Helical Fusion en National Institute for Fusion Science richten 'HF Collaboration Research Group' en speciale experimentele ruimte op voor vroege commerciële inzet van fusiereactoren

Co-Founder, CEO of Helical Fusion Takaya Taguchi (left) and Chief of Industry-Academia-Government Coordination Section of NIFS Ryo Yasuhara (right), shake hands at NIFS in Toki-City, Gifu, Japan. (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--Helical Fusion is in maart 2024 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het National Institute for Fusion Science (NIFS). NIFS heeft de 'HF Collaboration Research Group' opgericht met activiteiten die in april beginnen. Er is speciale experimentele onderzoeksruimte ter plaatse bij NIFS ingericht voor Helical Fusion. In de ruimte wordt al 's werelds grootste faciliteit voor supergeleiders en fusie-experimenten ondergebracht. NIFS, waar al 's werelds grootste faciliteit voor supergeleiders en fusie-experimenten is gehuisvest, heeft nu een nieuwe onderzoeksruimte opgezet die zich toelegt op Helical Fusion.

[Achtergrond]
Tegen de achtergrond van een verwachte toename van de wereldbevolking van ~1,7 miljard tot 2050* en de daarmee samenhangende stijging van de wereldwijde vraag naar elektriciteit, wordt verwacht dat alleen de conventionele energieopwekkingsmethoden niet in staat zullen zijn om aan deze behoeften te voldoen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Helical Fusion Co., Ltd.
PR-manager
E-mail: contact@helicalfusion.com
TEL.: 81-50-5471-5890

Contacts

Helical Fusion Co., Ltd.
PR-manager
E-mail: contact@helicalfusion.com
TEL.: 81-50-5471-5890