Bentley Systems kondigt de overname door Seequent aan van Flow State Solutions, leider op het gebied van geothermische simulaties

Combinatie van de geologische modellering van Seequent met de geothermische simulatiesoftware van Flow State Solutions

An example of a geological model built in Leapfrog Energy being utilized for reservoir simulation in Flow State Solutions software Volsung. Image courtesy of Flow State Solutions.

SINGAPORE--()--Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek, heeft vandaag aangekondigd dat Seequent, The Bentley Subsurface Company, een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Flow State Solutions, een marktleider in geothermische simulatiesoftware. Deze stap versterkt de positie van Seequent als de meest uitgebreide leverancier van bodemanalysesoftware voor de geothermische industrie.

De simulatiesoftware voor geothermische reservoirs, boorputten en oppervlaktenetwerken van Flow State Solutions helpt projectontwikkelaars en uitvoerders om beter inzicht te krijgen in geothermische hulpbronnen voor de ontwikkeling en optimalisatie van assets en betere boorputprestaties. Door het Volsung-portfolio van Flow State Solutions te combineren met de mogelijkheden van Seequent ontstaat de meest robuuste end-to-end oplossing voor reservoiranalyses die beschikbaar is. In de simulatieomgeving van Flow State Solutions kunnen gedetailleerde modellen van de bodem, gemaakt in Leapfrog Energy, worden gebruikt om een volledig beeld van een geothermische bron te krijgen.

Leiders in de geothermische sector maken al gebruik van beide oplossingen om hun hulpbronnen beter te begrijpen. Simon Webbison, Vice President, Exploration and Resource Management bij Ormat Technologies Inc., zegt er dit over: "Ormat Technologies is een van de grootste en meest actieve geothermische bedrijven ter wereld, en we zijn verheugd dat Seequent en de functies van de software van Flow State Solutions door deze overname worden gecombineerd. We gebruiken de software van beide bedrijven al om onze geothermische assets beter te begrijpen en de prestaties te voorspellen, en we kijken ernaar uit om met het gezamenlijke team ons succes voort te zetten."

Graham Grant, CEO van Seequent: "We zijn verheugd om het team van Flow State Solutions te verwelkomen bij Seequent. Geothermische energie heeft de potentie om de grootste energie-uitdagingen van de wereld op te lossen. Dankzij deze overname is met de beste bodemanalysesoftware van Seequent volledig inzicht mogelijk in de prestaties van geothermische assets."

Jonathon Clearwater, mede-oprichter van Flow State Solutions, die als Technical Domain Expert, Reservoir Engineering, Seequent komt versterken, zegt: "We kijken ernaar uit om ons bij het energieteam van Seequent aan te sluiten. Doordat we de expertise van Seequent en onze technische capaciteiten op het gebied van geothermische modellering combineren, kijken we ernaar uit om een belangrijke bijdrage te leveren aan de overgang naar hernieuwbare energie door natuurlijke hulpbronnen beter te beheren."

Afbeelding 1:

Een voorbeeld van een geologisch model dat is gemaakt in Leapfrog Energy en dat wordt gebruikt voor reservoirsimulatie in Volsung, de software van Flow State Solutions. Afbeelding met dank aan Flow State Solutions.

Afbeelding 2:

Gesimuleerde dichtheidsveranderingen in een geothermisch reservoir, gemodelleerd en gevisualiseerd in Volsung, de software van Flow State Solutions. Afbeelding met dank aan Flow State Solutions.

Webinar waarin de workflow wordt gedemonstreerd die een naadloze interactie mogelijk maakt tussen Seequent en de software van Flow State Solutions.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen, waarbij we zowel de wereldeconomie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang, voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoor en openbaar vervoer, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële voorzieningen. Ons aanbod, aangedreven door het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur, omvat MicroStation en Bentley Open-applicaties voor modellering en simulatie, de software van Seequent voor geoprofessionals en Bentley Infrastructure Cloud met ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor bouwbeheer en AssetWise voor activabeheer. De 5.000 collega's van Bentley Systems genereren een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard USD in 194 landen.

www.bentley.com

Over Seequent

Seequent, The Bentley Subsurface Company, helpt organisaties inzicht te krijgen in de bodem, waardoor ze het vertrouwen krijgen om sneller betere beslissingen te nemen. Seequent bouwt vooraanstaande technologie die toonaangevend is op het gebied van de aardwetenschappen en de manier transformeert waarop onze klanten werken. Elke dag helpen we klanten om cruciale minerale hulpbronnen duurzamer te ontwikkelen, betere infrastructuur te ontwerpen en te bouwen, hernieuwbare energie te winnen en hun impact op het milieu te verminderen.

Seequent is actief in 120 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuw-Zeeland.

Pers: https://www.seequent.com/company/news-media/

Seequent op LinkedIn en X.

© 2023 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, Bentley Infrastructure Cloud, Bentley Open, AssetWise, Flow State Solutions, iTwin, Leapfrog, Leapfrog Energy, MicroStation, ProjectWise, Seequent, SYNCHRO en Volsung zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:
Liz Crawshaw
+64 224610899
Liz.Crawshaw@seequent.com
Volg ons op X:
@BentleySystems

Contacts

Perscontact:
Liz Crawshaw
+64 224610899
Liz.Crawshaw@seequent.com
Volg ons op X:
@BentleySystems