A Mary Kay szívügye: felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket, hogy a női vállalkozók ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőségeket

Deborah Gibbinsnek, a Mary Kay operatív vezérigazgatójának a 2023. évi nemzetközi nőnap alkalmából tett nyilatkozata

Deborah Gibbins, Mary Kay’s Chief Operating Officer (Photo courtesy: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--Az alábbiakban közzétesszük Deborah Gibbinsnek, a Mary Kay Inc. operatív vezérigazgatójának a 2023. évi nemzetközi nőnap alkalmából tett nyilatkozatát.

Világviszonylatban a nők 37%-a nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. Döbbenetes, igaz? Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy elhiggyem.1

37%! Letaglózott ez az arány. Egyszerűen hihetetlennek tűnik. Hogyan lehetséges, hogy állandó internet-összeköttetésben álló világunkban a női népesség több mint egyharmada el van vágva a világhálótól? Ez a megdöbbentő valóság és annak következményei adták az idei nemzetközi nőnap témáját: „DigitALL: Innováció és technológia a nemek közötti egyenlőség szolgálatában”.

A Mary Kay operatív vezérigazgatójaként pontosan tudom, milyen fontos szerepet tölt be a technológia az üzleti élet, különösen az üzleti tevékenység minden aspektusában. Ahhoz, hogy a női vállalkozók maximálisan ki tudják aknázni a technológia kínálta lehetőségeket és teljes mértékben be tudjanak kapcsolódni a globális gazdaság vérkeringésébe, elengedhetetlen, hogy megfelelő digitális jártasságra tegyenek szert. Ugyanakkor a digitális készségek a polgári és társadalmi szerepvállaláshoz is szükségesek.

A jelenleg zajló negyedik ipari forradalom a digitális technológiákon alapul. Ez a forradalom mindannyiunk számára óriási lehetőséget kínál arra, hogy a technológia és az innováció segítségével előmozdítsuk a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőség ügyét. Most kell biztosítanunk, hogy a nők is részesüljenek a digitális átalakulás előnyeiből.

A digitális gazdaság fejlődési üteme egyre nehezebbé teszi a felzárkózást. A nők digitális világból történő kizárása az elmúlt évtizedben 1 billió USA dollárral csökkentette az alacsony és közepes jövedelmű országok bruttó hazai termékét.2 Ismét csak hangsúlyozni tudom, hogy a változás nem eléggé gyorsan zajlik a nők számára.

Ezen azonban tudunk segíteni. Muszáj segítenünk rajta.

Ahhoz, hogy a női cégtulajdonosok világszerte meg tudják ragadni a számukra kínálkozó lehetőségeket, nem csupán hozzáféréssel kell rendelkezniük a számunkra már természetes digitális eszközökhöz, hanem el is kell sajátítaniuk a hatékony használatukat lehetővé tévő készségeket és ismereteket.

Mivel a Mary Kay-t is egy nő alapította nőknek, szívügyünknek tekintjük a digitalizáció terén tapasztalható nemek közötti szakadék áthidalását.

Amikor Mary Kay Ash megalapította vállalatunkat, az volt az álma, hogy páratlan üzleti lehetőségek biztosításával előmozdítsa a nők fejlődését és hozzájáruljon személyes sikerükhöz. Ez manapság már mást jelent, mint az 1960-as években, de a vállalat ugyanezt a szellemiséget követi. Vállalkozásfejlesztő cégként elsődleges célunk, hogy magasabb szintre emeljük a női vállalkozókat, és eltávolítsuk a vállalkozásuk elindításának vagy fejlesztésének útjában álló akadályokat, köztük a digitalizáció támasztotta korlátokat.

A Mary Kay-nél azt a határozott célt tűztük ki magunk elé, hogy a női vállalkozókat a digitális átalakulás középpontjába helyezzük.

Felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket – többek között forradalmian új lehetőségeket teremtettünk a Mary Kay független szépségtanácsadói (IBC) számára ahhoz, hogy kibontakoztassák teljes potenciáljukat azáltal, hogy növeltük digitális jártasságukat, továbbá innovatív digitális eszközöket fejlesztettünk ki és vezettünk be a kiterjesztett valóságot (AR) megjelenítő, díjnyertes alkalmazásainktól kezdve a független szépségtanácsadókat és ügyfeleiket hatékonyabban és zökkenőmentesebben összekötő eszközeinkig. A világ minden pontján javítottuk a felhasználói élményt független értékesítőink és ügyfeleik számára egyaránt.

Szeretnék néhány friss példát említeni arra, hogyan támogatjuk a Mary Kay független értékesítőit a digitalizációban rejlő előnyök kiaknázásában:

  • Az Európában bevezetett díjnyertes „Link & Learn” integrált oktatási platformunk nagy körültekintéssel kidolgozott tananyagot biztosít, amelyhez független szépségtanácsadóink bárhonnan, bármikor hozzáférhetnek. A saját ütemben elvégezhető tanfolyamokat tartalmazó, interaktív tanulási rendszer lehetővé teszi tanácsadóink számára, hogy megvalósítsák álmaikat, mivel kompetenciaalapú tananyagunk szakértők által kidolgozott, releváns tartalmakat kínál a számukra, miközben a platformon keresztül részesei lehetnek egy hasonló gondolkozású tanácsadókból álló közösségnek. A platformon elérhetővé tett tartalmak a kompetencia azon kulcsfontosságú területeit dolgozzák fel, amelyek elengedhetetlenek a siker felé vezető karrierút egyes állomásain. A tananyagnak köszönhetően a tanácsadók a stratégiailag fontos témákra összpontosítanak, és elsajátítják az értékesítési és üzletviteli készségeket, megszerzik a szükséges termékismereteket és megismerik a Mary Kay alapvető működési elveit. A Mary Kay oktatási platformja számos elismerésben részesült, elnyerte többek között a „2019. évi tavaszi Omni Awards” díj oktatás kategóriájának áhított arany minősítését. 2021-ben pedig a Mary Kay Poland elnyerte az „Innovatív Vállalat” díjat a Home & Market magazintól, míg 2018-ban pedig a Brandon Hall Group „Technológiai kiválósági díját”.
  • Az InTouch® platform egy mindent egy helyen biztosító, mobileszközre tervezett platform, amely világszerte több millió független szépségtanácsadónak biztosít folyamatos hozzáférést információkhoz és a Mary Kay-üzletük hatékony igazgatásához szükséges szolgáltatásokhoz. A platform számos funkciója lehetővé teszi, hogy bővítsék szépségiparral kapcsolatos ismereteiket, fejlesszék a termékekre vonatkozó tudásukat, marketing- és értékesítési eszközökön keresztül alapvető üzleti készségeket sajátítsanak el, és részesei legyenek egy szakmai hálózatnak. Az alkalmazáson keresztül független szépségszakértőink saját maguk és ügyfeleik tájékoztatása érdekében gyorsan hozzáférhetnek a termékeink összetevőire vonatkozó információkhoz és egyéb anyagokhoz.
  • A Salesforce.com platformot is nemrégiben vezettük be a Mary Kay piacaira a Mary Kay InTouch oldalon keresztül. Ez a felület lehetővé teszi a digitális technológia zökkenőmentesebb alkalmazását a mindennapi üzleti tevékenységek során, például a rendelésleadásánál. Helyi Mary Kay-csapataink a hét minden napján 24 órás támogatást biztosítanak független szépségszakértőinknek, akik így időt takarítanak meg, hogy azokra a feladatokra összpontosíthassanak, amelyek több értéket termelnek vállalkozásuk számára.
  • A Mary Kay Mirror Me™ egy kiterjesztett valóságot használó, valós idejű sminkelő alkalmazás, amelynek segítségével kipróbálható, hogyan állnának az aktuális sminktrendek és sminktermékek a valóságban. Miután rátaláltak tökéletes megjelenésükre, az ügyfelek hozzáadhatják a kiválasztott termékeket a kosarukhoz, és kapcsolatba léphetnek egy független szépségszakértővel. A Mirror Me™ jelenleg Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában érhető el.
  • A Mary Kay® Skin Analyzer a bőrápolás és a technológia ötvözetét kínálja ügyfeleinknek, akik segítségével megismerhetik bőrük sajátosságait és egyedi bőrápolási rutint alakíthatnak ki. Ez az eszköz jelenleg Észak-Amerikában, Ázsia csendes-óceáni térségében és Latin-Amerikában érhető el.
  • Végezetül pedig az újdonságnak számító Mary Kay interaktív katalógus a könnyű rendelési folyamattal, GIF-ekkel, videókkal, megosztható kívánságlistákkal, kiterjesztett valóságot megjelenítő, azonnali sminkeléssel és egyéb funkcióival életre kelti a Mary Kay katalógusait. Interaktív katalógusunk jelenleg Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában érhető el.

Szilárd meggyőződésünk, hogy a digitalizáció terén folytatott együttműködések az egész világon segítenek a női vállalkozóknak kiaknázni a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ennek érdekében egyesítettük erőnket:

És még csak az út elején járunk. Megkezdődött a digitális forradalom. Ne szalasszuk el ezt az értékes lehetőséget arra, hogy segítsük a nőket és lányokat abban, hogy sikerre vigyék vállalkozásukat a digitális korban!

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, azt a célt tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért kérjük, látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Twitteren.

1 ITU (2022). Facts and Figures 2022 - The gender digital divide (itu.int)

2 UN Women. Progress on the Sustainable Development Goals. The Gender Snapshot 2022.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc.
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332

Contacts

Mary Kay Inc.
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332