Aqara lanceert AI-compatibele Camera Hub G3

NEW YORK--()--Aqara, een toonaangevende leverancier van smarthome-producten, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn vlaggenschip thuisbeveiligingscamera van de volgende generatie, de Camera Hub G3. De nieuwe camera is een 2K pan-en-tilt-camera met lokale gezichts- en gebarenherkenningsfuncties, en integreert een ingebouwde Zigbee 3.0-hub, waardoor het apparaat tot 128 Aqara-accessoires* kan aansluiten. Het is nu verkrijgbaar in de Aqara Amazon-merkstores in de VS, Canada en Frankrijk, en zal naar verwachting in de komende weken ook worden verkocht door geautoriseerde Aqara-retailers in Noord-Amerika, Europa en Azië**.

Dankzij een krachtige, met NPU uitgeruste processor ondersteunt de Aqara Camera Hub G3 functies voor gezichtsherkenning en gebarenherkenning, die beide kunnen worden gebruikt om huisautomatiseringen te activeren. Gebruikers kunnen configureren om pushmeldingen te ontvangen wanneer hun jonge kinderen thuiskomen of wanneer een vreemdeling wordt gedetecteerd (d.w.z. er is geen bekend gezicht gedetecteerd), of om de video-opname te stoppen wanneer het gezicht van een familielid of een vooraf ingesteld handgebaar wordt herkend. De AI-compatibele functies zullen huizen veiliger maken en het leven van mensen nog gemakkelijker maken, aangezien gebruikers nu domotica kunnen activeren met bepaalde handgebaren of gewoon een herkend gezicht.

De G3-camerahub ondersteunt ook automatisch cruisen, gezichts- en huisdiervolging, allemaal mogelijk gemaakt door de 110° groothoeklens en de pan-en-tilt motor die een draaihoek tot 340° biedt. De pan-en-tilt-motor kan handmatig worden bediend, via het vooraf ingestelde cruisepad, of via huisautomatiseringen (bijvoorbeeld naar de voordeur draaien wanneer de deur- of raamsensor wordt geactiveerd). Gecombineerd met de hoge resolutie sensor van 2304×1296 pixels en het infrarood nachtzicht mogelijk gemaakt door de 940 nm LED's, die 's nachts onzichtbaar zijn, beschermt de G3 dag en nacht huizen in 360 graden zonder dode hoek.

Vergeleken met de vorige G2H Camera Hub biedt de nieuwe G3 andere geavanceerde functies, waaronder:

  • Bredere compatibiliteit met platforms van derden: als camera ondersteunt het niet alleen HomeKit Secure Video***, maar ook streaming naar Amazon Alexa- en Google Assistant-smartdisplays, terwijl het als hub de aansluiting van kinderapparaten mogelijk maakt ter ondersteuning van een breed scala aan ecosystemen en stemassistenten van derden, zoals HomeKit, Alexa, Google Home, IFTTT en meer;
  • Lokale infraroodbediening: met de ingebouwde IR-controller kan de G3 de infraroodcompatibele apparaten automatiseren, en de IR-automatisering is lokaal, wat betekent dat deze blijft functioneren zonder internetverbinding;
  • Dual-band wifi-ondersteuning: wifi-netwerken van zowel 2,4 GHz als 5 GHz worden ondersteund;
  • Privacybescherming: het is uitgerust met een privacysluiter die de cameralens fysiek bedekt, en de sluiter kan handmatig en automatisch worden geactiveerd;
  • Type-C-poort met video-output: het maakt gebruik van de moderne en universele connector die video-output met lage latency en hoge resolutie ondersteunt via het UVC-protocol.

Om de lancering te vieren, biedt Aqara nu tijdelijke kortingen voor de nieuwe Camera Hub G3 in zijn Amazon-merkstores. Noord-Amerikaanse klanten krijgen 20% korting bij het afrekenen met de promotiecode USG3PRGE in de VS en Canada, en de code is geldig t/m 24 november 2021. Aqara biedt ook Franse klanten een korting van € 20 in zijn Amazon.fr store met de promotiecode CAMERAG3FR, en het aanbod loopt af op 25 november 2021.

Bezoek onze website voor meer informatie over de G3-camerahub.

* Voor het aansluiten van maximaal 128 apparaten zijn routers/repeaters van Zigbee zoals Smart Wall Switch (met neutraal) en Smart Plug vereist.

** Productbeschikbaarheid kan variëren tussen verschillende retailkanalen en kan voortdurend worden bijgewerkt. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de regionale retailer(s) voor realtime beschikbaarheid.

*** In de HomeKit Secure Video-modus neemt de camera op in Full HD 1080p en Pan/Tilt-bediening is niet beschikbaar vanwege de huidige beperkingen van HomeKit-technologie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michell Li
E-mail:media@aqara.com
Telefoonnummer: 8618501199430

 

Contacts

Michell Li
E-mail:media@aqara.com
Telefoonnummer: 8618501199430