Az ANANDA Scientific bejelentette, hogy felvették az első beteget a szociális szorongásos zavar potenciális új kezelési módjának értékelésére irányuló, FDA által jóváhagyott klinikai vizsgálatra

Pictured above are Principal Investigators Naomi Simon MD, MSc, Esther Blessing MD, PhD, and Ananda Scientific CEO Sohail Zaidi. (Photo: Business Wire)

NEW YORK & GREENWOOD VILLAGE, Colo.--()--Az ANANDA Scientific Inc., egy kutatásorientált biofarmakológiai vállalat ma bejelentette, hogy felvették az első beteget az FDA által jóváhagyott klinikai vizsgálatra, amelynek célja egy, az ANANDA saját fejlesztésű Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazó, kannabidiol felhasználásával készült Nantheia™ A1002N5S elnevezésű vizsgálati készítmény szorongásos szociális zavar kezelésében való hatékonyságának értékelése. A klinikai vizsgálatot a Nemzeti Egészségügyi Intézet égisze alatt működő Országos Kiegészítő és Integratív Egészségközpont (HCCIH) finanszírozza, a vizsgálatnak pedig a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Kara ad otthont. (klinikai vizsgálat kormányzati azonosítója: NCT05571592)

A vizsgálatot vizsgálatvezetőként Prof. Dr. Naomi Simon, pszichiátria professzor és a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karán zajló Szorongás, stressz és elhúzódó gyász program igazgatója, valamint Dr. Esther Blessing, PhD, a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karának pszichiátriai adjunktusa irányítja. Ez a kettős vak, placebokontrollált vizsgálat a NantheiaTM A1002N5S hatását vizsgálja a placebóval kezelt csoport eredményeivel szemben egy 21 napos kezelési időszak során. A kísérlet elsődleges eredményességi mutatói között szerepel a trieri szociális stresszteszt által kiváltott szorongás szintjében beállt változás és egy idegrendszeri képalkotó biomarkerre gyakorolt hatás.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megkezdődött ez a fontos vizsgálat” – nyilatkozta Dr. Simon. „Az ANANDA-val folytatott együttműködésünk lehetővé teszi, hogy befejezzük a Nemzeti Egészségügyi Intézet által finanszírozott kutatásunkat, amelynek célja, hogy tudományos bizonyítékokat szerezzük a kannabidiol működési mechanizmusára és klinikai hatásaira vonatkozólag. Kedvező eredmények esetén a kannabidiol új, bizonyítékalapú kezelési módszerként szolgálhat a szociális szorongásos zavar, e nagy érzelmi megrázkódtatást okozó és kevés figyelmet kapó betegség gyógyítására.”

„A kutatás klinikai alkalmazást megelőző szakaszaiban a kannabidiol ígéretes eredményeket hozott a szorongásos betegségek kezelése terén, így izgatottan várjuk, hogy a preklinikai eredményeket felhasználjuk ebben a vizsgálatban” – jegyezte meg Dr. Blessing.

„Az első beteg felvétele erre a jelentős vizsgálatra egy újabb fontos mérföldkő az ANANDA klinikai fejlesztési programja számára” – nyilatkozta Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az NYU kutatócsoportjával együttműködve értékelhetjük ki Nantheia A1002N5S vizsgálati készítményünket, hogy kielégíthessük a megfelelő gyógymód iránti jelentős, mind ez idáig kielégítetlen igényt.”

AMIT A NANTHEIA™ A1002N5S-RŐL TUDNI ÉRDEMES

A Nantheia™ A1002N5S egy kannabidiol felhasználásával készült vizsgálati készítmény, mely az ANANDA saját fejlesztésű, Liquid Structure elnevezésű hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazza. A preklinikai, illetve az első klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az ANANDA Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiája (melyet az izraeli, jeruzsálemi székhelyű Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd adott licencbe számára) fokozza a kannabidiol hatékonyságát és stabilitását. A Nantheia™ A1002N5S szájon át szedhető készítmény, amely 50 mg kannabidiolt tartalmazó lágyzselatin-kapszulás kiszerelésben kerül forgalomba.

AMIT AZ ANANDA SCIENTIFIC-RŐL TUDNI ÉRDEMES

Az ANANDA erőfeszítéseit elsősorban kutatásokra összpontosító, vezető biotechnológiai vállalat, amely úttörő szerepet játszik olyan betegségek terápiás javallatait értékelő, magas színvonalú klinikai vizsgálatok lefolytatásában, mint a poszttraumás stressz zavar (PTSD), a radikulopátiás fájdalom, a szorongás és az opioid használati rendellenesség (Mt. Sinai és UCLA). A vállalat szabadalmaztatott hatóanyag-leadási technológiát alkalmaz (melyet az izraeli, jeruzsálemi székhelyű Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd adott licencbe számára) arra a célra, hogy biztosítsa a kannabinoidok és egyéb növényi eredetű vegyületek biohasznosulását, illetve vízoldékonnyá és hosszan eltarthatóvá tegye azokat, és így hatékony, elsőrendű minőségű gyógyszertermékeket állítson elő. A vállalat egyetemekkel kötött, szponzorált kutatási megállapodások révén folyamatosan bővíti kutatásait klinikai portfóliójának diverzifikálása érdekében.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

ANANDA Scientific médiakapcsolatok | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Contacts

ANANDA Scientific médiakapcsolatok | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com