Mary Kay Inc. ontvangt Forest Stewardship Council-certificering en viert 1,3 miljoen geplante bomen met de Arbor Day Foundation

On International Day of Forests belicht Mary Kay haar voortdurende inzet voor natuurbehoud en op de natuur gebaseerde oplossingen

Mary Kay Inc., a global advocate for corporate social responsibility and sustainability, is celebrating International Day of Forests by highlighting its recent certification from the Forest Stewardship Council® (FSC®). (Credit: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--Mary Kay Inc., een wereldwijd voorstander op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid viert International Day of Forests en belicht de recente certificering die het bedrijf van de Forest Stewardship Council® (FSC®) heeft ontvangen.

De certificering wordt verleend voor Mary Kay's print- en digitale beeldvormingscentra in haar wereldwijde hoofdkantoor en regionale distributiecentrum in Noord-Texas. Het belicht Mary Kay's inzet voor verantwoord bosbeheer door het gebruik van 100% FSC-gerecyclede materialen of papiermix uit bossen die worden beheerd conform de FSC-standaard. Dit is vooral van toepassing op papieren inserts van producten die het bedrijf wereldwijd exporteert.

FSC® is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen en verantwoord bosbeheer wereldwijd door het vaststellen van standaarden volgens criteria voor verantwoordelijk forest stewardship die zijn vastgesteld door milieuorganisaties, sociale bewegingen en financiële stakeholders. De FSC-certificering staat voor duurzame inkoop die bossen en mensen centraal stelt en garandeert dat producten uit verantwoord beheerde bossen komen.

Wij zijn trots op de vooruitgang die we op dit traject van duurzaamheid hebben geboekt,” aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay. Het FSC-certificaat is het resultaat van vele maanden hard werken, voorbereiding, doorvoering van nieuwe protocollen en training. Deze prestatie benadrukt Mary Kay's inzet voor het milieu en zakelijke uitmuntendheid."

Het emblematische bedrijf voor schoonheid en ondernemerschap viert in 2023 haar 60e verjaardag waarbij het haar decennialange inzet om levens over de hele wereld te verrijken en de impact op het milieu te verminderen, voortzet.

Dit jaar viert Mary Kay ook een partnership met de Arbor Day Foundation. De samenwerking tussen Mary Kay en de Arbor Day Foundation startte in 2008. Hoogtepunten zijn:

  • In 2008 namen de onafhankelijke schoonheidsadviseurs van Mary Kay deel aan een recyclingprogramma waarbij voor elke gerecyclede oude compact een boom werd geplant in een bos van noden. Dankzij een nationale recyclinginspanning van de onafhankelijke schoonheidsadviseurs en hun klanten, samen met de werknemers van het bedrijf, heeft Mary Kay het inzamelingsdoel van 200.000 oude compacts overschreden.
  • Van 2009 tot 2012 leidde het partnerschap van Mary Kay met de Arbor Day Foundation Nature tot het organiseren van Explore Classrooms in opvangcentra voor huiselijk geweld om de bewoners een veilige plek te bieden waar ze in contact kunnen komen met de natuur.
  • In 2013 startte Mary Kay de ondersteuning van grootschalige herbebossingsprojecten over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, China, Duitsland, Ierland, Peru en Madagaskar.
  • In 2018, knipte Mary Kay het lint door van de nieuwe Richard R. Rogers productie- en R&D-faciliteit in Lewisville, Texas, waarbij een ceremoniële boom werd geplant om te vieren dat dit de 1-miljoenste boom was.
  • Tot op heden hebben Mary Kay en de Arbor Day Foundation via hun partnerschap 1,3 miljoen bomen geplant en blijven zij aan impact voor de toekomst werken.

"Mary Kay's constante toewijding en ondersteuning van een gevarieerde mix van projecten die de juiste bomen op de juiste plaatsen planten, maakt dit tot een echt bijzonder partnerschap", aldus Katie Loos, voorzitter van de Arbor Day Foundation. "In de loop der jaren is onze samenwerking uitgegroeid tot een wereldwijde impact in de bossen waar de nood het hoogst is. Mary Kay begrijpt wat het betekent en wat er nodig is om een goede steward te zijn voor onze meest kwetsbare ecosystemen en gemeenschappen, en we zijn enthousiast om te zien wat de toekomst van dit partnerschap voor de wereld in petto heeft."

Lees meer over Mary Kay's visie om het leven van vandaag te verrijken voor een duurzame toekomst op https://marykayglobal.com/sustainability/.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke bedrijven die door het glazen plafond braken, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in meer dan 35 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken tijdens hun loopbaan te steunen via opleiding, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Over Arbor Day Foundation

De Arbor Day Foundation werd opgericht in 1972 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste non-profit organisatie gewijd aan het planten van bomen, met meer dan een miljoen leden, supporters en gewaardeerde partners. In de afgelopen 50 jaar zijn bijna 500 miljoen bomen van de Arbor Day Foundation geplant in buurten, gemeenschappen, steden en bossen over de hele wereld. Onze visie is om te leiden naar een wereld waar bomen worden gebruikt om problemen op te lossen die cruciaal zijn om te overleven.

Als een van 's werelds grootste actieve natuurbeschermingsstichtingen licht de Arbor Day Foundation via haar leden, partners en programma's stakeholder en gemeenschappen over de hele wereld voor en betrekt ze bij haar missie om bomen te planten, te verzorgen en te vieren. Meer informatie is beschikbaar op arborday.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc.
Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc.
Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com