Visa neemt Currencycloud over

LONDEN & SAN FRANCISCO--()--Visa (NYSE: V) heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Currencycloud, een wereldwijd platform dat banken en fintechs in staat stelt innovatieve valutaoplossingen te bieden voor grensoverschrijdende betalingen. De overname bouwt voort op een bestaand strategisch partnerschap tussen de twee bedrijven en waardeert Currencycloud op £ 700 miljoen, inclusief contanten en retentiestimulansen. De financiële tegenprestatie wordt verminderd met het uitstaande eigen vermogen van Currencycloud dat Visa al bezit.

Het cloudgebaseerde platform van Currencycloud biedt een brede reeks API’s waarmee banken en financiële dienstverleners valutawisseldiensten kunnen aanbieden, waaronder realtime meldingen over valutatransacties, portemonnees met meerdere valuta’s en virtueel accountbeheer. Het Currencycloud-platform ondersteunt bijna 500 bank- en technologieklanten met een bereik in meer dan 180 landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts
Visa
Jennifer Scardino
Europeanmedia@visa.com

Currencycloud
Claudia Bate
press@currencycloud.com

Contacts

Media Contacts
Visa
Jennifer Scardino
Europeanmedia@visa.com

Currencycloud
Claudia Bate
press@currencycloud.com