gebruik van door derden gecertificeerde duurzame afvalbiomassa en wordt aangedreven door zelf opgewekte hernieuwbare energie. Aymium's proces- en producttechnologieën worden beschermd door meer dan 500 uitgegeven en aangevraagde patenten. Tot de investeerders van Aymium behoren Hokuriku Electric, Nippon Steel Trading, Rio Tinto en Steel Dynamics. Morgan Stanley trad op als schuldbemiddelaar voor Aymium in deze transactie.

Over Aymium

Aymium produceert hoogwaardig biokoolstof- en biowaterstofproducten die kunnen worden gebruikt om onmiddellijk fossiele brandstoffen te vervangen bij de productie van energie, metalen, landbouwproducten en bij de zuivering van water en lucht zonder veranderingen aan apparatuur of processen. Aymium’s bioproducten zijn geproduceerd met gebruikmaking van duurzaam gewonnen biomassa – herwonnen en onbruikbaar hout – en zijn hernieuwbaar, koolstofnegatief en zij vervangen fossiele brandstoffen met hoge emissiewaarden, zoals steenkool en cokes. De toonaangevende technologie van Aymium wordt gesteund door meer dan 500 verstrekte of in behandeling zijnde octrooien op een mondiale basis. De hoofdvestiging van Aymium is in Minnesota.

Over Hokuriku Electric Power Company

Hokuriku Electric Power Company, opgericht in 1951, is een veelzijdig energiebedrijf dat wil bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Hokuriku door een stabiele levering van betaalbare energie van hoge kwaliteit. Het bedrijf stelt zich ten doel om "samen met Hokuriku te ontwikkelen en nieuwe waarde te leveren in het hele land en daarbuiten". Het bedrijf is bezig met de uitbreiding van zijn bedrijf buiten de bestaande activiteiten op het gebied van elektriciteit. Het draagt ook verder bij aan sociale kwesties zoals het aanpakken van de opwarming van de aarde, duurzame ontwikkeling van de regio en het creëren van een slimme samenleving.

Over Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) werd opgericht in 2012 en is momenteel de grootste fondsbeheerder ter wereld van greenfieldinvesteringen in hernieuwbare energie en wereldmarktleider in offshore windenergie. De door CIP beheerde fondsen spitsen zich toe op investeringen in offshore en onshore windenergie, fotovoltaïsche zonne-energie, biomassa en energie uit afval, transmissie en distributie, reservecapaciteit, opslag, geavanceerde bio-energie en Power-to-X.

CIP beheert 12 fondsen en heeft tot nu toe bij meer dan 160 internationale institutionele beleggers ongeveer 28 miljard euro opgehaald voor investeringen in energie en bijbehorende infrastructuur. CIP heeft ongeveer 500 medewerkers en 12 kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.cip.com.

Over Japan Green Investment Corp. for Carbon Neutrality

Japan Green Investment Corp. for Carbon Neutrality ("JICN") is een via publiek-privaat partnerschap opgericht fonds van de Japanse overheid en Japanse particuliere instellingen, met hoofdkantoor in Tokio, JAPAN. JICN biedt financiering in de vorm van preferente aandeleninvesteringen en mezzanine- of achtergestelde leningen voor startups en projecten die bijdragen aan de CO2-neutraliteit en de opwaartse spiraal tussen het milieu en de economie.

Over Nippon Steel Trading

Nippon Steel Trading Corporation is het centrale handelsbedrijf van NIPPON STEEL CORPORATION Group en werd opgericht in oktober 2013 door een fusie van Nippon Steel Trading Co., Ltd. en Sumikin Bussan Corporation. Het bedrijf gaat door met uitbreiden als meervoudig specialistisch handelsbedrijf dat vier geïntegreerde kernactiviteiten omvat: staal, industriële levering en infrastructuur, textielproducten en voedingsmiddelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Gallagher, sgallagher@gardcommunications.com, 503-552-5003

Contacts

Scott Gallagher, sgallagher@gardcommunications.com, 503-552-5003