Společnost Panda Biotech oznamuje zahájení komerčního provozu své vlajkové lodi Panda Hemp Gin

Panda Hemp Gin is a 500,000-square-foot building situated on 97 acres with the capacity to process 10 metric tons of industrial hemp into textile-grade fiber, hurd, short-fiber/hurd mix, and nutrient-rich micronized hurd per hour. (Photo: Business Wire)

DALLAS--()--Společnost Panda Biotech™ dnes oznámila, že byl oficiálně zahájen komerční provoz v Panda Hemp Gin, jejím stěžejním závodě na zpracování průmyslového konopí ve Wichita Falls v Texasu. Budova o rozloze 500 000 čtverečních stop, která se rozkládá na 97 akrech, je první svého druhu a největší na západní polokouli, s kapacitou zpracovat 10 metrických tun průmyslového konopí na textilní vlákno, hurd, směs krátkého vlákna a hurdu a na živiny bohaté mikronizované hurd za hodinu. Jedná se o bezodpadový proces, při němž se využívá každá část stonku technického konopí, a funguje výhradně na 100 % obnovitelné energie, což z něj činí vzor udržitelnosti v tomto odvětví.

Panda Hemp Gin je již plně v provozu a výroba se bude v následujících měsících dále zvyšovat. V únoru byl úspěšně dokončen komplexní proces uvedení do provozu 600 metrů dlouhé zpracovatelské linky společnosti Panda a tří mil nadzemních vzduchovodů, včetně jednotlivých zařízení pro dekoraci, rafinaci, míchání, mechanickou bavlnu, pytlování a skladování hurd a lisování do balíků.

„Nejmodernější zařízení společnosti Panda Biotech na zpracování průmyslového konopí je monumentálním úspěchem a mění pravidla hry pro zemědělství i průmysl,“ uvedl Dixie Carter, prezident společnosti Panda Biotech. „Vzhledem k tomu, že výzkum a vývoj v této oblasti i nadále pokračují, pomohou vlákna a celulóza z průmyslového konopí změnit řadu průmyslových odvětví s udržitelnými cíli a výzvami. Průmyslové konopí společnosti Panda bude hrát klíčovou roli při uspokojování významné poptávky světového trhu po obnovitelných procesech a produktech.“

Průmyslové konopí je považováno za jednu z nejuniverzálnějších dostupných surovin s bezkonkurenčně nejrůznějším potenciálním využitím. Společnost Panda Hemp Gin se zaměří na poskytování pěti hlavních produktových řad z konopí, včetně mechanicky bavlněného vlákna, dekortifikovaného vlákna, hurdu (celulózy), směsi krátkého vlákna a hurdu a mikronizovaného konopného prachu bohatého na živiny. Nesčetné možnosti využití jednotlivých produktů jsou velmi rozmanité, od spotřebních a průmyslových textilií, netkaných textilií, papírových výrobků, bioplastů, biopaliv, podestýlky pro zvířata, náhrady skelných vláken, stavebních materiálů, jako je konopný beton, mulč, izolace a další.

Díky závazku sledovatelnosti a zpracovávání pouze konopné slámy vypěstované ve Spojených státech, jakož i úžasnému programu „pay-to-grow“ je základem činnosti společnosti Panda partnerství s americkou zemědělskou komunitou. Průmyslové konopí přináší výrobcům řadu výhod, neboť je vědecky prokázáno, že minimalizuje emise CO2 a pohlcuje jich na hektar více než jakýkoli les nebo komerční plodina. Kromě toho konopí vyžaduje výrazně méně vody než většina hlavních plodin, poskytuje vynikající sanaci půdy a vyžaduje minimum hnojiv, pesticidů a herbicidů. Společnost Panda aktivně uzavírá smlouvy s producenty pro svůj program „pay-to-grow“ pro tuto sklizeň a se zemědělci, kteří mohou mít slámu nebo vlákno z předchozích sklizní nebo z vegetační sezóny 2024. Zájemci z řad producentů mohou společnost Panda kontaktovat prostřednictvím webových stránek pandabiotech.com.

„Obrovský rozsah areálu, který umožňuje zpracovat více než 22 000 liber lisované konopné slámy za hodinu, je to, co činí toto zařízení na zpracování průmyslového konopí jedinečným,“ řekl Scott Evans, provozní ředitel společnosti Panda Biotech. „Naše sláma pochází přímo od našich zemědělských partnerů v Texasu a okolních státech a díky našemu procesu dekortikování je během několika minut přeměněna na balené produkty připravené pro maloobchodní nebo navazující výrobní aplikace. Zpracovatelské zařízení a infrastruktura společnosti Panda jsou skutečně nejlepší ve své třídě.“

Více informací je k dispozici na adrese www.pandabiotech.com a sledujte nás na @pandabiotech na Facebooku, Instagramu, X a LinkedIn.

O PANDA BIOTECH

Panda Biotech, LLC, společnost v soukromém vlastnictví se sídlem v texaském Dallasu se jako první pustila do nyní se v USA rozvíjejícího oboru vláken průmyslového konopí a dřevitých jader stonků, které jsou stoprocentně vlastněny, pěstovány a zpracovávány ve Spojených státech. Výkonné vedení Panda Biotech má rozsáhlé zkušenosti s vývojem, financováním, stavbou a provozem infrastrukturních zařízení velkého rozsahu v oblasti čisté energie. Rozvinuli 22 projektů představujících přibližně 12 miliard dolarů investovaného kapitálu. První projekt společnosti Panda Biotech, Panda Hemp Gin™, je realizován ve spolupráci se společností Aka-Ag, LLC, dceřinou společností plně vlastněnou fondem Southern Ute Indian Tribe Growth Fund. Zařízení se nachází ve Wichita Falls v Texasu. Jedná se o největší zařízení na zpracování průmyslového konopí svého druhu na západní polokouli.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Beth Gebhard
SVP, Marketing and Public Relations