A Tennant Company felvásárolja a Tennant berendezések hosszú távú forgalmazóját, hogy felgyorsítsa a növekedést a közép-kelet-európai régióban

MINNEAPOLIS--()--A Tennant Company (NYSE: TNC), a tisztább, biztonságosabb és egészségesebb világ kialakítását segítő megoldások tervezésében, gyártásában és marketingjében világelső vállalat a mai napon bejelentette, hogy felvásárolta az M&F Management and Financing GmbH-t („M&F”), a TCS EMEA GmbH („TCS”) anyavállalatát, mivel a Tennant fel kívánja gyorsítani a növekedést az EMEA-régióban.

Az ausztriai székhelyű TCS a Tennant Company legnagyobb közép-kelet-európai forgalmazója. Az akvizíciónak köszönhetően a Tennant hozzáértő és tapasztalt értékesítési csapatot és kiépített közvetlen csatornát biztosít olyan országokban, mint Románia, Magyarország, Csehország és Szlovákia, valamint kibővült hálózatot Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban és a régió más országaiban, illetve a Közel-Keleten és Afrikában.

„Mivel a Tennant Company növekedésorientált vállalati stratégiánk részeként a stratégiai akvizíciókra koncentrál, olyan területekre ruházunk be, ahol felgyorsíthatjuk a növekedést és vállalati értéket teremthetünk. Az EMEA régióban biztosak vagyunk abban, hogy a tapasztalt TCS csapat kelet-európai jelenlétünk növelésére szolgál majd, miközben a Tennant kiterjedt erőforrásait annak az erős szolgáltatásnak a támogatására használjuk a régióban, amelyet a TCS mindig is nyújtott ügyfelei számára” – árulta el Rusty Zay, a Tennant Company alelnöke és kereskedelmi vezérigazgatója. „Alig várjuk, hogy tovább építhessünk arra a hírnévre, amelyért a TCS keményen megdolgozott Közép- és Kelet-Európában, egy olyan régióban, amely az előrejelzések szerint magasabb ütemben fog növekedni, mint a fejlettebb nyugat-európai piac. Izgatottan várjuk, hogy növekedésünk felgyorsítása érdekében fokozzuk jelenlétünket és egy kibővített termékportfóliót vezessünk be” – folytatta Zay.

A TCS erős értékesítési és szolgáltatási infrastruktúrával rendelkezik a régióban régóta fennálló ügyfélkapcsolatainak kiszolgálására, és a Tennant ezt a képességét kívánja felhasználni ahhoz, hogy a jövőben a pán-EMEA stratégiai ügyfélkörét is kiszolgálja. Az akvizíció összhangban áll a Tennant Company azon stratégiájával, hogy olyan kereskedelmi képességekkel rendelkező vállalatokba fektessen be, amelyek segítségével a Tennant tisztítási megoldásainak széles skáláját összekapcsolja a kibővített piacokkal, valamint bővíti a globális értékesítési és szolgáltatási lefedettségét.

Otto Rainer, az M&F vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Vállalkozásunk hosszú évek óta sikeres kapcsolatot ápol a Tennant Company-val. A kiváló minőségű Tennant márka képviselete ügyfeleink felé segített bennünket abban, hogy a takarítás terén vezető névvé váljunk ezeken a piacokon. Biztosak vagyunk abban, hogy a Tennant Company folytatni fogja a minőség iránti elkötelezettségét, amelyet ügyfeleink oly régóta megszoktak tőlünk.”

Az M&F Management and Financing GmbH felvásárlására irányuló tranzakció 2024. február 29-én zárult le. A feltételeket nem hozták nyilvánosságra.

Amit a Tennantról tudni érdemes

Az 1870-ben alapított Tennant Company (TNC), amelynek székhelye a minnesotai Eden Prairie-ben található, világelső a tisztább, biztonságosabb és egészségesebb világ kialakítását elősegítő megoldások tervezésében, gyártásában és marketingjében. Termékei között megtalálhatók az ipari, kereskedelmi és kültéri felületek karbantartására szolgáló berendezések; mosószermentes és egyéb fenntartható tisztítási technológiák; valamint tisztítószerszámok és kellékek. A Tennant globális helyszíni szervizhálózata az iparágon belül a legkiterjedtebb. A Tennant Company árbevétele 2023-ban 1,24 milliárd dollár volt, és mintegy 4500 alkalmazottat foglalkoztat. A Tennant világszerte gyártási tevékenységet folytat, és közvetlenül tizenöt országban, valamint több mint száz országban forgalmazókon keresztül értékesíti termékeit. További információért látogasson el a www.tennantco.com és a www.ipcworldwide.com weboldalakra. A Tennant Company logó és a „®” szimbólummal jelölt egyéb védjegyek a Tennant Company Egyesült Államokban és/vagy más országokban bejegyzett védjegyei.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

BEFEKTETŐI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS KAPCSOLATTARTÓ:
Lorenzo Bassi
Tennant Company
Pénzügyi és befektetői kapcsolatokért felelős alelnök
investors@tennantco.com
763-540-1242

MÉDIA KAPCSOLATTARTÓ:
Jason Peterson
Tennant Company
Vállalati kommunikációs igazgató
jason.peterson@tennantco.com
763-513-1849

Contacts

BEFEKTETŐI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS KAPCSOLATTARTÓ:
Lorenzo Bassi
Tennant Company
Pénzügyi és befektetői kapcsolatokért felelős alelnök
investors@tennantco.com
763-540-1242

MÉDIA KAPCSOLATTARTÓ:
Jason Peterson
Tennant Company
Vállalati kommunikációs igazgató
jason.peterson@tennantco.com
763-513-1849