Mary Kay Ash Foundation viert vijf jaar van vormgeven aan de toekomst van kankeronderzoek in samenwerking met UT Southwestern Medical Center

International Postdoctoral Scholars in Cancer Research, Class of 2023. Back Row: Dongqi Xie, Ph.D. (left), Principal Investigator Jerry Shay, Ph.D. (middle), Pedro Nogueira, Ph.D. (right); Front Row: Debora Andrade Silva, Ph.D. (left), Hong-Yi Liu, Ph.D. (middle), and Maria Del Chica Parrado, Ph.D. (right). (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--The Mary Kay Ash Foundation℠, een decennialange leider en pleitbezorger voor het vinden van genezing voor kankers die vrouwen treffen, en UT Southwestern Medical Center, een van de beste academische medische centra van het land, in Dallas, Texas, vieren vijf jaar van gezamenlijk succes met het programma International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship. Het fellowship wordt georganiseerd in het Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center van UT Southwestern Medical Center en is een tweejarig postdoctoraal studiebeursprogramma dat wordt gesponsord door de Mary Kay Ash Foundation.

Het programma werd opgericht in 2019 en is bedoeld om internationale onderzoekers aan te trekken die een voorbeeldfunctie vervullen in hun vakgebied, hen te voorzien van onschatbare ervaring, mentorschap en een terugkeerbeurs om met de opgedane kennis en ervaring hun werk voort te zetten in eigen land.

Tot nu toe heeft het programma met succes 13 zeer getalenteerde postdoctorale onderzoekers gerekruteerd uit Brazilië, China, Duitsland, Mexico, Singapore, Spanje en Portugal. Zeven onderzoekers hebben het programma met succes afgerond en zes van hen zetten hun respectieve onderzoeksprojecten in Dallas actief voort. Allemaal hebben ze belangrijke bijdragen geleverd aan gerenommeerde onderzoekspublicaties.

"Al meer dan twintig jaar werken de Mary Kay Ash Foundation en het UT Southwestern Medical Center samen aan een voortdurende toewijding om genezing te vinden voor kankers die vrouwen treffen," zegt Michael Lunceford, voorzitter van de raad van bestuur van de Mary Kay Ash Foundation. "Ons partnerschap blijft cruciale innovaties naar de frontlinies van het kankeronderzoek brengen door barrières weg te nemen en het delen van informatie over grenzen en de wereld aan te moedigen. Deze bevindingen zullen wereldwijd worden gedeeld en invloed hebben op vrouwen in elke uithoek van de wereld."

Onder de deskundige leiding van Dr. Jerry Shay, hoogleraar celbiologie en onderscheiden leerstoeltitularis Geriatrie bij The Southland Financial Corporation van het UT Southwestern Medical Center, heeft het programma consequent uitzonderlijke kandidaten aangetrokken en gerekruteerd, waardoor de deelname van hooggekwalificeerde personen uit verschillende geografische gebieden is verzekerd. Bij de meest recente wervingsinspanningen werden twee uitmuntende wetenschappers voor het programma aangetrokken: Debora Andrade Silva, Ph.D., van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië, en Quan Wang, Ph.D., van de Shanghai Jiao Tong University in China.

"We waarderen de voortdurende investering van Mary Kay Ash Foundation in het UT Southwestern Medical Center en in de toekomst van kankeronderzoek. Met de steun van de stichting kunnen we internationale topkandidaten aantrekken voor onze ultramoderne faciliteiten om samen te werken met ervaren mentoren aldaar en grote vooruitgang te boeken in het onderzoek," zei Dr. Jerry Shay. "De wereldwijde postdoctorale beurs geeft divers kankeronderzoekstalent de kans om baanbrekend kankeronderzoek uit te voeren in zowel het UT Southwestern Simmons Cancer Center als in eigen land."

De Mary Kay Ash Foundation is er trots op haar lange nalatenschap om de wereld veiliger en gezonder te maken voor vrouwen en hun gezinnen, voort te zetten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Mary Kay Ash Foundation
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

The Mary Kay Ash Foundation
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com