Onlangs ontwikkeld materiaal van Nippon Shokubai droeg bij tot de succesvolle demonstratie van de baanbrekende ontziltingsinstallatie voor hernieuwbaar zeewater in Hawaï

Figure 1 Comparison between RO system and FO system (Graphic: Business Wire)

OSAKA, Japan--()--NIPPON SHOKUBAI CO., LTD. (hoofdzetel: Osaka, Japan, voorzitter: Kazuhiro Noda, hierna aangeduid als "Nippon Shokubai")(TOKYO:4114) en Trevi Systems Inc. (hoofdzetel: Californië, V.S., CEO: John Webley, hierna aangeduid als “Trevi Systems”) slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van de ‘draw solution’ (winningsoplossing) als belangrijk component in het 'forward osmosis'-systeem (voorwaarts osmosesysteem) (hierna aangeduid als “FO”), dat een systeem van de nieuwe generatie vormt voor ontzilting van zeewater en waterbehandeling. Met een subsidie van $ 4 miljoen van het Amerikaanse Energiedepartement, startte Trevi Systems een grootschalig project om de productie van drinkwater te demonstreren met een volume van 500 m3 per dag uit zeewater aan de hand van de gezamenlijk ontwikkelde ‘draw solution’ (winningsoplossing) op de eilanden van Hawaï in juni 2022 en voltooide de gegevensverzameling in september 2023.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Afdeling bedrijfscommunicatie,
NIPPON SHOKUBAI CO., LTD. (TOKYO:4114)
TEL: +81-3-3506-7605 E-mail: shokubai@shokubai.co.jp

Contacts

Afdeling bedrijfscommunicatie,
NIPPON SHOKUBAI CO., LTD. (TOKYO:4114)
TEL: +81-3-3506-7605 E-mail: shokubai@shokubai.co.jp