Velsera presenteert het bioinformaticaplatform Seven Bridges op BioTechX Europe

Aanbevolen presentaties belichten de flexibiliteit, compatibiliteit en samenwerking die Seven Bridges levert ter ondersteuning van belangrijke initiatieven zoals AI/ML in geneesmiddelenonderzoek en neoantigen-onderzoek

BOSTON--()--Velsera, een wereldwijd bedrijf voor gezondheidszorgtechnologie dat een universeel softwareplatform biedt om klinische zorg te koppelen aan ontdekkingen, kondigt met trots zijn titelsponsorschap aan op BioTechX Europe in Basel, Zwitserland, waar het zijn toonaangevende bioinformaticaplatform Seven Bridges zal presenteren.

Deze conferentie is Europa's grootste congres over diagnostiek, precisiegeneeskunde en digitale transformatie in farmaceutische ontwikkeling en gezondheidszorg. Een van de keynote presentaties, gesponsord door Velsera, heeft als onderwerp "Digital Transformation of Early Research at Novo Nordisk and Leveraging AI/ML for Drug Discovery". De spreker is Asli Ismihan Ozen, hoofd research engineering, digital science and innovation bij Novo Nordisk. Zij betreedt het podium om 9:20 uur op woensdag 4 oktober.

Daarnaast zal Jack DiGiovanna, Velsera's senior vice president of science strategy, een presentatie geven over "Unleashing the Power of Neoantigens", waarin hij een inzichtelijke blik werpt op het oplossen van complexe problemen door middel van interoperabiliteit, gezamenlijk onderzoek, community best practices, cloud-gebaseerde datafederatie en herhaalbaarheid van datascience-pijplijnen. Zijn lezing is om 12:05 uur op donderdag 5 oktober, in het kader van het onderwerp bioinformatica.

Het bioinformaticaplatform van Velsera voorziet het ecosysteem van de gezondheidszorg en biowetenschappen van gegevens en inzichten die door AI bruikbaar worden gemaakt. Farmaceutische en biotechpartners kunnen met het platform hun geneesmiddelenontwikkelingspijplijn versnellen door multi-omics-gestuurde targetbepaling en -validatie, leadoptimalisatie en preklinische en klinische testoptimalisatie. Dit alles zorgt voor multi-omics analysepijplijnen voor het op schaal genereren en valideren van hypotheses.

Velsera zal op stand #503 de mogelijkheden van het platform belichten. Deze zijn:

  • Connected Cloud: De mogelijkheid voor partners om gegevens in hun eigen buckets te bewaren met opslagondersteuning voor AWS, Azure en het Google Cloud Platform
  • Open Gallery-app: Toegang tot meer dan 700 kant-en-klare, geoptimaliseerde tools en workflows die ook in aangepaste pijplijnen kunnen worden opgenomen
  • Standaard instrumenten voor de industrie: Dankzij ondersteuning voor de Nextflow-workflowtaal kunnen onderzoekers hun apps uitvoeren in een veilige, compliant en collaboratieve omgeving.
  • Multicloud: Flexibiliteit en compatibiliteit om alle workflows te exporteren en uit te voeren op meerdere cloudaanbieders en regio's, zodat gegevens kunnen worden geanalyseerd waar ze zich bevinden
  • Kostenbeheer: Tot 80 procent lagere kosten voor gegevensverwerking in vergelijking met andere platforms

Het Velsera-team zal ook een demonstratie geven van de geïntegreerde onderdelen van haar uitgebreide platform die helpen bij het verbinden van ontdekkingen met diagnostiek. Dit zijn onder andere de Clinical Genomics Workspace, een toonaangevend platform voor klinische interpretatie en rapportage. FastFinder brengt orkestratie van monsterworkflows naar moleculaire laboratoria en voegt automatisering, lab QC monitoring, auditgereedheid en compliance aan diagnostische onderzoeken en tests toe.

Over Velsera

Velsera is het bedrijf van de precisiemotor. Gelanceerd in januari 2023, verbinden we gezondheidszorg en biowetenschappen om de ware belofte van precisiegeneeskunde te onthullen - een continue stroom van kennis tussen onderzoekers, wetenschappers en clinici over de hele wereld die inzichten creëren om de menselijke gezondheid radicaal te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.velsera.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For media inquiries:

Bill Taggart
Head of Brand & Communications
Velsera
bill.taggart@velsera.com
510.846.2718

 

Contacts

For media inquiries:

Bill Taggart
Head of Brand & Communications
Velsera
bill.taggart@velsera.com
510.846.2718