BYD toont volledige serie voertuigen op nieuwe energie tijdens de 21e Guangzhou International Automobile Exhibition

  • Yangwang onthulde een nieuwe e⁴-conceptauto en Supercar Platform
  • BYD Ocean Series onthulde zijn eerste middelgrote puur elektrische SUV, de Sea Lion 07 EV*
  • FANGCHENGBAO presenteerde de onlangs gelanceerde BAO 5 op de tentoonstelling
  • Denza onthulde de D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) met extra luxe uitrusting

New concept car of Yangwang (Photo: Business Wire)

GUANGZHOU, China--()--BYD, 's werelds grootste fabrikant van voertuigen op nieuwe energie, presenteerde zijn volledige voertuigenserie op de 21e Guangzhou International Automobile Exhibition van 17 november tot 26 november. BYD maakte zijn wereldwijde debuut met de e⁴-conceptauto, de release van het Supercar Platform en zijn presentatie van de nieuwe puur elektrische SUV: de BYD Sea Lion 07 EV*.

Yangwang onthulde een nieuwe e⁴-conceptauto en Supercar Platform

Het premium submerk Yangwang van BYD schitterde met het debuut van zijn nieuwste e⁴-conceptauto en zijn supercarplatform. Ook werden de U8 en U9 op de autoshow gelanceerd. De e⁴-conceptauto van Yangwang miste de traditionele stuur- en remmechanismen. Een drie-in-één technologie werd gebruikt voor rijden, remmen en sturen, wat de conventionele mechanische systemen overbodig maakt. Eerder dit jaar introduceerde Yangwang de exclusieve Yangwang-architectuur voor hoogwaardige voertuigen op nieuwe energie. Het Supercar Platform met deze architectuur maakte zijn officiële debuut en markeerde Yangwang's overgang van het terrein naar het circuit met baanbrekende technologie. Het interieur van de Yangwang U9 werd voor het eerst onthuld op de tentoonstelling, met een cockpit die zowel technologisch raffinement als sportiviteit uitstraalde.

Sea Lion 07 EV*: Een nieuw lid van de BYD Ocean-serie

BYD Ocean Series demonstreerde op de beurs de Sea Lion 07 EV*, de eerste middelgrote puur elektrische SUV. Deze auto werd gebouwd volgens de 'Ocean Aesthetics'-ontwerpfilosofie en maakte gebruik van een achterwiel-/vierwielaandrijvingsarchitectuur, uitgerust met CTB-technologie en iTAC-technologie voor intelligente koppelregeling. Bovendien werd de SUV voorzien van ophanging met dubbele draagarmen voor en een onafhankelijke multi-link-wielophanging met vijf bevestigingspunten achter, samen met het BYD DiSus Intelligent Body Control System. Op dit moment is de Ocean-serie leverbaar in diverse populaire modellen zoals de Dolphin en de Seal, waarmee een robuust eigen merk van de Ocean-serie is gevestigd. In de toekomst zal de Ocean Series SUV-modellen consolideren onder het handelsmerk van Sea Lion* en sedan-modellen onder het handelsmerk van Seal.

Denza D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) toonde zijn intelligente configuraties

Denza, een ander high-end submerk onder BYD's gediversifieerde merkenmatrix, presenteerde de D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) samen met verschillende geavanceerde technologieën. Aan de buitenzijde neemt de D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) een tweekleurige galaxy carrosserie aan. Immaterieel cultureel erfgoed komt in het interieur tot uiting aan de hand van de toegepaste verguldingstechniek. De cabine is uitgerust met 22 DEVIALET-audioluidsprekers en een eersteklas intelligente aangepaste cockpit, inclusief een 8-inch scherm in de armsteun.

In december wordt hogesnelheids-NOA (Navigate on Autopilot) uitgerold voor de consument, gevolgd door de geleidelijke release van stedelijke NOA in het eerste kwartaal van volgend jaar. Voertuigen met hogesnelheids-NOA worden in december aan de consument geleverd. Daarnaast zullen functies zoals Sentry Mode, Light Map Mode en Commute Mode volgend jaar geleidelijk aan op de markt worden gebracht.

FANGCHENGBAO en de verbluffende BAO 5

BYD's professionele gepersonaliseerde submerk FANGCHENGBAO bracht ook zijn BAO 5 naar de beurs. De BAO 5, die net vorige week is uitgebracht, positioneerde zichzelf als een "Super Hybrid Hardcore SUV" vanaf RMB 289.800. Uitgerust met kerntechnologieën van BYD, zoals DMO en DiSus-P, werd in de BAO 5 de ultraveilige bladebatterij toegepast, met een 5-laagse beschermingsstructuur en afgeschermd door een ringvormig dubbel beschermingssysteem.

BYD had in totaal 4 stands op de 21e Guangzhou International Automobile Exhibition, die tot 26 november plaatsvond. Verschillende BYD-hardcore technologieën, waaronder het Dual Mode Off-road (DMO) Super Hybrid Platform, het BYD DiSus Intelligent Body Control System en het e⁴-Platform verschenen ook op een aantal displays tijdens de tentoonstelling. BYD toonde zijn innovatieve technologie en geavanceerde ontwikkelingen die een bijdrage leveren om de aarde met 1 ℃ te helpen afkoelen.

(De productnaam met een asterisk (*) in dit persbericht is een vertaling van de Chinese productnaam en is momenteel alleen van toepassing op de namen van modellen die in China op de markt zijn gebracht).

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto's, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio's, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is het automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene transitie van de wereldwijde transportsector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van puur elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu's, elektromotoren en elektronische regelaars. Het heeft de afgelopen jaren aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Accu, DM-i Super Hybride Technologie, e-Platform 3.0, CTB Technologie, e⁴-Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System en DMO super hybridesysteem. Het bedrijf is 's werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstoffen tijdens de EV-shift en staat al 10 jaar op rij bovenaan de lijst van nieuwe-energievoertuigen in China.

Ga voor meer informatie naar www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670