Az Illumination és a Nintendo a Super Mario Bros. világára épülő új animációs filmet jelent be

Chris Meledandri (Photo: Business Wire)

SANTA MONICA, Kalifornia és KYOTO, Japán--()--Az Illumination (székhely: Santa Monica, CA, USA; alapító és vezérigazgató: Chris Meledandri) és a Nintendo Co., Ltd. (székhely: Kyoto, Minami-ku, Japán; megbízott igazgató és elnök: Shuntaro Furukawa, a továbbiakban „Nintendo”) ma bejelentette a Super Mario Bros. világában játszódó új animációs film készítését.

A Super Mario Bros. világán alapuló új animációs filmet a tervek szerint 2026. április 3-án mutatják majd be az Egyesült Államokban és világszerte számos további piacon, bizonyos helyeken pedig április hónap során.

A film producere Chris Meledandri, az Illumination alapítója és vezérigazgatója, valamint Shigeru Miyamoto, a Nintendo munkatársa és megbízott igazgatója, amelyet Matthew Fogel forgatókönyve alapján Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezett. A filmet a Universal Pictures és a Nintendo közösen finanszírozza, világszerte pedig a Universal Pictures terjeszti.

Mélyen bekapcsolódva a filmgyártásba, a Nintendo célja, hogy a szórakoztatás révén mindenki arcára mosolyt csaljon, és továbbra is arra törekszik, hogy olyan egyedi szórakoztatást kínáljon, amely minél több emberhez eljut.

Az Illumination izgatottan várja a Nintendóval való együttműködése folytatását, amellyel az öröm és a felfedezés jellegzetes keverékét hozza el világszerte minden korosztály számára, lehetővé téve, hogy kapcsolatba lépjenek a világ egyik legnépszerűbb franchise-jának szeretett karaktereivel és történeteivel.

  • Amit az Illumination-ről tudni érdemes

A Chris Meledandri által 2007-ben alapított Illumination a szórakoztatóipar egyik vezető animációs filmgyártója, amely többek között a „Gru (Despicable Me)”— a filmtörténet legsikeresebb animációs franchise-ja —, valamint a „The Super Mario Bros.: A film" (The Super Mario Bros. Movie), a „Lorax” (Dr. Seuss’ The Lorax), „A Grincs” (Dr. Seuss’ The Grinch) és „A kis kedvencek titkos élete” (The Secret Life of Pets), illetve az „Énekelj!” (Sing) című filmek megalkotója. Az Illumination gyűjteménye minden idők 10 legjobb animációs filmje közül hármat is tartalmaz. Az Illumination ikonikus, közkedvelt franchise-jai – emlékezetes és egyedi karakterekkel, globális vonzerővel és kulturális relevanciával átitatva – több mint 9 milliárd dollár bevételt hoztak világszerte. Az Illumination kizárólagos finanszírozási és forgalmazási partnerséget kötött a Universal Pictures-szel. Az Illumination következő filmje a „Gru 4" (Despicable Me 4), amely 2024. július 3-án kerül a mozikba.

  • Amit a Nintendo-ról tudni érdemes

A japán Kyotóban található Nintendo Co., Ltd. integrált hardver- és szoftvertermékei révén olyan franchise-okat hozott létre, amelyek világszerte ismertté váltak, mint például a Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ és Splatoon™. A Nintendo célja, hogy mindenki számára egyedi, intuitív szórakozási élményt nyújtson, ezért videojáték-eszközöket gyárt és forgalmaz (például a Nintendo Switch™ rendszercsaládot), intelligens eszközökhöz való alkalmazásokat fejleszt és üzemeltet, illetve számos egyéb szórakoztatóipari kezdeményezésben, például vizuális tartalmak és vidámparkok terén működik együtt partnereivel. A Nintendo több mint 5,6 milliárd videojátékot és több minty 800 millió hardvert értékesített világszerte. A Nintendo Entertainment System™ több mint 30 évvel ezelőtti bevezetésétől kezdve napjainkig a Nintendo küldetése mindig az volt és a jövőben is az lesz, hogy olyan egyedi szórakoztatást kínáljon, amely szerte a világon mosolyt csal az emberek arcára.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Sarah Rothman - sarah.rothman@ledecompany.com

Contacts

Sarah Rothman - sarah.rothman@ledecompany.com