Rohan Cook nowym asystentem wiceprezesa ExaGrid ds. sprzedaży w regionie Azji i Pacyfiku

Nowy asystent wiceprezesa zamierza rozwijać partnerstwa w zakresie kanałów odsprzedaży w regionie Azji i Pacyfiku

MARLBOROUGH, Massachusetts--()--ExaGrid ® , jedyna w branży firma oferująca rozwiązanie do warstwowego przechowywania kopii zapasowych, ogłosiła dzisiaj mianowanie Rohana Cooka na stanowisko nowego asystenta wiceprezesa ds. sprzedaży w regionie Azji i Pacyfiku.

– Ogromnie cieszę się z możliwości współpracy z zespołami ExaGrid w całym regionie, w tym w Australii, Nowej Zelandii, Hongkongu, Tajwanie, Indiach i krajach Południowoazjatyckiego Stowarzyszenia Współpracy Regionalnej, Japonii, Korei Południowej, Singapurze i krajach należących do Stowarzyszenia Narodów Azji Południowo-Wschodniej (ASEAN). Będziemy pracować z partnerami ds. kanałów odsprzedaży w każdym z tych krajów, by móc zaoferować rozwiązanie ExaGrid do warstwowego przechowywania kopii zapasowych większej liczbie organizacji z regionu Azji i Pacyfiku, umożliwiając im sprostanie wyzwaniom w zakresie kopii zapasowych, zapewnienie odzyskania danych w następstwie ataków oprogramowania typu ransomware oraz ochronę posiadanych danych – powiedział Rohan Cook. ExaGrid może zapewnić docelowe rozwiązanie do przechowywania kopii zapasowych dla 25 aplikacji do tworzenia kopii zapasowych, w tym: Veeam, Commvault, Veritas NetBackup i wielu innych.

Rohan Cook dołączył niedawno do ExaGrid po przepracowaniu ostatnich dwóch lat w ramach własnej działalności gospodarczej obejmującej współpracę z przedsiębiorstwami typu start up z branży technologicznej. Uprzednio Rohan pracował m.in. dla przedsiębiorstw IBM, Cisco, EMC, Verizon i Symend, pełniąc różne funkcje w obszarze technologii i sprzedaży, a także sprawując stanowiska kierownicze na szczeblu regionalnym. Rohan zamieszkiwał w Singapurze i Stanach Zjednoczonych, a obecnie mieszka w Sydney (Australia).

– ExaGrid nieustannie rozszerza swój zasięg na całym świecie, a z jej instalacji korzysta ponad 4100 klientów w ponad 80 krajach. Region Azji i Pacyfiku jest kluczowy pod względem wzrostu i stanowi istotny obszar, na którym firma zamierza skoncentrować wysiłki w 2024 r. – powiedział Bill Andrews, prezes i dyrektor generalny ExaGrid. – Z ogromną przyjemnością witamy w naszych szeregach Rohana Cooka, który pokieruje zespołem sprzedażowym Azji i Pacyfiku i zajmie się rozwojem partnerstw naszej firmy w kanale obejmującym całe terytorium regionu.

O ExaGrid

Firma ExaGrid oferuje warstwowe przechowywanie kopii zapasowych z unikatową strefą lądowania z pamięcią podręczną dysku, z repozytorium długoterminowego przechowywania i skalowalną architekturą. Strefa lądowania ExaGrid zapewnia najszybsze tworzenie kopii zapasowych, przywracanie i natychmiastowe odzyskiwanie maszyn wirtualnych. Warstwa repozytorium oferuje najniższy koszt długoterminowego przechowywania. Skalowalna architektura ExaGrid obejmuje pełne urządzenia i zapewnia okno kopii zapasowej o stałej długości wraz ze wzrostem ilości danych, co pozwala wyeliminować kosztowne kompleksowe aktualizacje wyposażenia i starzenie się produktów. ExaGrid oferuje tylko dwuwarstwowe przechowywanie kopii zapasowych z warstwą niedostępną w sieci (tworząc wolną przestrzeń warstwową), opóźnione usuwanie i trwałe obiekty umożliwiające odzyskiwanie po ataku ransomware.

Firma ExaGrid posiada stacjonarne systemy sprzedaży i przedsprzedaży z obsługą inżynierską w następujących krajach: Argentyna, Australia, Beneluks, Brazylia, Kanada, Chile, WNP, Kolumbia, Czechy, Francja, Niemcy, Hong Kong, Indie, Izrael, Włochy, Japonia, Meksyk, kraje skandynawskie, Polska, Portugalia, Katar, Arabia Saudyjska, Singapur, RPA, Korea Południowa, Hiszpania, Turcja, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Wielka Brytania, Stany Zjednoczone i inne regiony.

Odwiedź nas pod adresem exagrid.com lub skontaktuj się z nami przez serwis LinkedIn . Sprawdź, jakie są doświadczenia naszych klientów. Dowiedz się, dlaczego teraz poświęcają zdecydowanie mniej czasu na tworzenie kopii zapasowych. Poznaj historie sukcesu naszych klientów. Firma ExaGrid jest dumna z oceny +81 NPS!

ExaGrid jest zarejestrowanym znakiem towarowym ExaGrid Systems, Inc. Wszystkie inne znaki towarowe są własnością ich odpowiednich posiadaczy.

Media:
Mary Domenichelli