Toonaangevende leverziekte-onderzoekers aanwezig op EASL International Liver Congress™ 2021, demonstreren prognostische waarde van Echosens’ FibroScan-gebaseerde Agile-scores voor patiënten met leverziekte

PARIJS & WALTHAM, Mass.--()--Echosens, een hoogtechnologisch bedrijf dat de FibroScan-familie van producten aanbiedt, kondigt vandaag aan dat vooraanstaande onderzoekers studies zullen presenteren die de waarde van FibroScan ondersteunen tijdens het International Liver Congress van EASL, 23-26 juni, 2021. Een aandachtspunt zullen de op FibroScan gebaseerde Agile-scores zijn om gemakkelijk gevorderde fibrose en cirrose op te sporen bij patiënten met non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD).

“De Agile-scores zijn gebaseerd op een grote en wereldwijde pool van patiëntgegevens en zijn extern gevalideerd op twee grote cohorten patiënten – één uit Frankrijk en één uit de Verenigde Staten – om dit uitzonderlijke niveau van scoreontwikkeling te bereiken”, zegt Dominique Legros, Group CEO, Echosens. “Deze nieuwe, niet-invasieve scores verminderen het aantal vals-positieve gevallen in vergelijking met liver stiffness measurement (LSM) door middel van vibration controlled transient elastography (VCTE™) alleen, voorspellen nauwkeurig levercomplicaties en zullen de komende jaren patiënten identificeren die in aanmerking komen voor farmaceutische behandelingen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Brittany Tedesco
CPR Communications
btedesco@cpronline.com
201.641.1911 x 14

Contacts

Media:
Brittany Tedesco
CPR Communications
btedesco@cpronline.com
201.641.1911 x 14