BERLIJN--(BUSINESS WIRE)--Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar een vakantie gepland staat, Egypte is zeker een reis waard. Zelfs in de winter kunnen toeristen op bestemmingen aan de Rode Zee, zoals Sharm el-Sheikh en Hurghada, temperaturen van 25 tot 30 graden verwachten. Dus als de grijze, natte en kille winter in Duitsland heerst, kan dat een perfect moment zijn om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, te genieten van de zon en de eindeloze zee, en de rijke cultuur van het land te leren kennen in een hotel of all-inclusive resort in een van de opkomende steden van het land.
Daarom wordt in het voorjaar het aantal vluchten naar Egypte uitgebreid. Vanaf 1 april gaan er vanuit Duitsland beduidend meer vluchten naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el-Sheikh en Caïro. Vanuit Hamburg en München is er een dagelijkse vlucht naar Hurghada. In totaal vertrekken er wekelijks 45 vliegtuigen vanuit de DACH-regio naar Egypte.
Hurghada
In Hurghada kunnen toeristen niet alleen ontspannen aan de kust van het vasteland en het hele jaar door genieten van de zon, maar ook op een van de kleine eilanden voor de kust - met name het eiland Giftun, dat slechts een paar kilometer van de kust verwijderd is. Dromerige stranden en ondiepe, turquoise wateren nemen reizigers mee naar een zorgeloos paradijs. Rond het zandstrand van Orange Bay of het strand van Paradise Island op de zuidpunt van het eiland kunnen ongerepte koraalriffen en grote scholen vissen worden verkend tijdens het snorkelen en duiken. Hier hangen schommels en hangmatten boven het water; aan cocktailbars aan de kust kunnen bezoekers de zachte golven over hun voeten laten kabbelen terwijl ze genieten van een drankje; en er zijn mooie plekken om foto's te maken en kinderspeelplaatsen in de overvloedige zonneschijn.
De stad aan de Rode Zee is een populaire bestemming omdat het de voorzieningen biedt van tal van gerenommeerde hotelketens met all-inclusive aanbiedingen, alsook luxe resorts tegen een veel lagere prijs dan in Europese toeristische regio's. Tegelijkertijd biedt deze stad een breed scala aan mogelijkheden om het reisseizoen opwindend te maken, bijvoorbeeld met safari's in de nabijgelegen Sahara, in twee grote overdekte aquaria of op duiktochten naar indrukwekkende riffen voor de kust.
Luxor
De stad aan de Nijl staat bekend om zijn prachtige tempelcomplexen en de enkele kilometers buiten de stad gelegen 'Vallei der Koningen.' Daar hebben archeologen meer dan 60 laatste rustplaatsen van de farao's ontdekt - en er worden er nog steeds meer ontdekt. Nog in januari 2023 werd een 3.500 jaar oude tombe geopend die mogelijk toebehoorde aan een prinses of koninklijke vrouw uit de 18e dynastie - een van de meest succesvolle periodes van het oude Egypte. Rondleidingen door een grafkamer zijn erg populair. Om te voorkomen dat er te veel vocht in de grotachtige kamers verdampt, worden de graven regelmatig gesloten en geopend. Een herhaald bezoek is daarom de moeite waard, aangezien geen twee grafkamers hetzelfde zijn.
In Luxor zelf kunnen bezoekers ook al een tijdje wandelen langs het voormalige 'Pad van God' dat eind 2021 werd geopend. De Sphinxlaan, die zo'n drie kilometer lang en 75 meter breed is, werd na tientallen jaren graafwerk opengesteld voor het publiek. Nu is het mogelijk om tussen het tempelcomplex van Karnak en de tempel van Luxor, geflankeerd door honderden sfinxen met mensen- en ramskoppen, te wandelen en te genieten van de sfeer van de 'Stad der Paleizen.' Een andere populaire excursiemogelijkheid hier is een rit in een heteluchtballon, waarbij passagiers een adembenemend uitzicht hebben op de faraonische stad, de eindeloze woestijn en het vruchtbare land van de rivier de Nijl.
Sharm el-Sheikh
Terwijl de stad in het zuiden van het Sinaï schiereiland tot de jaren tachtig niet meer was dan een klein vissersdorpje, heeft het zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de populairste vakantieoorden van het land. In Sharm el-Sheikh, ook wel de 'Stad van de Vrede' genoemd - vanwege de talrijke vredesconferenties die hier plaatsvonden - is het aantal inwoners inmiddels gestegen tot ruim 56.000. Internationale hotels hebben zich hier gevestigd en hun paradijselijke faciliteiten hebben de plaats tot een parel aan de Rode Zee gemaakt. De Rode Zee trekt bezoekers niet alleen aan met zijn heldere turkooisblauwe kleur, maar ook met zijn aangename temperatuur en uitzonderlijk goede waterkwaliteit. Er zijn golfresorts en avonturenparken in de stad, en per boot zijn belangrijke duikgebieden te bereiken. Het nachtleven wordt niet alleen verrijkt door restaurants en bars, in de buitenwijk Naama Bay kun je zelfs naar casino's. Maar ook biedt de oude stad culturele bezienswaardigheden zoals de Al-Sahaba-moskee of de hemelse kathedraal; een wandeling door de soek op het oude marktplein is ook verbazingwekkend.
Excursies naar de nabijgelegen Sinaï-hooglanden behoren ook tot de mogelijkheden. Hier kun je op een quad of buggy door uitgestrekte woestijnlandschappen cruisen, een ritje maken op een kameel of een dagtocht per jeep maken naar de historische berg Sinaï en het Sint Catharina Klooster.
Marsa Alam
Het kleine stadje aan de kust van de Rode Zee, ongeveer 250 kilometer ten zuiden van Hurghada, is momenteel nog steeds een geheime tip onder Egyptische vakantiegangers. Dit vakantieoord is vooral populair bij duikers: er kan niet alleen worden gedoken en gesnorkeld in grotendeels ongerepte gebieden, er is ook een exotische verscheidenheid aan zeeleven te zien. Het gebied bij het strand van Marsa Murena staat bekend om de zeeschildpadden en doejongs die hier leven. Voor de kust kun je met een beetje geluk scholen spinnerdolfijnen tegenkomen in het rif genaamd 'Dolphin House,' Shaab Samadai. Voor avontuurlijke duikers is er ook een grottenstelsel onder water verborgen en een scheepswrak om te verkennen.
Meer dan 50 kilometer aan stranden behoren tot het gebied van Marsa Alam, maar er is ook veel ongerepte natuur te ontdekken weg van de kusten. De plaats is het startpunt voor woestijnexcursies op kameelrug, of de duinen kunnen worden overgestoken op quads. Ten zuiden van Marsa Alam ligt ook het Wadi el Gemal National Park, dat een groot natuurlijk kust- en zeegebied omvat.
Achtergrondinformatie over de Egyptische Toerisme Autoriteit
De Egyptische Toerisme Autoriteit (ETA) werd in 1981 opgericht om het internationale toerisme te stimuleren door de lange geschiedenis en traditionele beschaving van Egypte onder de aandacht te brengen en het land en zijn vele toeristische attracties te promoten. De missie van ETA omvat ook het stimuleren van binnenlands toerisme, het vergroten van het bewustzijn ten aanzien van toerisme in het hele land en het versterken van de band tussen Egyptenaren en hun erfgoed.
De focus van de ETA ligt enerzijds op de diversiteit aan attracties en bestemmingen binnen Egypte, en anderzijds op het ontwikkelen van marketingstrategieën en -programma's om het toerisme te bevorderen, evenals het bieden van technische en marketingondersteuning. Het organiseert en sponsort ook toeristische, sport- en sociale en culturele evenementen in het hele land. De Raad van Bestuur van de ETA wordt voorgezeten door de minister van Toerisme.
Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.