GEDiCube sluit zich aan bij NVIDIA Inception om een uniek platform voor vroege kankerdetectie in klinische onderzoeken te bevorderen

Het is een voortbouwing op de visie om technieken voor het stimuleren van de natuurlijke tumorbestrijdingsmechanismen van het lichaam te combineren met AI/machine learning-technologie

  • GEDiCube, een AI/ML-platform dat differentiële moleculaire capaciteiten combineert met multi-omic-analyse om kanker vroegtijdig te detecteren, sluit zich aan bij NVIDIA Inception
  • De initiële focus ligt op alvleesklierkanker: komende klinische onderzoeken zullen een innovatieve multimodale benadering zijn voor het bouwen van een voorspellend model

AMSTERDAM--()--GEDiCube heeft aangekondigd dat het zich aansluit bij NVIDIA Inception, een programma dat start-ups ondersteunt door toegang te bieden tot de allernieuwste technologie, technische hulpbronnen en durfkapitalisten.

“Dit past perfect bij GEDiCube en zal ons helpen bij onze missie om kanker in het vroegste stadium op te sporen,” aldus Craig Rhodes, Chief Executive Officer van GEDiCube. “NVIDIA’s geavanceerde medische beeldvormingsmogelijkheden met het bestaande multi-omic AI-systeem van GEDiCube zullen helpen bij het creëren van een algoritme dat gebruik maakt van zowel de beeldvormende als de omics modaliteit. Dit zal onze wetenschappers helpen de beeldgegevens van radiologie en pathologie te begrijpen naast multi-omic-gegevens, waardoor een betere analyse van kanker mogelijk wordt.”

Het bedrijf is van plan het multi-omic-platform van GEDiCube in te zetten, aangedreven door de versnelde infrastructuur van NVIDIA, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Medical Imaging Open Network for Artificial Intelligence (MONAI). Hiermee ontstaat het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de vroege detectie van alvleesklierkanker. Deze multimodale aanpak zal voor het eerst worden gebruikt in een komende klinische studie, waarbij MONAI zal worden gebruikt voor het detecteren en bouwen van een voorspellend model op basis van de tumorgrootte, gecombineerd met het multi-omic-platform op basis van het tumortype.

De aanpak van GEDiCube zal helpen belangrijke informatie te verschaffen voor de bestrijding van kankers – zoals alvleesklierkanker – die zich bijna altijd in een laat stadium voordoen en overwegend slechte resultaten hebben. Veel patiënten overlijden zelfs binnen enkele maanden na de diagnose.

Het combineren en analyseren van zoveel mogelijk gegevens met behulp van kunstmatige intelligentie zal hopelijk de efficiëntie en werkzaamheid van de klinische studie vergroten en meer klinische studiemogelijkheden voor GEDiCube creëren.

NVIDIA Inception helpt start-ups tijdens kritieke fasen van productontwikkeling, prototyping en implementatie. Elk NVIDIA Inception-lid krijgt een aangepaste reeks doorlopende voordelen, zoals NVIDIA Deep Learning Institute-tegoeden, voorkeursprijzen voor NVIDIA-hardware en -software en technologische ondersteuning, wat startups voorziet van de fundamentele tools om hen te helpen groeien.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GEDiCube
Karen Brink, Chief Growth Officer
pr@gedicube.com

Gracechurch Group
Harry Chathli, Claire Norbury
+44 (0)204 582 3500
gedicube@gracechurchpr.com

Contacts

GEDiCube
Karen Brink, Chief Growth Officer
pr@gedicube.com

Gracechurch Group
Harry Chathli, Claire Norbury
+44 (0)204 582 3500
gedicube@gracechurchpr.com