SOFR Academy verwelkomt publicatie van paper "EURAXI: a benchmark for Euro credit spreads” van academici aan de Universiteit van Oxford

EURAXI kan naast de kortetermijnrente voor de euro (€STR) bestaan door de hervorming van de referentie in euro aan te vullen met een kredietgevoelige en solide termijnindex. Dit is nodig voor een doelmatig beheer van de financiële risico’s verbonden aan activa- en passivaportefeuilles in de banksector.

NEW YORK & LONDEN--()--Vandaag verwelkomde SOFR Academy, een aanbieder van financiële informatie en marktvoorlichting, de paper "EURAXI: a benchmark for Euro credit spreads" (EURAXI, een referentie voor kredietspreiding in euro), gepubliceerd door de vooraanstaande academici Professor Rama Cont en Dr Susanna Saroyan aan de Universiteit van Oxford, Engeland.

De auteurs stellen een methode voor om EURAXI te ontwikkelen, een op transacties gebaseerde creditspreadreferentie voor rentepercentages in euro die de specifieke kenmerken van wholesalefinanciering in euro in aanmerking neemt.

https://sofracademy.com/wp-content/uploads/2023/06/EURAXI-22.06.2023.pdf
https://sofracademy.com/european-axi/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
SOFR Academy
press@SOFR.org
Tel: +1 855 236 6106

Contacts

Media:
SOFR Academy
press@SOFR.org
Tel: +1 855 236 6106