Esri prijst de Open Data-richtlijn van de Europese Unie

Nieuwe wettelijke vereisten maken samenwerking tussen de EU GIS-gemeenschap mogelijk

REDLANDS, Calif.--()--Esri, de wereldleider op het gebied van locatie-intelligentie, prees vandaag de Europese Unie (EU) voor haar leiderschap bij de implementatie van Richtlijn (EU) 2019/1024 (Open Data-richtlijn), die tot doel heeft cross-over – grensgebruik van herbruikbare data in Europa. Door zich te committeren aan een gestandaardiseerd beleidskader voor open data, wordt het voor EU-lidstaten gemakkelijker om op een betrouwbare manier toegang te krijgen tot hoogwaardige datasets, zoals geospatiale, aardobservatie-, milieu-, meteorologische, statistische, mobiliteits- en bedrijfsgegevens.

Met open data kunnen leden nu API-webservices (Application Programming Interface) gebruiken voor toegang. In het ongekende tempo waarin data overal groeit, maakt het nieuwe model een Europese interne markt voor open data mogelijk waarvan alle leden profiteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jo Ann Pruchniewski
Public Relations, Esri
Mobile: 301-693-2643
Email: jpruchniewski@esri.com

Contacts

Jo Ann Pruchniewski
Public Relations, Esri
Mobile: 301-693-2643
Email: jpruchniewski@esri.com