A Midea-csoport 373,7 milliárd RMB-vel bevételi és profitrekordot döntött 2023-ban

FOSHAN, Kína--()--A Midea-csoport (Midea Group), a világ legnagyobb háztartási készülékgyártója lenyűgöző növekedésről és rekordnyereségről számolt be 2023-as éves jelentésében. A vállalat 373,7 milliárd RMB összbevételt ért el, ami 8,10%-os éves növekedést jelent. Ezzel egyidejűleg a részvényeseknek tulajdonítható nettó nyereség elérte a 14,10%-os éves növekedést jelentő 33,7 milliárd RMB-t, ami 2019 óta a legnagyobb növekedésnek számít.

A vállalat sikere a „Global Impact” stratégiájának köszönhető, amelynek eredményeként éveken át a tengerentúli értékesítések adták teljes értékesítésének több mint 40%-át. A Midea termékeit világszerte több mint 200 országba és régióba exportálják, és a vállalat folyamatosan bővíti tengerentúli gyártását, amellyel gyártóbázisok kiépítését segíti elő Indonéziában, Indiában, Thaiföldön, Brazíliában, Mexikóban, Olaszországban, Egyiptomban, illetve más országokban.

A Midea új energetikai és ipari technológiája a digitális átalakulás és a zöld fenntartható fejlődés megalapozója a globális ipar területén, amely megszilárdítja vezető pozícióját az iparágban. A cég háztartási klímakompresszor üzletága 45%-os globális piaci részesedéssel első helyet ért el 2023-ban. Háztartási klímaberendezéseivel és mosógép-motorjaival 40, illetve 22 százalékos piaci részesedéssel szintén az első helyen áll világszerte. Továbbá, a vállalat New Energy autóalkatrész-termékcsaládja gyorsan fejlődik, a várható szállítási mennyiség 2023-ban 750 000 darab volt, ami 400%-os éves növekedésnek felel meg. Emellett az olyan energetikai cégek felvásárlásával, mint a CLOU Electronics és a Hiconics Eco-energy, a Midea belépett a hatalmas piaci potenciállal rendelkező energiatárolási iparágba.

A KUKA, a Midea leányvállalata a „Négy Nagy" (Big Four) ipari robotvállalat egyike világszerte, és a 2023-as értékesítések alapján a második legnagyobb nehézsúlyú robotokat gyártó vállalat. 2023-ban a KUKA-csoport (KUKA Group) rekordmagas árbevételt és rendelési mennyiséget ért el, különösen erős teljesítménnyel a kínai piacon.

A Midea intelligens épülettechnológiája intelligens ökológiai integrációs megoldást nyújt az épületépítéshez. A Frost & Sullivan szerint a vállalat 2023-ban a legnagyobb kereskedelmi légkondicionálóberendezés-beszállító volt Kínában, és az ötödik legnagyobb világszerte.

A Midea-csoport több mint 14,5 milliárd RMB-t fektet be a kutatás-fejlesztésbe (K+F), és több mint 23 000 kutatót foglalkoztat szerte a világon. 2022-ben a vállalat világszerte a hetedik helyen állt az összes szabadalmi kategóriában, és több mint 28 000 találmányi szabadalommal az első helyen áll a kínai vállalatok között és a globális háztartási gépiparban.

A Midea-csoport körülbelül 200 leányvállalattal, 33 kutatási és fejlesztési központtal, valamint 40 fő gyártóbázissal rendelkezik, és több mint 190 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A vállalat lenyűgöző növekedése és rekordszintű nyeresége az innováció, a fenntarthatóság és a globális terjeszkedés iránti elkötelezettségét mutatja.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Lori Luo
Luory17@midea.com