A SYNTAGMA CAPITAL felvásárolta az Erasteelt, az Eramet S.A. (Euronext Paris: ERA) gyorsacél- és újrahasznosító részlegét

BRÜSSZEL--()--A Syntagma Capital ma bejelentette, hogy befejezte az Erasteel felvásárlását (https://www.erasteel.com).
A vállalat, amely továbbra is Erasteel márkanév alatt folytatja tevékenységét, a világon vezető szerepet tölt be a nagy teljesítményű megmunkáló-, fúró- és vágószerszámokhoz használt gyorsacél hagyományos és porkohászati gyártásában. Emellett az Erasteel egyedülálló fém-újrahasznosítási képességekkel rendelkezik Európában, és fenntartható megoldásokat kínál az akkumulátorok, katalizátorok és fémek hasznosítására. A vállalkozás 2022-ben kb. 275 millió euró bevételt ért el, és elsősorban az űrrepülés, a gépjárműipar és egyéb ipari ágazatok javát szolgálta hat ipari telephelyén Franciaországban, Svédországban és Kínában. A vállalat világszerte mintegy 860 alkalmazottat foglalkoztat.

„A kihívásokkal teli egyesülési és felvásárlási piac ellenére továbbra is vonzó kiválási lehetőségeket keresünk a tőke elhelyezéséhez, és gyorsaságot és biztonságot nyújtó értékesítési megoldásokat kínálunk. Izgatottak vagyunk az Erasteelben rejlő lehetőségek miatt, és alig várjuk, hogy a vezetőséggel együtt a vállalat globális növekedésén dolgozhassunk” – mondta Sebastien Kiekert Le Moult, a Syntagma ügyvezető partnere.

„Örömmel jelentjük be, hogy Kerstin Konradsson mint vezérigazgató csatlakozik az Erasteelhez. Nagyon értékes tapasztalatokkal rendelkezik a kohászat világában, mivel a Boliden Smelters elnök-vezérigazgatója volt, valamint különböző vezetői pozíciókat töltött be az Åkersnél és az SSAB-nál. Beatrice Charont, a Constellium korábbi stratégiai alelnökét is üdvözöljük az Erasteel tanácsadó testületében. A fémiparban szerzett globális tapasztalatainkat, valamint az Erasteel széleskörű kutatás-fejlesztési és műszaki szakértelmét, globális jelenlétét és erős ügyfélkapcsolatát kívánjuk felhasználni arra, hogy tovább növeljük a vállalatot, mind a szervezetet tekintve, mind pedig célzott egyesülések és felvásárlások révén. Szándékunkban áll továbbá felgyorsítani az Erasteel franciaországi újrahasznosító részlegének fejlesztését” – árulta el Frank Coenen, a Syntagma partnere.

A tranzakcióban részt vevő Syntagma csoport tagjai: Sebastien Kiekert Le Moult (ügyvezető partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (igazgató), Gabriele Lo Monaco (vezető munkatárs).

A Syntagmának tanácsadást nyújtott a Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino és Victor Cann (vállalat), Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac és Jordan Pontal (szabályozás), a Lincoln International (Géraud Estrangin, Côme de Las Cases), a PwC Transaction ( Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Geoffrey Donio, Charles Simonnetto), a PwC Legal and Tax (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier), valamint az Advention Business Partners (Jean-Michel Schmitt, Iska Pivois).

Amit a Syntagma Capitalról tudni kell...

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyek hasznosíthatják a cég gyakorlati, operatív szakértelmét, melyre támaszkodva felgyorsítható valamennyi érdekelt fél növekedése és javítható a teljesítményük. Cégünk hatékony üzemeltető, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok irányítása terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, és mint az ENSZ által kidolgozott Felelős Befektetési Elvek aláírója, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12