Tommy Hilfiger terug op de New York Fashion Week

Bij de lancering van de herfstcollectie 2022 van Tommy Hilfiger wordt het publiek ondergedompeld in merkverkenningen die een brug slaan tussen ‘in real life’ (IRL) en metaverse connectiviteit in een voortzetting van het grootste ‘See Now, Buy Now’-platform in de sector

 Real-time merkbelevingen spelen zich af in een bruisend multimedialandschap dat deelnemers meeneemt van het evenement aan het water in Brooklyn naar de Roblox-gamewereld en naar nieuwe fysiek-digitale commerciële concepten wereldwijd

Tommy Hilfiger (Photo: Business Wire)

AMSTERDAM--()--Tommy Hilfiger, eigendom van PVH Corp. [NYSE: PVH], kondigt aan dat het voor het eerst in drie jaar terugkeert naar de New York Fashion Week met een evenement op de catwalk waarin de nieuwste ‘See Now, Buy Now’-herfstcollectie 2022 wordt onthuld terwijl het publiek fysiek en digitaal wordt ondergedompeld in een vernieuwde merkwereld.

De interactieve ervaring vindt plaats op 11 september om 19.00 uur EDT en haalt inspiratie uit de unieke creatieve scene van New York: een episch centrum van mensen en subculturen, een botsing van lo-fi en hi-tech en een samensmelting van stijl en creativiteit. Het evenement is doordrenkt met de sfeer en het rauwe karakter van New York City - de geboorteplaats van het merk TOMMY HILFIGER - en zal mensen met elkaar in contact brengen door spontane momenten van creativiteit tijdens een IRL showcase in de Skyline Drive-In in Brooklyn en in een parallelle metaverse activering.

"Mijn hart ging onmiddellijk uit naar de iconische creatieve cultuur van New York toen ik bedacht waar we onze terugkeer naar de modeweek zouden lanceren," zei Tommy Hilfiger. "Daar kwamen mode, kunst, muziek en entertainment allemaal samen toen ik voor het eerst begon in de sector. Vandaag de dag is het nog steeds deze benadering die me inspireert om me bezig te houden met de grensverleggende gemeenschappen die voor nieuwe creatieve ervaringen zorgen. Dit seizoen draait het allemaal om de botsing van mijn favoriete inspiratie uit het archief met nieuwe live event-concepten en virtuele werelden. Het geeft perfect weer waar we voor staan als we een eerbetoon brengen aan onze roots met een terugkeer naar NYFW."

De TOMMY HILFIGER -najaarscollectie van 2022 wordt met innovatieve multi-media merkactivaties tot leven gebracht - van New York City en Europese hoofdsteden tot Chengdu en nog verder. Nieuwe retailconcepten in speciale TOMMY HILFIGER-winkels en overnames met belangrijke groothandels- en ‘pure player’-partners wereldwijd dienen ter aanvulling van de fysiek-digitale showcase. Op en naast de catwalk zullen samenwerkingsverbanden met wereldwijd talent hun debuut maken, in een eerbetoon aan TOMMY HILFIGER’s roots in het opfrissen van prep-klassiekers.

Als primeur in de sector wordt de ‘See Now, Buy Now’-catwalk live gestreamd in de wereldwijde Roblox-community van meer dan 50 miljoen dagelijkse gebruikers, vergezeld door avatars gekleed in de TOMMY HILFIGER -herfstcollectie van 2022, die de geremixte virtuele stad New York zullen veroveren. Elke stijl die op de fysieke catwalk verschijnt, zal wereldwijd te koop zijn via Tommy Hilfiger's ‘See Now, Buy Now’-concept, waaronder exclusieve versies van producten die digitaal verkrijgbaar zijn op Roblox. De samenwerking van het merk met het wereldwijde multiverse platform is in december 2021 van start gegaan en wordt via nieuwe fases verder uitgebreid.

Praat mee op sociale media met #TommyHilfiger and @TommyHilfiger.

Over TOMMY HILFIGER
TOMMY HILFIGER is een van 's werelds meest erkende premium lifestyle-merken, die consumenten sinds 1985 bezielt en inspireert. Het merk creëert een iconische stijl, die tot leven komt op het kruispunt van klassiek en modern, in samenwerking met mensen die wereldwijd cultuur gestalte geven. TOMMY HILFIGER belichaamt de essentie van de klassieke Amerikaanse stijl met een moderne twist. Tommy Hilfiger biedt consumenten over de hele wereld topkwaliteit en waarde met de TOMMY HILFIGER en TOMMY JEANS lifestyles, met een breed scala aan collecties, waaronder heren-, dames- en kindersportkleding, denim, accessoires en schoeisel. Tommy Hilfiger heeft een niet aflatende toewijding aan duurzaamheid en inclusiviteit.

De wereldwijde detailhandelverkoop van TOMMY HILFIGER producten bedroeg in 2021 ongeveer 9,3 miljard dollar en het merk wordt wereldwijd ondersteund door meer dan 16.000 medewerkers, in 100 landen en meer dan 2.000 winkels, waaronder de grootste wereldwijde vlaggenschipwinkel op tommy.com. PVH nam Tommy Hilfiger over in 2010 en blijft toezicht houden op een gerichte aanpak ter bevordering van de wereldwijde relevantie, aanwezigheid en langetermijngroei van het merk.

Over PVH Corp.
PVH is het groeiplatform voor Calvin Klein en TOMMY HILFIGER. Door onze merken sterker en relevanter te maken, brengen wij onze wereldwijde, iconische merken dichter bij wat de consument wil dan ooit tevoren, zowel vandaag de dag als in toekomstige generaties. Geleid door onze waarden en ondersteund door onze schaalgrootte en wereldwijde bereik, als één team met één visie en één plan, stuwen we de mode naar een hoger niveau. Dat is onze kracht als PVH+.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tommy Hilfiger
Lyndsey Anderson
Senior Manager Global Communications & PR
Lyndsey.anderson@tommy.com

Contacts

Tommy Hilfiger
Lyndsey Anderson
Senior Manager Global Communications & PR
Lyndsey.anderson@tommy.com