Thermo King van Trane Technologies levert tegen 2023 volledig elektrische, emissievrije oplossingen voor end-to-end koelketens

Wereldleider in transportkoeling investeert meer dan $ 100 miljoen in evolve™, zijn nieuwe volledig elektrische productportfolio voor Noord- en Zuid-Amerika en EMEA

SWORDS, Ierland--()--Thermo King, een merk van de wereldwijde klimaatvernieuwer Trane Technologies (NYSE: TT), heeft vandaag aangekondigd dat het de komende drie jaar meer dan $ 100 miljoen zal investeren om tegen 2023 een volledig elektrisch product te leveren in elk segment van de koelketen.

Het volledig elektrische portfolio van het bedrijf, onder de merknaam evolve™, omvat elektrische koeloplossingen voor vrachtwagens, opleggers, spoor-, lucht- en zeevervoer in de regio’s Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het evolve-portfolio sluit aan bij de doelstellingen van klanten om over te stappen naar duurzamere oplossingen voor hun wagenparken en helpt om de ontwikkeling van Trane Technologies te bevorderen. Duurzaamheidsbeloften 2030, inclusief de Gigaton Challenge om de uitstoot van broeikasgassen door klanten met 1 miljard ton te verminderen.

Naarmate nieuwe producten worden toegevoegd aan de evolve-portfolio, zullen tegen 2023 in elk koelketensegment in de EMEA elektrische oplossingen beschikbaar zijn en in Noord- en Zuid-Amerika tegen 2025.

“Gedurfde oplossingen voor een duurzamere wereld vormen de kern van onze strategie. We blijven innoveren om de ecologische voetafdruk van de activiteiten van onze klanten te helpen verkleinen”, zei Paul Camuti, Chief Technology and Sustainability Officer bij Trane Technologies. “Het evolve-portfolio bouwt voort op onze voortdurende inspanningen om klanten te helpen de impact op het milieu te verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen terwijl ze wagenparken transformeren en om toekomstige regelgeving voor te blijven.”

De wereldleider op het gebied van temperatuurregelingsoplossingen biedt al volledig elektrische producten zoals de E-200 voor bezorgingen op de middellange afstand en de laatste kilometer, en de TE-18 en Athenia™ volledig elektrische HVAC-units voor bussen in het openbaar vervoer. De Advancer-trailer, die in 2020 met succes in de EMEA werd gelanceerd, is 30% zuiniger dan het marktgemiddelde en kan op een verscheidenheid aan stroombronnen werken, zoals walstroom, hybride, holdover-accu en asgenerator. In de regio Noord- en Zuid-Amerika maakt de verbeterde elektrische architectuur van de verbonden Precedent™-trailer gebruik van walstroom en ondergaat later dit jaar praktijkproeven met klanten. Deze innovaties maken de weg vrij voor volledig elektrische emissievrije koelunits voor trailers in beide regio’s.

“Onze expertise op het gebied van elektrificatie heeft Thermo King gepositioneerd als een betrouwbare partner voor gerespecteerde marktleiders zoals Isuzu, Tesco, Mercedes-Benz en technologiebedrijven zoals ELMS, Gatik en BPW die nieuwe manieren blijven zoeken om de koelketen te innoveren”, zei Karin De Bondt, president van Thermo King Noord- en Zuid-Amerika. “Door deze strategische partnerschappen zijn we in staat om onze vooruitgang op het gebied van duurzame stroomoplossingen en geëlektrificeerde productaanbiedingen die voldoen aan de eisen van klanten, regelgeving en milieu in onze branche en onze wereld te bevorderen.”

Het leveren van elektrische oplossingen voor gebouwen, woningen en gekoeld transport maakt deel uit van de algemene aanpak van Trane Technologies om de CO2-emissies in de industrieën die het bedient te verminderen, zijn Gigaton Challenge voor een duurzamere toekomst aan te gaan en steden met netto nul te ondersteunen.

*Het Thermo King evolve™-portfolio omvat volledig elektrische producten en hybride producten die alleen een interne verbrandingsmotor gebruiken als noodstroombron.

Over Thermo King

Thermo King, van Trane Technologies (NYSE: TT), is een mondiale klimaatinnovator en wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame transporttemperatuurbeheersingsoplossingen. Thermo King levert sinds 1938 transporttemperatuurbeheersingsoplossingen voor een scala aan toepassingen, waaronder trailers, truckcarrosserie, bussen, lucht- en scheepvaartcontainers en spoorvervoer. Bezoek voor meer informatie www.thermoking.com of www.europe.thermoking.com.

Over Trane Technologies

Trane Technologies is een mondiale klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane en Thermo King, en ons milieuvriendelijke portfolio van producten en diensten, leveren we efficiënte en duurzame klimaatoplossingen voor gebouwen, woningen en transport. Meer informatie op tranetechologies.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Jennifer Regina, Trane Technologies
+1-630-390-8011
jennifer.regina@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies
+1-704-990-3913
zachary.nagle@tranetechnologies.com

Contacts

Media:
Jennifer Regina, Trane Technologies
+1-630-390-8011
jennifer.regina@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies
+1-704-990-3913
zachary.nagle@tranetechnologies.com