A Tholos Foundation új jelentése biztonságosabb nikotin alternatívákat mutat be, amelyek a dohányzási arány jelentős csökkenéséhez vezetnek

(Graphic: Business Wire)

WASHINGTON--()--A Tholos Foundation a japán székhelyű Pacific Alliance Institute-tal és a svédországi Scantech Strategy Advisors tanácsadó céggel együttműködésben a mai napon közzétette a Safer Nicotine Works (A biztonságos nikotin működik) című szakpolitikai tanulmányát arról, hogy hogyan csökkentette sikeresen Svédország és Japán a dohányzási arányt biztonságosabb alternatív nikotintermékek bevezetésével.

A Safer Nicotine Works az orálisan adagolt nikotin és a hevített dohány dohányzási arányra gyakorolt ​​hatásait vizsgálja Svédországban és Japánban. A tanulmány a Vaping Works (Az elektromos cigaretta működik) című jelentést követi, amely négy ország elektronikus cigarettával (vape) kapcsolatos tapasztalatait tanulmányozta. Utóbbi azt találta, hogy az elektronikus cigarettát bevezető országokban, mint például az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában és Új-Zélandon, a dohányzási arány a globális átlag felére esett vissza.

Japánban a hevített dohánytermékek bevezetése először figyelemreméltóan 30% alá csökkentette a férfiak dohányzási arányát, megfordítva a korábbi stagnálást.

Svédország 5,6%-os dohányzási rátájával1 egy éven belül „füstmentes” lesz. A dohányzás közelmúltbeli visszaesését a 2019-ben bevezetett nikotinos tasakok elterjedésének tulajdonítják.

A Tholos Foundation által végzett kutatás szerint a fogyasztók mindkét országban biztonságosabb alternatívákra térnek át. A döntéshozók kulcsszerepe abban rejlett, hogy biztosítsák, hogy ezek az alternatívák elérhetőek és életképesek legyenek. Az adatok megerősítik, hogy a biztonságosabb nikotin jelentősen segíti a dohányzásról való leszokást. A biztonságosabb nikotintermékekkel, mint amilyen az elektromos cigaretta, a hevített dohány, a nikotinos tasakok és a snüssz, a dohányzás aránya gyorsan csökken.

Az eredményeket kommentálva a Tholos Foundation alelnöke, Lorenzo Montanari elmondta:

A biztonságosabb nikotin szó szerint életeket ment világszerte. Svédország és Japán tapasztalatai, akárcsak az Egyesült Királyságban, Kanadában, Új-Zélandon és Franciaországban, azt igazolják, hogy ha az emberek biztonságosabb termékekhez férnek hozzá, hatalmas számban választják azokat. Most már rendelkezésünkre állnak azok az eszközök, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy felvegyük a káros magas dohányzási arányok elleni küzdelmet: a kormányoknak szerte a világon támogatniuk kell polgáraikat, hogy jobb választást hozzanak.

Svédország és Japán dohányzási arányok csökkentésében elért sikere rávilágít az átfogó dohányzás-szabályozási stratégiák hatékonyságára. A közegészségügy előtérbe helyezésével szabályozták az alternatív nikotintartalmú termékeket. Svédország és Japán tapasztalatai kulcsfontosságú tanulságokkal szolgálnak a dohányzás visszaszorítását és a dohányzásmentes alternatívák ösztönzését célzó nemzetek számára. A biztonságosabb alternatív nikotintartalmú termékekhez való hozzáférés lehetővé tételével, valamint megfelelő szabályozások bevezetésével az országok jelentős mértékben javítják a közegészségügyi eredményeket, és foglalkoznak a dohányzással.

A jelentés teljes hivatkozása itt található: https://tholosfoundation.org/wp-content/uploads/2023/10/Tholos-Safer-Nicotine-Works.pdf.

1 Dohány- és nikotintermékek használata felnőttek által – Svéd Közegészségügyi Ügynökség (folkhalsomyndigheten.se)

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Lorenzo Montanari
Email: lmontanari@tholosfoundation.org

Contacts

Lorenzo Montanari
Email: lmontanari@tholosfoundation.org