Adagio Therapeutics benoemt David Hering, wereldwijde COVID-19-vaccinexpert, als Chief Operating Officer

WALTHAM, Mass.--()--Adagio Therapeutics, Inc., een biotechnologiebedrijf dat sterk gedifferentieerde antilichamen ontwikkelt om coronavirussen grotendeels te neutraliseren, heeft vandaag aangekondigd dat David Hering is aangesteld als Chief Operating Officer van het bedrijf. Dhr. Hering komt bij Adagio vanuit Pfizer, waar hij recentelijk de wereldwijde mRNA-bedrijfsleider was, een bedrijf dat speciaal is opgericht om het beheer van de COVID-19-inspanningen te optimaliseren en dat de lancering leidde van de allereerste COVID-19-vaccins ooit wereldwijd.

We zijn enorm enthousiast om David te verwelkomen in het team. Hij voorziet Adagio van ongeëvenaarde ervaring en inzichten nadat hij de voorbereiding en lancering van het allereerste vaccin voor COVID-19 en de uitrol ervan in de VS en wereldwijd heeft geleid,” aldus Tillman Gerngross, PhD, medeoprichter en Chief Executive Officer van Adagio. “COVID-19 blijft een wereldwijde uitdaging, met voortdurend nieuwe levensbedreigende varianten die we willen bestrijden met onze ADG20-productkandidaat, indien goedgekeurd, zowel als behandeling van het virus als een profylactisch middel. Gezien de substantiële kans die ADG20 en andere nieuwe antilichaamprogramma's in onze pijplijn volgens ons hebben, is het van cruciaal belang dat we het team blijven uitbouwen om onze vooruitgang via de klinische praktijk te ondersteunen en ons voor te bereiden op de verwachte commercialisering van ADG20, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.”

De COVID-19-pandemie is een ongekende wereldwijde ramp waar niemand op was voorbereid, maar pioniers in de farmaceutische industrie zijn op zinvolle manieren naar voren getreden om deze aan te pakken. Adagio is een van die bedrijven, en ik ben onder de indruk van de strategie van het bedrijf om algemeen neutraliserende antilichamen te maken en efficiënt te ontwikkelen die niet alleen het potentieel hebben om de huidige pandemie en opkomende varianten aan te pakken, maar ook toekomstige pandemieën,” verklaarde dhr. Hering. “Ik ben het afgelopen anderhalf jaar onophoudelijk bezig geweest met de manieren waarop COVID-19 de wereld heeft beïnvloed, met een bijzondere focus op het verminderen van de impact en het risico dat het virus heeft op het leven van mensen. Het verheugt me enorm dat ik deze inzichten bij Adagio kan inzetten en samen met dit uitzonderlijke team kan werken bij het ontwikkelen van medicijnen die miljoenen mensen nodig hebben.”

David Hering is een doorgewinterde leider op het gebied van life sciences met meer dan 25 jaar ervaring in het creëren en vergroten van waarde voor bedrijven in de farmaceutische en life sciences-industrie. Dhr. Hering heeft een groot deel van zijn carrière leidinggevende functies binnen vaccinfranchises gehad bij enkele van de beste farmaceutische bedrijven. Voorafgaand aan zijn meest recente functie bij Pfizer was dhr. Hering president Noord-Amerika bij Pfizer, waar hij leidinggaf aan een 700-koppige organisatie ten behoeve van een portfolio van vaccinproducten tegen COVID-19 en meningokokken- en pneumokokkenziekten. Voorafgaand aan Pfizer bekleedde hij een aantal functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Novartis Vaccines, meest recentelijk als hoofd Noord-Amerika, waar hij een organisatie leidde die verantwoordelijk was voor een portfolio van vier vaccinproducten op het gebied van meningitis en reizen. Eerder was hij consultant voor Keystone Strategy, waar hij klanten in de biotech-industrie adviseerde, en bekleedde hij productiegerichte functies bij Merck & Co., Inc. Dhr. Hering heeft een MBA van Harvard Business School en een B.S. in operationeel onderzoek en industriële engineering van Cornell University.

Over Adagio Therapeutics

Adagio is een biofarmaceutisch bedrijf voor de klinische fase dat zich richt op de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van op antilichamen gebaseerde oplossingen voor infectieziekten met pandemisch potentieel. Het portfolio van antilichamen van het bedrijf is geoptimaliseerd met behulp van de toonaangevende antilichaamontwikkelingscapaciteiten van Adimab en is ontworpen om patiënten en artsen een krachtige combinatie te bieden van potentie, breedte, duurzame bescherming (via verlenging van de halfwaardetijd), maakbaarheid en betaalbaarheid. Adagio's portfolio van SARS-CoV-2-antilichamen omvat meerdere, niet-concurrerende, breed neutraliserende antilichamen met verschillende bindingsepitopen, aangevoerd door ADG20. Adagio heeft de productiecapaciteit voor de productie van ADG20 veiliggesteld met externe contractfabrikanten door de voltooiing van klinische onderzoeken en, indien goedgekeurd door de regelgevende instanties, via de eerste commerciële lancering. Voor meer informatie kunt u terecht op www.adagiotx.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Dan Budwick, 1AB
Dan@1abmedia.com

Contactpersoon voor beleggers:
Monique Allaire, THRUST Strategic Communications
monique@thrustsc.com

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Dan Budwick, 1AB
Dan@1abmedia.com

Contactpersoon voor beleggers:
Monique Allaire, THRUST Strategic Communications
monique@thrustsc.com