Internationale Prijs voor Gendergelijkheid van Finland toegekend voor humanitair werk onder Afghaanse vrouwen

Mahbouba Seraj, Executive Director of Afghan Women Skills Development Center, received the award at Tampere Hall. Photo: Mikko Vares

TAMPERE, Finland--()--De Finse premier Petteri Orpo overhandigde op 11 december 2023 de prijs van 300.000 euro aan Mahbouba Seraj, de Executive Director van het Afghan Women Skills Development Centre in Tampere, Finland.

“Finland ondersteunt al twintig jaar lang op krachtige wijze de gendergelijkheid en de vrouwenrechten in Afghanistan. Zelfs op dit moment blijven we deze belangrijke ondersteuning in de huidige situatie zo breed mogelijk bieden. Finland zal de Afghaanse vrouwen niet vergeten,” aldus premier Petteri Orpo.

“Het Afghan Women Skills Development Centre doet essentieel werk om de rechten van vrouwen en gendergelijkheid te verdedigen. De situatie in Afghanistan is uiterst moeilijk, vooral voor vrouwen en organisaties die opkomen voor hun rechten, wat het belang van het werk van de ontvanger van dit jaar en de moed die dit werk vereist nog eens benadrukken,” verklaart minister van Sociale Zekerheid, Sanni Grahn-Laasonen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Minna Merikoski
International Affairs Specialist
Tel.: 040 841 6917
e-mail:minna.merkoski@tampere.fi

Contacts

Minna Merikoski
International Affairs Specialist
Tel.: 040 841 6917
e-mail:minna.merkoski@tampere.fi