A SoftBank Group Mark Kornblaut nevezte ki a kommunikációért felelős globális vezetővé

TOKIÓ--()--A SoftBank Group Corp. (a továbbiakban „SBG”) ma bejelentette, hogy Mark Kornblau augusztus 16-án kommunikációért felelős globális vezetői megbízatással csatlakozik az SBG-hez. Kornblau úr jelenleg az NBCUniversal News Group kommunikációért felelős ügyvezető alelnöke.

Kornblau úr a SoftBank New York-i irodájában fog dolgozni, és Szon Maszajosinak (az SBG-t képviselő igazgató, vezető vállalati tisztviselő és elnök-vezérigazgató), valamint Marcelo Claure-nek (az SBG vezető vállalati tisztviselője, ügyvezető alelnöke és operatív vezetője, továbbá a SoftBank Group International vezérigazgatója) tartozik majd beszámolással. Kornblau úr új szerepében az SBG vállalati kommunikációs stratégiájának és a vállalat külső és belő globális kommunikációs egységeinek irányításáért fog felelni, továbbá együttműködik az SBG portfoliójába tartozó mintegy 300 vállalattal a SoftBank Group ökoszisztémáját alkotó tagok tevékenységének összehangolása és az értékteremtés érdekében.

„Mark elismert és tehetséges kommunikációs vezető, aki több mint két évtizedes pályafutása során vezérigazgatóknak, elnökjelöltek, kormányzatok vezetői és újságírók nagyrabecsült tanácsadója” - mondta Claure úr. „Mark értékes tagja lesz vezetői csapatunknak, és megbízható partnere azoknak a vállalkozásoknak és vállalatoknak, amelybe cégünk befektet.”

Kornblau úr a következőket nyilatkozta: „A SoftBank egy globális átalakulást hozó folyamat egyik központi szereplője. A cég a kiemelkedő innovációt képviselő technológiák azonosítása és az életünket átformáló és a munkavégzés módját forradalmasító vállalatok növekedésének felgyorsítása révén hozzájárul egy jobb jövő eléréséhez. Alig várom, hogy támogathassam a céget e küldetésének teljesítésében.”

Az NBCUniversal News Csoportnál Kornblau úr feladata a televíziós és digitális márkák díjnyertes portfóliójával kapcsolatos kommunikáció irányítása volt, és vezetésével a vállalat számos sikert ért el a manapság igen gyorsan változó médiapiacon. Kommunikációs vezetőként Kornblau úr együttműködött az NBC News, az MSNBC, a TODAY, a Nightly News, a Meet the Press és azok streaming és digitális platformjainak üzleti vezetőivel és vezető szerkesztőivel. Kornblau úr irányította azokat a tárgyalásokat, amelyek nyomán a hálózat elnyerte a rekord nézőszámot elérő 2020-as elnöki előválasztási viták közvetítésének jogát.

Az NBCUniversal News Grouphoz való csatlakozását megelőzően Kornblau úr a JPMorgan Chase vállalati kommunikációs egységének ügyvezető igazgatójaként az ügyvezetői csapatot támogatta a stratégiai és válsághelyzeti kommunikáció kialakításában, és felügyelte a médiakapcsolatokat a cég kormányzati kapcsolati tevékenysége és a társadalmi felelősségvállalás terén végzett munkája során.

Ezt megelőzően Kornblau úr az Obama kormány kommunikációs igazgatója és Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet szóvivője volt. Kornblau úr két amerikai egyesült államokbeli elnöki kampányban, továbbá kongresszusi, képviselőházi és szenátusi kampányokban is vezető kommunikációs tisztviselőként vett részt.

Kornblau úr tagja egy munkaerő-fejlesztési non-profit szervezet, a Careers in Culinary Arts Program igazgatótanácsának. Egyetemi diplomáját a Wisconsin-Madison Egyetemen szerezte.

Amit a SoftBank Groupról tudni kell…

A SoftBank Csoport áttörést képviselő technológiákba fektet be az emberek életének szerte a világon való jobbá tétele érdekében. A SoftBank Csoport tagjai a következők: egy befektetési holding vállalat, a SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984), amelynek portfóliójában távközlési, internetszolgáltató, mesterséges intelligenciával foglalkozó, okosrobotokat fejlesztő, a dolgok internete (IoT) terén tevékenykedő és tiszta energiát előállító technológiai szolgáltató cégek találhatók; a SoftBank Vision Fund (SoftBank Vision Alap), amely több mint 100 milliárd USA dollárt fektet be azzal a céllal, hogy segítsen a kiemelkedő vállalkozóknak a gazdasági ágazatok átalakításában és új iparágak kiépítésében; az 5 milliárd USA dollárnyi tőkével rendelkező SoftBank Latin America Fund (SoftBank Latin-Amerika Alap), amely a régió legnagyobb kockázati tőke alapja, valamint a 100 millió USA dollár tőkével rendelkező SB Opportunity Fund (SB Lehetőség Alap), amely elkötelezett az amerikai egyesült államokbeli színes bőrű vállalkozók által alapított vállalkozásokba való befektetések iránt. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://global.softbank.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Japán:
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

Amerikai Egyesült Államok:
Sard Verbinnen & Co
Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning
SoftBank-SVC@sardverb.com

Contacts

Japán:
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

Amerikai Egyesült Államok:
Sard Verbinnen & Co
Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning
SoftBank-SVC@sardverb.com