YANGWANG lanceert de U9, met een prijskaartje van 1,68 miljoen RMB

  • BYD's high-end merk YANGWANG onthult zijn eerste puur elektrische supercar model U9, geprijsd voor maar liefst 1,68 miljoen RMB en vanaf deze zomer leverbaar.
  • De YANGWANG U9 bereikt een topsnelheid van 309,19 km/u en kan in slechts 2,36 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten.
  • De YANGWANG U9 wordt aangedreven door twee kerntechnologieën, het e 4 platform en het DiSus-X Intelligent Body Control System, die het segment van puur elektrische superauto's radicaal veranderen.

YANGWANG U9 (Photo: Business Wire)

SHANGHAI--()--BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen en stroombatterijen, onthult met trots de eerste puur elektrische supercar model U9 onder zijn high-end submerk, YANGWANG, geprijsd op 1,68 miljoen RMB. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de U9 gaat leveren in de zomer.

Met de "Time Gate" designtaal belichaamt de YANGWANG U9 een onderscheidende esthetiek, gekenmerkt door unieke proporties, spanning en kracht, die zijn identiteit als puur elektrische supercar uitstralen.

Robuuste technologieën geven vorm aan de circuitklare, straatbewuste en speelse U9

De YANGWANG U9 wordt aangedreven door twee basistechnologieën, het e 4 platform en het DiSus-X Intelligent Body Control System, die het segment van puur elektrische superauto's radicaal veranderen en waarbij prestaties op het circuit, aanpasbaarheid aan de straat en speelse functies naadloos in elkaar overgaan.

Het e 4 platform is een aandrijfsysteem met vier onafhankelijke elektromotoren als kern, die een agile en precies uitgangskoppel regelen met onafhankelijke aansturing van de vier wielen, zodat gebruikers het ultieme in veiligheid, prestaties en ervaring wordt geboden. De YANGWANG U9 heeft maar liefst 1300 pk en een maximumkoppel van 1680 Nm.

Het BYD DiSus-X Intelligent Body Control System is nog een bedrijfseigen doorbraak. Met de eerste toepassing van het BYD DiSus-X Intelligent Body Control System kan de YANGWANG U9 een maximaal instelbare veerweg tot 75 mm bereiken, terwijl de piek enkelassige hefsnelheid tot 500 mm/s bedraagt. Daarmee is de instantane hefkracht meer dan 1 ton en wordt de opmerkelijke sprong voorwaarts van de U9 vergemakkelijkt. Deze functies zorgen voor een ongeëvenaarde rijervaring in diverse rijsituaties zoals remmen, accelereren, bochten nemen en schokken op de weg, waardoor de wendbaarheid en het comfort van het voertuig voor zowel de bestuurder als de passagiers aanzienlijk worden verbeterd. Verder kan de YANGWANG U9 moeiteloos dansen op muziek met slechts een klik.

Ongekende prestaties herdefiniëren puur elektrische supercar

In recente tests haalde de YANGWANG U9 een topsnelheid van 309,19 km/u met een sprinttijd van 0-100 km/u in slechts 2,36 seconden, en een acceleratie van 0-400 m in slechts 9,78 seconden. Na strenge tests op het circuit heeft de U9 bovendien zijn thermisch managementsysteem verfijnd om beter bestand te zijn tegen hoge temperaturen, wat resulteert in een toename van 100% in de maximale afkoelingscapaciteit. De blade battery vergemakkelijkt het ontladen en afkoelen en de Dual Plug-in Ultra-snellaadtechnologie heeft een maximaal laadvermogen van 500 kW. Daarnaast is de YANGWANG U9 uitgerust met 12 sets actieve en passieve aerodynamische pakketten om de weerstandscoëfficiënt te verlagen en de efficiëntie van de warmteafvoer te verbeteren.

De YANGWANG U9 heeft de Super Carbon-fiber cabine, een structuur gemaakt van verschillende materialen en de CTB-technologie van de volgende generatie. Het draagt bij aan een ongekende torsiestijfheid van 54425N-m/deg, met een eenzijdige drukbelasting van het dak van meer dan 11 ton om complete reisveiligheid te garanderen.

Intelligente cabine zorgt voor ongeëvenaarde rijervaring

De YANGWANG U9 is uitgerust met het DiLink150 intelligente platform, aangestuurd door aangepaste 4nm 5G-chips. Het platform is speciaal ontworpen voor circuitrijden en beschikt over een intelligente race-assistent die gedetailleerde informatie en service geeft over bijna 30 circuits in heel China.

Binnenin is de cockpit van de YANGWANG U9 voorzien van twee 14-voudig verstelbare stoelen om bestuurders en passagiers een betere ervaring te bieden. Het Dynaudio Evidence Series high-end audiosysteem zorgt verder voor een meeslepende audio-ervaring.

Met BYD's toewijding aan innovatie en duurzaamheid, herdefinieert YANGWANG de essentie van de superauto met zijn geavanceerde technologieën en superieure prestaties, waarbij het compromisloze veiligheid en een onvergelijkbare rijervaring voor gebruikers levert.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto's, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio's, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com .

Over BYD Auto

BYD Auto werd in 2003 opgericht als automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene overgang van de wereldwijde vervoerssector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van zuiver elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu's, elektromotoren en elektronische regelaars. Het heeft de afgelopen jaren belangrijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de blade battery, de DM-i super hybride technologie, het e-Platform 3.0, de CTB-technologie, het e 4 platform, het BYD DiSus Intelligent Body Control System en het DMO super hybride systeem. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die de productie van voertuigen op fossiele brandstof stopzet in de overgang naar elektrische voertuigen en staat al 11 jaar aan de top van de verkoop van nieuwe energiepassagiersvoertuigen in China. Ga voor meer informatie naar www.byd.com .

Download de persmap via https://we.tl/t-r0AB5Tylah

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-755-8988-8888-62319

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-755-8988-8888-62319