AMMONIA to H2POWER-technologie van H2SITE krijgt principiële goedkeuring van Lloyd’s Register

  • AMMONIA to H2POWER-technologie van H2SITE voor het aan boord kraken van ammoniak kreeg een AiP (Approval in Principle, principiële goedkeuring) van Lloyd’s Register (LR).
  • Deze technologie is een gecontainerde oplossing voor aan boord, om aan de hand van ammoniak waterstof van brandstofcelkwaliteit te produceren. Daarna kan deze waterstof door waterstofbrandstofcellen worden gebruikt, om zo in te staan voor het elektrische vermogen van een schip, ofwel kan de waterstof rechtstreeks in een IEC (internal combustion engine, een interne verbrandingsmotor) worden gebruikt.

LOIU, Spanje--()--Ammoniak kraken wint aan momentum als potentiële waterstofdrager voor toepassingen aan boord. Dit systeem is gebaseerd op H2SITE’s waterstofselectieve membranen die de thermodynamische beperkingen van de reactie tijdens het kraken van ammoniak overwinnen door voortdurend waterstof terug te winnen en op die manier te zorgen voor een virtueel volledige omzetting van ammoniak en grotere efficiëntie bij lagere temperaturen, waardoor het algehele energieverbruik en de voetafdruk afneemt.

Voor de beoordeling van het ontwerp en de opstelling teneinde de AiP toe te kennen, werd een algeheel onderzoek uitgevoerd van de fundamentele aspecten van het ontwerp en de conformiteit met de 'Rules and Regulations for the Classification of Ships using Gases or other Low-flashpoint Fuels' van LR. Er werd een voorafgaande evaluatie van de regels gehouden, gevolgd door een risicobeoordeling die werd gevoerd om te verzekeren dat de risico's die ontstaan bij het gebruik van ammoniak en waterstof zijn aangepakt in overeenstemming met LR’s ShipRight Procedure for Risk-Based Certification (RBC).

Vorig jaar in november heeft H2SITE haar technologie voor het omzetten van ammoniak in waterstofkracht operationeel gedemonstreerd toen het schip Bertha B van Zumaia Offshore aan boord AMMONIA to H2POWER-technologie bij had, waarmee de prestaties ervan in werkelijke offshore-condities gevalideerd werden.

"We zijn trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt, omdat dit het ontwerp en de veiligheid van onze technologie voor het aan boord kraken van ammoniak valideert ten behoeve van het koolstofvrij maken van maritieme oplossingen op basis van membraanreactoren. Nu onze eerste kraker en brandstofceleenheid vorig jaar aan boord van het bevoorradingsschip Bertha B in bedrijf is gesteld, brengen we de technologie momenteel op schaal en ontwerpen we units van MW-schaal. " aldus Jose Medrano, technisch directeur van H2SITE .

Deze AMMONIA to H2POWER-systemen zullen verder met zowel aandrijfsystemen als hulpvermogeneenheden geïntegreerd worden om een grote verscheidenheid aan schepen te dienen, gaande van offshore platformen tot tankers en gastankschepen.

Mark Darley, Chief Operations Officer van Lloyd’s Register, voegde hieraan toe: “De AMMONIA to H2POWER-technologie van H2SITE vormt een geweldige gelegenheid voor scheepsreders om ammoniak en andere grondstoffen zoals methanol aan boord van hun schepen in waterstof om te zetten zonder dat hiervoor aanvullende gasscheidingstechnologie nodig is”.

“We zijn tevreden dat we de AiP aan deze nieuwe oplossing kunnen toekennen, en we blijven toegewijd om met de maritieme waardeketen te werken om vermogenoplossingen zonder uitstoot te brengen die kunnen bijdragen tot een groenere, duurzamere toekomst.”

Over H2SITE

H2SITE werd in 2020 opgericht en heeft een exclusieve technologie van reactoren en scheiders voor het omzetten van verschillende grondstoffen in waterstof, onder andere ammoniak, methanol of synthetisch gas, naast het scheiden van waterstof uit gasmengsels in lage concentratie voor toepassingen in zoutcavernes of geologische waterstof.

Over Lloyd’s Register

Lloyd’s Register (LR) geniet het vertrouwen van maritieme adviseurs en werkt met klanten samen om prestaties binnen de oceaaneconomie aan te drijven. Het is een wereldwijde groep die professionele services aanbiedt, gespecialiseerd in mariene engineering en technologie. Op basis van een erfenis die meer dan 260 jaar terug in de tijd gaat, met de oprichting van 's werelds eerste mariene classificatiebedrijf, beoogt LR om de standaarden voor de veiligheid van schepen te bepalen en te verbeteren.

Op vandaag zijn we een toonaangevende provider van classificatie- en compliance-services voor de mariene sector en offshore industrieën, waarbij we onze klanten helpen om hun activa te ontwerpen, tot stand te brengen en te exploiteren op aanvaarde niveaus wat veiligheid en milieuconformiteit betreft. We geven ook advies, steun en oplossingen voor prestaties van de vloot, optimalisering van de vloot en optimalisering van de reisroutes, om de digitale capaciteiten van onze klanten te bevorderen. Meer dan 20.000 schepen doen beroep op onze digitale oplossingen.

In de race naar een nul-uitstoot, ondersteunt ons onderzoek, onze technische expertise en onze sectortoppers een veilige, duurzame maritieme energieovergang.

Lloyd’s Register Group is volledig in handen van de Lloyd’s Register Foundation, een politiek en financieel onafhankelijke wereldwijde liefdadigheidsinstelling die veiligheid en opleiding promoot.

Meer informatie vindt u via lr.org

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Andrés Galnares, CEO van H2SITE: andres.galnares@h2site.eu of info@h2site.eu

Contacts

Voor meer informatie:
Andrés Galnares, CEO van H2SITE: andres.galnares@h2site.eu of info@h2site.eu