Nankang lanceert Winter Activa SV-4 winterband

NANKANG RUBBER TIRE Test world Test Report (Photo: Business Wire)

TAIPEI, Taiwan--()--Nankang heeft de geheel nieuwe winterband Winter Activa SV-4 gelanceerd, die speciaal ontwikkeld is voor het koude seizoen van Zuid-Europa. Het nieuwe prototype zal voor het eerst beschikbaar zijn op de Europese markt, vanaf het derde kwartaal in 2021.

Vergeleken met zijn voorganger biedt de SV-4 betere prestaties in elke categorie kenmerken, om bestand te zijn tegen het weer in Zuid-Europa. Door te werken met de professionele Europese testterreinen hebben de technici van Nankang de grip van de band en de acceleratie en het rijgedrag bij nat-wegdekomstandigheden verbeterd om niveau B te behalen in de EU-bandenlabelkwalificatie. Als de band op een besneeuwd wegdek komt, presteert hij volgens het testrapport beter dan zijn voorganger, met een goede score op de verbeteringsschaal wat betreft remmen, acceleratie en objectief rijgedrag.

De Winter Activa SV-4 sluit beter aan bij met name de Europese winteromstandigheden, dus Nankang vertrouwt erop dat het nieuwe prototype SV-4 zal voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.

SV-4 bandkenmerken

De SV-4 profiteert van een nieuwe structuur en nieuwe materialen, ontwikkeld door het nieuwe productsimulatiesysteem van Nankang. Het profielontwerp is een geoptimaliseerde voetafdruk van de band (profieldiepte) die de prestatie bij sneeuw kan verbeteren.

Het V-vormige profielontwerp, waarbij de grootste breedtegroeven zich gebogen uitstrekken van middelpunt tot schouder, verbetert de laterale drainage en de grip bij sneeuw. De brede inkepingen op de middelste rib zorgen voor de krachtige gripranden waardoor deze als een sneeuwschuiver ijs en sneeuw verwijderen. Het terugwijkende ontwerp op een laag met groeven langs de omtrek verbetert het waterlaagafbrekend vermogen waardoor aquaplaning wordt verminderd en sneeuw efficiƫnt wordt verwijderd.

Op de profielschouder vergroten laterale groefblokken de randen die in contact komen met de sneeuw om de prestaties bij regen en sneeuw te maximaliseren. De blokken van verschillende vorm em de laddervormige patroongebieden verbreden het gebied dat in contact komt met ijs en sneeuw om de sneeuwschuifcapaciteit te versterken en de sneeuwtractie te bevorderen. Om de grip bij sneeuw te maximaliseren, wordt gebruik gemaakt van een 3D-inkepingontwerp met verschillende diepte, afhankelijk van de verschillende bloklocatie. In totaal levert de SV-4 betere prestaties bij remmen bij natte weersomstandigheden dan de in Europa als beste gewaardeerde band en doet hij het 10% beter dan zijn voorganger wat betreft remmen bij sneeuw, volgens het in Europa opgestelde benchmarkrapport. (Grafiek 1)

De Nankang nieuwe Winter Activa SV-4 zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in ruim 20 maten van 13 tot 21 inch. Een tweede fase met aanvullende maten volgt in de loop van 2022.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vertegenwoordiger
Vincent Lu
nanktire@nankang.com.tw

Contacts

Vertegenwoordiger
Vincent Lu
nanktire@nankang.com.tw