Adagio Therapeutics benoemt vooraanstaande farmaceutisch en regelgevingsmanagers in de raad van bestuur

WALTHAM, Mass,--()--Adagio Therapeutics, Inc., een biofarmaceutisch bedrijf actief in de klinische fase dat zich richt op de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van op antilichamen gebaseerde oplossingen voor infectieziekten met pandemisch potentieel, heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van de raad van bestuur van het bedrijf met belangrijke benoemingen, waaronder:

  • Tom Heyman, voormalig president van de Johnson & Johnson Development Corporation (JJDC)
  • Anand Shah, M.D., voormalig plaatsvervangend commissaris voor medische en wetenschappelijke zaken bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)
  • Michael Wyzga, voorzitter van MSW Consulting, Inc.

Ik ben verheugd Tom, Anand en Mike te mogen verwelkomen in onze raad van bestuur, met ongeëvenaarde expertise via hun respectieve industriële functies, en die op een kritiek moment toetreden terwijl we ons voorbereiden op mogelijke commercialisering van ADG20 om COVID-19 te bestrijden, inclusief snel opkomende varianten,” aldus Rene Russo, medeoprichter van Adagio en voorzitter van de raad van bestuur. “Tijdens zijn 37-jarige carrière bij Johnson & Johnson bekleedde Tom verschillende leidinggevende functies op het gebied van R&D, bedrijfsontwikkeling, bedrijfsstrategie en aandeleninvesteringen. Als plaatsvervangend commissaris bij de FDA tot januari 2021 leidde Anand de ontwikkeling van medisch en wetenschappelijk consensusbeleid en werkte hij tijdens de COVID-19-pandemie voor de federale overheid en met de particuliere sector om de ontwikkeling van vaccins en behandelingen te bevorderen.”

Jane Henderson, Chief Financial Officer van Adagio, voegde hieraan toe: “Financiële kracht en discipline zijn van het grootste belang voor ons succes terwijl we verschillende klinische onderzoeken met ADG20 voortzetten. We zijn verheugd Mike te verwelkomen in onze raad van bestuur. Hij brengt jarenlange ervaring met het leiden van uitzonderlijke financiële activiteiten met zich mee bij zowel openbare als particuliere bedrijven binnen de farmaceutische industrie. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken, evenals met Tom en Anand, om te profiteren van hun onschatbare inzichten in klinische ontwikkeling, financiële best practices, regelgevingsstrategie, beleidsbetrokkenheid en commerciële uitvoering, zodat we deze aanhoudende wereldwijde pandemie vandaag kunnen aanpakken.”

Tom Heyman heeft een lange staat van dienst in de biofarmaceutische industrie, met bijzondere ervaring in bedrijfsontwikkeling en risicokapitaal. Meest recentelijk was hij president van JJDC, de durfkapitaalgroep binnen Johnson & Johnson, waar hij ongeveer $ 1,5 miljard aan kapitaal beheerde en toezicht hield op investeringen in meer dan 120 bedrijven. Voorafgaand aan zijn functie bij JJDC gaf dhr. Heyman 23 jaar leiding aan de bedrijfsontwikkeling voor de farmaceutische groep van Johnson & Johnson, Janssen, waar hij betrokken was bij honderden licentie- en M&A-transacties. Onder zijn leiding werden grote licentietransacties uitgevoerd voor producten als Levaquin, Aciphex, Incivo, Olysio, Velcade, Invokana, Imbruvica, Xarelto en Darzalex, waarvan vele een omzet van meer dan $ 1 miljard per jaar behaalden. Tijdens zijn dienstverband leidde hij Janssen Belgium bovendien door een belangrijke reorganisatie en implementeerde hij een nieuw strategisch plan voor de locatie met een grote nadruk op externe innovatie en waardecreatie. Dhr. Heyman studeerde af als Master in de rechten aan de K.U. Leuven in België. Hij vervolgde met postdoctorale studies in internationaal recht in Genève, Zwitserland, en postdoctorale studies in bedrijfskunde aan de universiteit van Antwerpen in België.

Anand Shah, M.D., is een leider van het Amerikaanse gezondheidsbeleid die onlangs als plaatsvervangend commissaris voor medische en wetenschappelijke zaken bij de FDA diende. Dr. Shah leidde de ontwikkeling van medisch en wetenschappelijk beleid voor programma's met hoge prioriteit, waaronder Advanced Manufacturing, het Coronavirus Treatment Acceleration Program, de ontwikkeling van COVID-19-vaccins en gedecentraliseerde klinische onderzoeken. Onder zijn leiding startte de FDA het Pandemic Recovery and Preparedness Plan (PREPP) om de respons op de COVID-19-pandemie en de veerkracht voor toekomstige noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid te versterken. Dr. Shah vertegenwoordigde de FDA met beleidsmakers op het hoogste niveau van het Witte Huis en het kabinet, het congres en de staats- en lokale overheden. Hij was eerder werkzaam in senior leiderschap bij de Centers for Medicare & Medicaid Services, zowel als senior medisch adviseur en Chief Medical Officer van het Center for Medicare & Medicaid Innovation. Dr. Shah was hoofdresident tijdens zijn residentie radiatie-oncologie aan de Columbia University. Tegelijkertijd behaalde hij zijn M.D. van de universiteit van Pennsylvania en een M.P.H. in gezondheidszorgbeheer en -beleid van de Harvard School of Public Health. Dr. Shah heeft een diploma economie van Duke University.

Michael Wyzga is de president van MSW Consulting, Inc., een particuliere onderneming die zich richt op strategisch biotechnologisch advies, een functie die hij sinds november 2013 bekleedt. Daarvoor was hij president, Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur van Radius Health, Inc. Van 1993 tot 2011 bekleedde dhr. Wyzga verschillende senior managementfuncties bij Genzyme Corporation, onder meer als Executive Vice President, Finance en als Chief Financial Officer. Tijdens zijn tijd bij Genzyme speelde dhr. Wyzga een sleutelrol bij de succesvolle ontwikkeling en commercialisering van een aantal belangrijke therapieën, waaronder Cerezyme voor de ziekte van Gauche, Fabrazyme voor de ziekte van Fabry, Renagel voor gebruik bij de behandeling van dialysepatiënten en Campath voor chronische lymfatische leukemie. Dhr. Wyzga was lid van een aantal openbare besturen, waaronder bij Mereo BioPharma Group plc, OncoMed Pharmaceuticals, Inc., X4 Pharmaceuticals, GenSight Biologics, LogicBio Therapeutics, Akebia Therapeutics, Inc., Idenix Pharmaceuticals, Inc., Prosensa Holding B.V. Dhr. Wyzga behaalde een MBA van Providence College en een B.S. van de universiteit van Suffolk.

Over Adagio Therapeutics

Adagio is een biofarmaceutisch bedrijf actief in de klinische fase dat is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van op antilichamen gebaseerde oplossingen voor infectieziekten met pandemisch potentieel. Het portfolio van antilichamen van het bedrijf is geoptimaliseerd met behulp van de toonaangevende antilichaamontwikkelingscapaciteiten van Adimab en is bedoeld om patiënten en artsen een ongeëvenaarde combinatie te bieden van potentie, breedte, duurzame bescherming (via verlenging van de halfwaardetijd), maakbaarheid en betaalbaarheid. Adagio’s portfolio van antilichamen tegen SARS-CoV-2 omvat meerdere, niet-concurrerende, breed neutraliserende antilichamen met onderscheidende bindingsepitopen, aangevoerd door ADG20. Adagio heeft de productiecapaciteit voor ADG20 veiliggesteld met externe contractfabrikanten middels de voltooiing van klinische onderzoeken en, indien goedgekeurd door regelgevende instanties, via een initiële commerciële lancering. Ga voor meer informatie naar www.adagiotx.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Dan Budwick, 1AB
Dan@1abmedia.com

Investeerders:
Monique Allaire, THRUST Strategic Communications
monique@thrustsc.com

Contacts

Media:
Dan Budwick, 1AB
Dan@1abmedia.com

Investeerders:
Monique Allaire, THRUST Strategic Communications
monique@thrustsc.com