A világ vezető spanyol és amerikai rákkutatói erőiket egyesítve foglalkoznak a nőket érintő rákbetegségek kutatásának kritikus szükségleteivel és kihívásaival

Statisztikák szerint minden harmadik nőnél diagnosztizálnak rákot élete során – a kutatás és a kezelés időben történő fejlesztése kulcsfontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából

"The incidence of breast cancer in women is seeing an upward trend in the world, and today we can say that 1 in 3 women will be diagnosed with cancer in their lifetime,” said Dr. O’Shaughnessy (Courtesy of Joyce O'Shaughnessy, M.D.).

DALLAS--()--A Mary Kay Inc., a világ elsőszámú, bőrápolási és sminktermékek közvetlen értékesítésével foglalkozó vállalata1, valamint vállalati alapítványai, beleértve az amerikai Mary Kay Ash Foundation továbbra is töretlenül támogatják a nőket érintő rákbetegségek kutatását különböző kutatási programok és projektek finanszírozásával, a világ neves tudósainak nyújtott támogatással és a klinikai vizsgálatok elősegítésével a gyógymód megtalálása érdekében.

A Mary Kay nemrégiben online találkozót szervezett Dr. Joyce O'Shaughnessy, aki a dallasi (Texas) Baylor University Medical Center mellrákkutatásért felelős „Celebrating Women” elnöke, továbbá a U.S. Oncology mellrákkutatásért felelős elnöke, valamint Dr. Eva Ciruelos között, aki a madridi egyetemi kórház és HM Hospitals mellrákkutatási egységének koordinátora, továbbá a SOLTI Csoport mellrákkutatási elnöke és a Mary Kay Spanyolország által támogatott FERO Alapítvány elnöke. Mindkettőjüknek saját kutatócsoportjaik vannak hazájukban, amelyek a nőknél előforduló ritka és agresszív rákbetegség, a tripla-negatív emlőrák (TNBC) vizsgálatára összpontosítanak. Annak ellenére, hogy több ezer kilométer választja el őket egymástól, már régóta kapcsolatban állnak – évek óta együttműködnek a TNBC-kutatásban, hogy megoldást és gyógymódot találjanak erre az agresszív betegségre.

A két vezető kutató és adott terület szakértője azért találkozott egymással, hogy megvitassák a globális tudományos együttműködés fontosságát. A találkozón hangsúlyozták, hogy a világ különböző pontjain dolgozó kutatóknak sürgősen meg kell osztaniuk felfedezéseiket és megállapításaikat, hogy az eredményeket összesíteni lehessen.

„Nem az a kérdés, hogy kié a legjobb ötlet, hanem az, hogy együtt érjük el, hogy minden egyes beteg a számára legjobb kezelést kapja, és ennek át kell járnia az orvosi, klinikai és gyógyszeripari ágazatot. Nőknél az emlőrák előfordulása egyre gyakoribb szerte a világon, és ma már elmondható, hogy minden harmadik nőnél diagnosztizálnak rákot élete során2 – mondta el Dr. O’Shaughnessy.

„Ha a szakemberek nem működnek folyamatosan együtt, lehetetlen konkrét diagnózisokat felállítani” – jegyezte meg Dr. Ciruelos. „Kulcsfontosságú, hogy minden beteg kezelését személyre szabottan kövessük nyomon, mivel csak így állapíthatjuk meg, miért használ ugyanaz a kezelés az egyik embernél, míg az ugyanolyan jellemzőkkel rendelkező másik embernél pedig nem.”

Csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy különbségeket és következetlenséget tapasztalnak a terápiákhoz, a gyógyszerekhez és a kezelésekhez való hozzáférésben a különböző országokban, és azt kérték, hogy legyen egységes a konzisztens kezeléshez való hozzáférés lakóhelytől függetlenül minden beteg számára. A két kutató abban is egyetértett, hogy kihívást jelent maximálisan a rákkutatásra koncentrálniuk, mivel finanszírozási gondokkal küzdenek, és egyúttal kifejezték hálájukat szponzoraiknak, beleértve a Mary Kay Ash és a Fero Alapítványokat, melyek lehetővé teszik életmentő munkájukat.

Dr. O'Shaughnessy hozzátette: „1985-ben rendkívül aggasztott bennünket, hogy nem álltak rendelkezésre terápiás lehetőségek a rákbeteg nők számára. Ma már nagy előrelépéseket látunk ezen a téren, és nagyon optimista vagyok a tekintetben, hogy a kutatók következő generációja sikerrel jár”.

Az Egyesült Államokban a Mary Kay Ash Foundation által a rákkutatási projekteknek nyújtott finanszírozás, Spanyolországban pedig a Mary Kay Spanyolország által a FERO Alapítványnak nyújtott támogatás révén Dr. O'Shaughnessy és Dr. Ciruelos továbbra is együtt tudnak dolgozni életük munkáján. A Mary Kay élen jár a nőket érintő rák kutatásában és támogatja a nők által a nőkért végzett úttörő kutatásokat. A Mary Kay elkötelezetten segíti a kutatókat világszerte a transzlációs kutatások (a laboratóriumi kutatásokat a betegekkel közvetlenül összekötő kutatások), a nőket érintő rákbetegségek felismerésének, prognózisának és kezelésének javítását célzó klinikai vizsgálatok, valamint a rákkutatást elősegítő szervezetek, például a spanyolországi FERO Alapítvány támogatásával.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Mary Kay Global YouTube csatornáján.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy az X-en (korábbi nevén Twitter).

1 „Forrás: Euromonitor International Limited; Szépség- és Testápolás 2023-as kiadás, értékesítés kiskereskedelmi eladási áron, 2022-es adatok”

2 American Cancer Society (Amerikai Rákkutató Társaság). https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/about/how-common-is-breast-cancer.html

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com